Primăriile din Răcari și Găești sunt primele din județul Dâmbovița care își suspendă activitatea pe 15 martie, la ora 15.00, timp de 15 minute, alăturându-se protestului inițiat de omul de afaceri Ștefan Mandachi din Suceava, pentru construirea de autostrăzi.

HotNews.roFoto: Hotnews

"15 martie, ora 15, facem pauză 15 minute. Ne alăturăm și noi protestului ”, a anunțat primarul din Răcari, Marius Florin Caravețeanu (PNL).

Caravețeanu a declarat, corespondentului Mediafax, că a decis să se alăture protestului iniţiat de omul de afaceri Ștefan Mandachi întrucât scopul este unul nobil.

"Din câte știu, suntem prima primărie din Dâmbovița care s-a alăturat protestului. Mi-a plăcut originalitatea protestului. M-a determinat și curajul inițiatorului, iar scopul demersului este unul nobil. Poate toată amploarea acestui protest va determina decidenții să se aplece mai mult asupra acestor investiții”, a declarat primarul din Răcari.

Potrivit acestuia, în timpul protestului va face "cu totul altceva decât de obicei”, iar angajații care se vor alătura acestui demers vor recupera cele 15 minute în alte zile.

Și primarul liberal din Găești a anunțat că va fi întreruptă activitatea primăriei, "în semn de solidaritate față de cei care protestează". El a transmis pe Facebook un "mesaj către găeșteni".

"Dragi găeşteni, vineri, 15 martie, începând cu orele 15, vom întrerupe activitatea Primăriei pentru 15 minute, în semn de solidaritate cu cei care protestează faţă de lipsa autostrăzilor din România, pentru lipsa de vizibilitate a acestui program, dar şi pentru că nu s-a făcut nimic de multă vreme în acest domeniu şi ţara suferă”, spune Grigore Gheorghe, în mesajul video.

Potrivit edilului, traficul din zona localității pe care o conduce a devenit sufocant: "Este necesar mai mult ca oricând o centură ocolitoare a oraşului Găeşti, traficul la noi devenind unul sufocant. De asemenea, se impune o intervenţie urgentă pe DN 61, în special în zona pasarelei, care reprezintă un real pericol atât pentru maşinile aflate în trafic, cât şi pentru cetăţenii din zonă”.

"Cetățenii care vor să participe la acestă acțiune sunt așteptați în fața Primăriei vineri, 15 martie, de la ora 15.00", a adăugat primarul din Găești.

Ștefan Mandachi, omul de afaceri care a lansat manifestul pentru construirea de autostrăzi și care a anunțat că va opri activitatea afacerilor sale timp de 15 minute, pe 15 martie, la ora 15:00, a spus duminică, la Digi24, că a fost șocat de valul de susținere pe care l-a primit. "Am cel puțin 4.000 de mesaje necitite în telefon”. El a spus că înainte de clipul-protest, oamenii de afaceri se temeau și erau în zona de confort, dar că acest lucru s-a schimbat.

Deținător a 40 de restaurante în întreaga țară, omul de afaceri a construit și ”primul metru de autostradă din Moldova”, pentru care a achitat, din fonduri proprii, aproximativ 4.500 de euro.