UDMR nu va propune nicio modificare la legea bugetului pe 2019, pentru că "dacă Guvernul își asumă acele cifre, înseamnă că este total responsabil dacă devin realitate sau nu", a declarat la RFI liderul deputaților Uniunii, Attila Korodi. Documentul va fi reexaminat de Parlament, la cererea președintelui Klaus Iohannis, iar deputatul UDMR speră ca "serialul" să se încheie miercuri.

Attila KorodiFoto: Agerpres

”N-avem buget. Până când vom avea buget, cel puțin un trimestru din anul acesta se va termina. Așa că astăzi sper să se termine acest serial cu meciuri politice, pe o temă care pe unele elemente este una tehnică, pe alte elemente se referă la politici publice, dar în sine se referă la un instrument esențial al democrației, bugetul statului”, a declarat, la RFI, deputatul Attila Korodi.

Întrebat dacă ar trebui modificat ceva în legea bugetului pe 2019, liderul deputaților UDMR a spus că atunci ”când bugetul a fost înaintat Parlamentului, Guvernul și-a asumat câteva cifre foarte exacte, care privesc dezvoltarea economică".

"Dacă Guvernul își asumă acele cifre, înseamnă că este total responsabil dacă devin realitate sau nu. Dacă acestea sunt deplasate sau nu, mai puțin cred. Dacă sunt foarte exacte sau nu, probabil că o să aibă corecturi, ca și anul trecut, dar asta nu înseamnă că pe această dispută trebuie să blocăm în sfârșit și îl privesc ca un act administrativ, mai nou, pentru că efectiv, țara nu mai are acest instrument administrativ, trebuie adoptat cât mai repede cu putință”, a declarat Korodi.

El a spus că UDMR nu va propune nicio modificare la legea bugetului.