Consilierul onorific al premierului Viorica Dăncilă, Victor Negrescu, a declarat marți seara, pentru Mediafax, că ”votul dat în Parlamentul din Marea Britanie ne împinge la prudență și responsabilitate și că România este pregătită pentru toate posibilele scenarii.

Victor NegrescuFoto: Hotnews

”Prioritatea României este să identifice cele mai bune soluții pentru cei peste 400.000 de români care trăiesc în Marea Britanie. Pentru România și Uniunea Europeană, Marea Britanie rămâne un partener important cu care ne dorim o colaborare eficientă în interesul tuturor părților implicate. Evoluțiile care vor avea loc în perioada următoare la nivelul Marii Britanii vor fi urmărite cu atenție de România și partenerii europeni”, a adăugat Negrescu, fost ministru delegat pentru Afaceri Europene.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a reacționat pe Twitter după ce Parlamentul britanic a respins din nou acordul pentru Brexit spunând că este dezămăgit de votul din Camera Comunelor. ”Vom face eforturi ca # RO2019EU să participe la îmbunătățirea planurilor de urgență. Avem nevoie mai mult ca niciodată de voința politică reînnoită de la Londra pentru o soluție mai bună decât ieșirea fără acord.”, a declarat Ciamba.

”Suntem pregătiți să facem tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că drepturile cetățenilor români din Maria Britanie sunt protejate și ne angajăm să protejăm drepturile cetățenilor britanici din România”, mai spune ministrul.

Deputații britanici au respins marți pentru a doua oară acordul privind Brexitul, în ciuda ultimelor modificări obținute cu o zi în urmă de Theresa May, aruncând Marea Britanie în necunoscut în ceea ce privește viitorul său, cu 17 zile înaintea datei prevăzute pentru ieșirea din Uniunea Europeană, scrie AFP.