Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunțat, marţi, că municipalitatea va începe o campanie pentru înlăturarea cablurilor aeriene din oraş, în condiţiile în care acestea reprezintă şi pericol public, mulţi stâlpi fiind deja înclinaţi sub greutatea lor, iar operatorii de servicii "nu au înțeles cu vorba bună să le transfere în subteran". El le-a transmis timișorenilor care vor rămâne fără semnal TV sau internet că nu va fi din vina primăriei, ci "a furnizorilor de servicii, care nu vor să înțeleagă că nu se mai poate continua cu acest aspect groaznic dat de cablurile aeriene".

Dezafectare cabluri aerieneFoto: AGERPRES

"Începem și pe direcția asta o campanie și vom intra în forță în aceste cabluri și le vom tăia pur și simplu. Vreau să le fie clar cetățenilor Timișoarei și firmelor că nu primăria este de vină dacă vor rămâne fără semnal TV sau fără internet. De vină sunt furnizorii lor de servicii, care nu vor să înțeleagă că nu se mai poate continua cu acest aspect groaznic dat de cablurile aeriene. Aceste cabluri provoacă și insecuritate, pentru că am ajuns să avem stâlpi periculos de înclinați din cauza greutății suplimentare, care n-a fost luată în calcul inițial. Sunt foarte multe, în foarte multe locuri și, dacă nu s-a înțeles atâta vreme cu vorba bună, la toate notificările și rugămințile noastre, nu avem de ales. Se pare că multe probleme în orașul nostru nu pot fi rezolvate decât dacă acționăm în forță", a declarat primarul Timișoarei, într-o conferință de presă.

El a spus că, deşi municipalitatea a creat un număr important de tubulaţii în subteran, operatorii proprietari ai cablurilor nu le-au transferat ca să nu cheltuiască bani, iar acolo unde au făcut-o, au lăsat în urma lor trotuarele distruse.

"Ne confruntăm cu o atitudine incredibilă din partea operatorilor proprietari. Am dus în subteran un număr important de cabluri, dar de fiecare dată la limita ghilotinei, după ce noi le-am tăiat cablurile. Acolo unde s-au făcut lucrări, firmele şi-au bătut joc, iar unde noi am amenajat, ei nu au refăcut aşa cum este obligaţia, ci au lăsat mult timp locul cu spărturi neremediate", a afirmat primarul.