Președintele Donald Trump nu ar trebui demis decât în cazul în care motivele sunt copleșitoare și convingătoare pentru ambele tabere, având în vedere că o astfel de măsură ar duce la divizarea profundă a societății, a declarat președintele Camerei Reprezentanților, democrata Nancy Pelosi, într-un interviu acordat cotidianului Washington Post.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Nu mă tem de procedura de demitere”, a spus Pelosi, liderul democraților din Congres. ”Procedura de demitere este una care divizează țara. În cazul în care nu este vorba despre ceva convingător, copleșitor și bipartizan, nu cred că ar trebui să merge în această direcție, pentru că divizează țara. Pur și simplu, (Trump-nred) nu merită efortul”, a comentat Nancy Pelosi.

Este cea mai fermă declarație pe care o face Pelosi în legătură cu posibilitatea declanșării procedurii de demitere a președintelui american, variantă care a fost adesea adusă în discuție, în contextul în care, oricum, anul viitor vor fi din nou alegerile prezidențiale, notează și The Guardian.

Scenariul demiterii liderului de la Casa Albă a fost pus în discuție ca urmare a investigației lui Robert Muller privind suspiciunile unei înțelegeri între Rusia și echipa de campanie a lui Donald Trump și amestecul rușilor în alegerile prezidențiale din SUA, din 2016, acuzații pe care Trump le-a respins de-a lungul timpului, calificându-le drept o ”Vănătoare de vrăjitoare„.

Mueller este așteptat să trimită Procurorului General, William Barr, un raport privind concluziile anchetei, iar orice dovadă privind încălcarea legii ar putea determina Congresul să acționeze împotriva președintelui american, prin declanșarea procedurii. De asmenea, câteva comisii din Camera Reprezentanților au demarat propria lor investigație referitoare la relația Trump-Rusia.

În pofida scepticismului exprimat în legătură cu procedura demiterii, Pelosi a spus însă că Donald Trump este nepotrivit pentru funcția de președinte.“Nu, nu cred că este potrivit să fie președintele SUA. Este nepotrivit din punct de vedere etic și intelectual”, a comentat ea.