Premierul Viorica Dăncilă și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, s-au întâlnit luni seară la Palatul Victoria.

Frans Timmermans si Viorica DancilaFoto: gov.ro

“Cei doi înalți oficiali au finalizat planul de lucru al experților romani și europeni care vor avea deja o prima întâlnire săptămâna aceasta, pentru a găsi soluții de punere in aplicare a recomandărilor MCV. Săptămâna viitoare premierul și prim vicepreședintele CE Timmermans vor avea o întâlnire pentru a discuta progresul înregistrat de experți.", potrivit uni purtător de cuvânt al Comisie Europene.

Și Guvernul a emis un comunicat, dar nu pomenește nimic de MCV: ”Ambele părți au apreciat că este nevoie de un dialog constructiv și au convenit asupra pașilor de urmat în perioada următoare. Cei doi oficiali au punctat nevoia unei bune cooperări intre Executivul României şi Comisia Europeană”, informează Guvernul într-un comunicat, citat de Mediafax..

​Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat luni că nu a remarcat progrese de la publicarea raportului MCV privind România şi că i-a înmânat premierului un document cu măsuri și îşi doreşte ca experţii Comisiei Europene şi reprezentanţii Guvernului să discute despre punctele care trebuie soluţionate. "Vrem să ne asigurăm că putem face progrese în ce priveşte domnia legii în România şi vrem să ne asigurăm că lupta împotriva corupţiei nu este abandonată şi continuăm această luptă", a afirmat oficialul european, care a transmis un nou avertisment Guvernului de la București în privința modificării legilor justiției.