Liviu Dragnea a susținut, luni, întrebat despre protestele actorilor, care îi sprijină pe magistrați, că și el îi sprijină pe magistrați, "cu toate puterile", că nici el și nici PSD nu au făcut nimic împotriva acestora, iar afirmațiile potrivit cărora prin modificările legilor justiției coaliția PSD-ALDE încearcă subordonarea justiției "nu au nicio acoperire". Liderul PSD a mai spus că trebuie definit în ce constă sprijinul pentru magistrați, susținând că va face tot ce depinde de el ca judecătorii să ajungă la un nivel de decizie care să nu mai fie afectat de protocoale cu servicii secrete.

Victor Rebengiuc la protestFoto: Agerpres

Întrebat, luni, de jurnaliști despre protestele actorilor, Liviu Dragnea a răspuns: "Și eu îi sprijin pe magistrați, pe magistrații din România. Cu toate puterile mele".

Dragnea a susținut că nici el, nici PSD nu au făcut "absolut nimic" împotriva magistraților, ba, dimpotrivă, au sprijinit creșterea salariilor acestora, investițiile în magistratură și dreptul la pensie.

Liviu Dragnea a mai spus că este "de o gravitate foarte mare că au fost mii de dosare deschise din oficiu împotriva unor judecător pe sentințe date și că trebuie definit în ce constă sprijinul față de magistrați".

"Voi face tot ce ține de mine ca judecătorii să ajungă la un nivel de decizie care să nu mai fie afectat de niciun serviciu secret în baza unor protocoale, de niciun mijloc de șantaj sau de amenințare", a adăugat Dragnea, susținând, de asemenea, că sunt fără acoperire afirmațiile potrivit cărora prin modificările legilor justiției coaliția PSD-ALDE încearcă subordonarea justiției.