Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat lunii, înainte de ședința Biroului Permanent Național al PSD, că neadoptarea bugetului pe 2019 produce grave prejudicii în instituția pe care o conduce, nemaifiind bani de salarii, dar că vina este împărțită, pentru că discuțiile despre buget ar fi trebuit să fie în toamna anului trecut, nu acum.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu avem bani de salarii, este foarte grav. La Primăria sector 3, din cauza faptului că bugetul nu e în vigoare, activitatea e grav afectată", a declarat Robert Negoiță, citat de Mediafax.

Întrebat cui aparține vina, acesta a răspuns: "Cred că e ceva împărțit. Fie vorba între noi, discuția pe buget trebuia să fie în octombrie-noiembrie, nu acum. Cine trebuie să promoveze bugetul? Este întrebare retorică, la întrebări retorice evit să răspund".

Întrebat cum va plăti salariile, edilul a afirmat: "Pentru luna februarie am cerut o cotă din TVA mai mare pentru a avea bani de salarii, pentru martie ce va intra sperăm să avem bani pentru salarii și contribuții".

Curtea Constituțională a respins, miercuri, sesizarea lui Klaus Iohannis pe Legea bugetului pe 2019, însă a admis obiecția sa în legătură cu plafoanele unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019. Prima obiecție de neconstituționalitate pe legea bugetului a fost respinsă cu majoritatea de voturi, iar cea de-a doua obiecție referitoare la Legea plafoanelor bugetare a fost admisă cu unanimitate de voturi. Judecătorii CCR au motivat, după admiterea sesizării pe plafoanele bugetare, că nu a fost respectat parcursul legislativ.

În 8 martie, președintele Klaus Iohannis a retrimis bugetul de stat la Parlament pentru reexaminare, după ce Curtea Constituțională a respins sesizarea de neconstituționalitate. Șeful statului acuză faptul că alocarea resurselor bugetare se bazează pe prognoze economice nerealiste.

Legea bugetului de stat pe anul 2019 a fost trimisă spre promulgare președintelui în data de 20 februarie 2019. În temeiul art. 146 lit. a) din Constituție, în data de 22 februarie 2019, președintele a sesizat Curtea Constituțională, iar în data de 6 martie 2019 instanța constituțională a constatat că legea este constituțională.