Un cetățean grec a dezvăluit că el trebuia să fie al 150-lea pasager al avionului Ethiopian Airlines care s-a prăbușit duminică, însă a ajuns la poarta de îmbarcare cu două minute întârziere, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Eram furios că nimeni nu mă ajută să ajung la timp la poarta de îmbarcare”, scrie Antonis Mavropoulos pe Facebook într-o postare intitulată ”Ziua mea norocoasă”, însoțită de o fotografie cu biletul lui de avion.

Mavropoulos, președinte al ONG-ului International Solid Waste Association, mergea la Nairobi pentru reuniunea anuală a Programului de Mediu al ONU. El trebuia să fie la bordul aeronavei, dar a ajuns la poarta de îmbarcare cu două minute după ce a fost închisă.

El și-a făcut imediat rezervare pentru zborul următor, dar nu a fost lăsat să se îmbarce de personalul din aeroport. ”M-au dus la secția de poliție de pe aeroport. Polițistul mi-a spus să nu protestez, ci să-i mulțumesc lui Dumnezeu că am fost singurul pasager care nu s-a îmbarcat pe cursa ET302, care s-a prăbușit”, povestește Mavropoulos.

Autoritățile i-au explicat că vor să-l chestioneze din cauză că a fost singurul pasager care nu s-a aflat în cursa care s-a sfârșit tragic.

”Mi-au spus că nu mă pot lăsa să plec până nu îmi verifică identitatea, motivul pentru care nu m-am îmbarcat, etc.”, scrie el pe Facebook.

Un avion Boeing 737 al companiei Ethiopian Airlines, având la bord 149 de pasageri și 8 membri ai echipajului, s-a prăbușit duminică, după ce a decolat de pe aeroportul internațional din capitala Addis Abeba, cu destinația Nairobi, Kenya. Nu există supraviețuitori.