IPJ Giurgiu a început verificări după ce un polițist a fost filmat în mașina Poliției, în pantaloni scurți, după ce pare că a oprit un șofer, transmite Mediafax. Imaginile au fost postate pe o pagină Facebook.

Politist in pantaloni scurtiFoto: Captura YouTube

Imaginile cu un polițist filmat în timp ce urcă la volanul mașinii de Poliție, îmbrăcat în pantaloni scurți, după ce pare că a oprit un șofer, au fost postate pe o pagină Facebook, având ca titlu „polițist îmbrăcat în pantaloni scurți a ieșit la vânat de șoferi în localitatea Ghimpați, județul Giurgiu”.

„Dacă domnul polițist salva o viață fară haina statului era un simplu cetățean, dar să ieși la muncă așa nu știu cât de legal este”, comentează imaginile un utilizator.

„Dacă un polițist în pantaloni scurți vă salva de la o bătaie era bine, dar dacă surprinde o contravenție în flagrant și ia măsuri nu e bine”, comentează un altul.

„Ca șofer puteam să refuz să-i prezint actele? Cred că da!”, scrie un alt utilizator.

Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu a trimis, luni, un comunicat de presă, în care precizează că, în urma apariției în spațiul public a imaginilor, conducerea IPJ Giurgiu a dispus verificări interne, prin Compartimentul de Control Intern, la finalizarea cărora vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Surse judiciare au declarat că până în acest moment rezultă că polițistul respectiv a constatat o contravenție în trafic, motiv pentru care a oprit șoferul respectiv să îl atenționeze și să-i recomande să respecte legea, pentru a evita vreun accident. Conform acelorași surse, polițistul era în timpul liber, însă trebuia să ducă autospeciala dintr-o localitate în alta.