Darius Vâlcov a acuzat duminică seara, la Antena 3, faptul că în instituțiile statului român, citând în primul rând BNR, există persoane care poartă o corespondeță directă cu marile instituții financiare și care în orice altă țară ar putea fi acuzate de „trădare”.

Darius ValcovFoto: Guvernul Romaniei

„În afară de corespondeța oficială cu agenția de rating, există și alt tip de corespondeță care se face cu persoane, indiferent dacă vorbim de BNR sau alte instituții, care nu face bine României”, a spus acesta.

El a invocat un exemplu din perioada în care era ministru de Finanțe și „instituțiile mari financiare aflau ce discutam cu echipa de decizie din MF în zece minute”.

„În altă țară acele persoane ar fi fost puse sub acuzare pentru trădare de țară”, a susținut acesta, subliind că are „date certe că așa s-a întâmplat”.

„Este posibil ca și atunci când s-a făcut programul de guvernare unele lucruri să le fi considerat că le aplicăm într-o țară normală, liberă, care își decide singură prioritățile. Cred că aici am exagerat cu încrederea”, a mai spus el.