Peste 200 de protestatari din Cluj-Napoca au cerut, duminică, declanșarea unei greve generale de o zi în data de 15 martie, aceștia fiind de părere că din cauza deciziilor Guvernului de modificare a legilor justiției, România se află, deja, în dictatură, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Participanții la protest s-au adunat, duminică, în jurul orei 18 pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca și au scandat „Grevă generală”, „Justiție nu corupție”, „Justiție independentă”, „Uniți salvăm toată România”, „În democrație, hoții stau la pușcărie”, „Tudorel demisia”, „Abrogați și plecați”, „Anticipate”, „Jos Guvernul”, „Magistrați nu cedați”, „ALDE și PSD aceeași mizerie”.

Un protestatar a cerut de la portavoce declanșarea grevei generale.

„Să fie grevă generală de o zi, în 15 martie, nu doar de 15 minute. Să vedem ce se întâmplă pentru că în momentul de față, când avem acea secție de investigare a magistraților care este controlată politic se ajunge la justiție controlată politic, iar România este în dictatură”, a spus acesta.

Un alt protestatar a subliniat că este momentul în care toată lumea trebuie să iasă în stradă pentru a transmite Guvernului că independența Justiției nu se negociază astfel că trebuie retrasă OUG nr. 7.

Protestul a durat o oră și jumătate și s-a terminat fără incidente.