​Liderul principalului partid de centru-dreapta din Parlamentul European, Manfred Weber, a precizat că vrea să discute personal cu premierul Ungariei Viktor Orban pentru a-l avertiza în legătură cu excluderea Fidesz din Partidul Popular European.

Manfred WeberFoto: Twitter

"În zilele următoare, voi încerca, din nou, să vorbesc cu Viktor Orban, la Budapesta, pentru că doresc să îi transmit cât se poate de clar că, în acest moment, este pe punctul de a fi exclus din PPE„, a declarat Weber, într-un interviu acordat cotidianului german Welt am Sonntag, scrie Reuters.

În replică la dezbaterile din PPE privind o posibilă excludere a formațiunii lui Orban, acesta a susținut vineri că Fidesz ar putea decide să părăsească de bunăvoie grupul politic conservator.

Campania anti-Bruxelles demarată de Viktor Orban, avându-l ca țintă inclusiv pe președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, l-a determinat pe Weber să ia atitudine și să îl someze să renunțe la denigrarea oficialilor europeni și să înlăture imediat panoruile publicitare, plătite din bani publici, cu mesaje de defăimare la adresa acestor oficiali.