Unul dintre cei mai celebri mafioți din New York a murit, după ce 33 de ani de detenție din cei 139 la care a fost condamnat. Carmine Persico, în vârstă de 85 de ani, a murit din cauza unor complicații, el fiind blonav de diabet, scrie BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liderul uneia dintre cele mai cunoscute organizații mafiote din metropola americană, poreclit ”Șarpele„, poreclă pe care o detesta, Persico lasă în urmă o soție, doi copii și 15 nepoți.

Unii spun că acesta a continuat să condusă gruparea criminală din spatele gratiilor, fiind astfel unul dintre cei mai longevivi capi ai mafiei din istorie.

Persico s-a născut în Brooklyn în 1933, mama sa fiind stenografă la o firmă de avocatură.

A abandonat școala și a devenit liderul unei grupări, fiind arestat la numai 17 ani după ce a omorât în bătaie un tânăr. Acuzațiile au fost însă retrase.

A ajuns apoi să facă parte din organizația Colombo, una dintre cele cinci organizații ale mafiei italiene din New York de la vremea respectivă, iar în anii 70 a reușit să se impună ca lider al ”familiei”.

El a fost judecat pentru crimă organizată și pentru extorcarea a milioane de dolari de la sindicate și companii de construcții, reprezentându-se singur în fața instanței.

"A fost cea mai fascinantă figură pe care am cunoscut-o în lumea interlopă„, a declarat un fost procuror federal, citat de New York Times.

”Datorită reputației sale și inteligenței, era deja o legendă la vârsta de numai 17 ani, iar mai târziu avea să devină un erou în anumite zone ale Brooklyn-ului," a comentat Edward A McDonald.

Persico a fost implicat în peste 20 de omucideri, fie că a fost autorul acestora fie că a fost cel care a comandat executarea victimelor respective.