​​În localitatea Coșbuc, un vagon al trenului accelerat Sighetu Marmației - București Nord a deraiat, locomotivă și primul vagon (1 osie), la trecerea peste drumul național 17 (DN 17), care face legătură dintre județul Maramureș și Bistrița-Năsăud, a informat Ministerul Transporturilor (MT), vineri seara, anunță Mediafax.

tren deraiatFoto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta

UPDATE 23.08:

La ora 23.00 a fost reluat traficul rutier in zona trecerii la nivel, situata la intrare in statia CF Cosbuc.

Echipele feroviare vor interveni cu un tren de ajutor cu vinciuri pentru repunerea pe sina a osiei vagonului deraiat.

Update 22.36:

"Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar este închis la această oră între staţiile Coșbuc și Telciu, după ce un vagon din compunerea trenului R 4136, care circulă în relația Sighetu Marmației – Dej Călători, a deraiat de un boghiu la intrare în staţia Coșbuc, în zona trecerii la nivel cu calea ferată. Niciun călător nu a fost rănit, toți cei 20 de pasageri vor fi preluați cu un microbuz până în stațiile Beclean pe Someș și Dej Călători, de unde își vor continua călătoria cu alte trenuri care circulă pe traseu comun. La fața locului se va interveni cu un tren de ajutor cu vinciuri hidraulice, pentru repunerea pe şină a boghiului, urmând ca apoi personalul feroviar să verifice starea liniei şi să intervină pentru eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă. Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop reluarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă" anunță CFR SA prin purtătorul de cuvânt Oana Brânzan.

Conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, în localitatea Coșbuc, trenul accelerat Sighetu Marmației - București Nord a deraiat, vineri seara. De pe șine au sărit locomotiva și primul vagon, incidentul având loc chiar la trecerea peste DN 17, care face legătura dintre Maramureș și Bistrița-Năsăud.

“În acest moment atât traficul feroviar cât și traficul rutier sunt blocate. Nu sunt înregistrate victime. În momentul de față sunt alocate echipe de intervenție de la CFR, SVSU Coșbuc, echipajul pentru descarcerări grele din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița, un echipaj de prim ajutor SMURD și echipaje de poliție”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Marius Rus.

Potrivit unui comunicat transmis vineri seara de CFR, în trenul R 4126 erau 20 de pasageri, aceștia fiind transbordați cu mijloace auto până în stațiile Beclean pe Someș și Dej Călători.

„Niciun călător nu a fost rănit, toți cei 20 de pasageri vor fi preluați cu un microbuz până în stațiile Beclean pe Someș și Dej Călători, de unde își vor continua călătoria cu alte trenuri care circulă pe traseu comun. La fața locului se va interveni cu un tren de ajutor cu vinciuri hidraulice, pentru repunerea pe şină a boghiului, urmând ca apoi personalul feroviar să verifice starea liniei şi să intervină pentru eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă”, se arată în comunicatul de presă citat.