Fostul președinte Traian Băsescu îi atacă pe liderii USR și PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, spunând că după decizia BEC de respingere a înregistrării alianței electorale s-au năpustit cu un discurs specific PSD asupra judecătoriilor din Biroul electoral și ”au lăsat să li se vadă faţa hâdă de farisei politici”.

HotNews.roFoto: Hotnews

"A sărit smalţul de pe feţele domnilor Cioloş şi Barna. Incompetenţi administrativ, cei doi lideri nu au făcut demersurile cerute de lege pentru a-şi înscrie corect în Registrul Partidelor Politice nici partidele şi nici alianţa. Şi, atunci, pe bună dreptate, Biroul Electoral Central a respins înregistrarea alianţei USR-PLUS în cursa electorală. Imediat ce le-a fost respinsă înregistrarea alianţei, Barna şi Cioloş autointitulaţi “apărători ai justiţiei” s-au năpustit cu un discurs specific PSD asupra celor cinci judecători de Înaltă Curte din Biroul Electoral Central, precum că aceştia fac jocurile lui Dragnea, fără a fi dispuşi să accepte realitatea că pur şi simplu au fost incompetenţi şi nu au respectat legea", scrie Traian Băsescu, pe Facebook.

El afirmă că la prima “adiere”, smalţul de apărători ai justiţiei a sărit de pe feţele domnilor Barna şi Cioloş, care au trecut la discurs specific PSD cu privire la justiţie.

"Au lăsat să li se vadă faţa hâdă de farisei politici de acelaşi rang cu Dragnea şi ai lui. Oare cum vor aceşti doi mini-politicieni, Cioloş şi Barna, să administreze ţara, dacă ei nu pot administra legal nici măcar înregistrarea propriilor partide în Registrul Partidelor Politice?", adaugă fostul președinte.

Biroul Electoral Central a publicat joi seara decizia prin care a respins protocolul de constituire al alianței electorale "Alianța 2020 USR-PLUS", motivând că în documente președinți ai formațiunilor sunt Nicușor Dan și Daneș Raluca, nu Dan Barna și Dacian Cioloș.

Președintele USR Dan Barna a anunțat că motivarea BEC este „absurdă” și că Alianța va participa la alegeri, decizia a fost contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție.