Majoritatea noilor tari ale Uniunii Europene trateaza cu spatele cuplurile homosexuale 

de Anne-Marie Blajan     HotNews.ro
Miercuri, 6 februarie 2008, 19:48 Actualitate | Esenţial


Cum trateaza homosexualitatea statele UE
Foto: Hotnews
Romania este pe cale sa spuna un NU raspicat casatoriilor homosexuale, definind familia prin casatoria dintre un barbat si o femeie. In timp ce trei tari din UE recunosc casatoriile intre persoanele de acelasi sex, iar multe dintre celelalte recunosc uniunile civile sau parteneriatele, majoritatea noilor state UE nu recunosc cuplurile gay si nici ca acestea ar avea vreun drept.


Informatia pe scurt:
* Casatoriile homosexuale sunt acceptate in Spania, Belgia, Olanda.
* Uniune civila: Finlanda, Franta, Germania, Luxemburg, Suedia, Marea Britanie si Cehia, Slovenia si Ungaria.
* Coabitare neinregistrata: Austria si Portugalia.

Senatorii juristi au amendat marti, la initiativa membrilor PRM, Codul familiei si au specificat clar ca familia se bazeaza pe casatoria dintre un barbat si o femeie, si nu pe uniunea intre soti, asa cum era pana acum in textul de lege. Modificarea nu lasa loc de interpretare: casatoria nu poate fi oficiata intre persoane de acelasi sex. Insa in momentul de fata, cuplurile homosexuale nu sunt recunoscute si nu au niciun fel de drepturi.

Pe de alta parte, in Europa si nu numai, exista diferite modalitati de convietuire a cuplurilor homosexuale, prin care lor le sunt recunoscute drepturi similare sau mai reduse decat cuplurilor heterosexuale. Daca unele tari recunosc casatoriile, in altele sunt recunoscute uniunile civile/consensuale sau parteneriatul inregistrat, in timp ce alte tari nu au legiferat acest domeniu, insa le recunosc partenerilor de acelasi sex anumite drepturi, dupa o anumita perioada de convietuire - in convietuirea neinregistrata. Ce presupune fiecare dintre ele?

Casatoria
* Partenerii se casatoresc la fel ca un cuplu heterosexual si beneficiaza de toate drepturile care decurg din casatorie.
* In unele state, exista dreptul de a adopta un copil. Spania, Belgia si Olanda sunt tarile care accepta casatoria intre homosexuali, dar si adoptiile de catre cupluri homosexuale. Adoptiile mai sunt acceptate in Europa si de Marea Britanie, Islanda si Suedia. In Ungaria, oricine poate asigura unui copil un mediu familial si stabil poate adopta, prin urmare chair si un cuplu homosexual.

Uniunea civila/parteneriatul inregistrat
* Partenerii se casatoresc la starea civila.
* Partenerii au multe drepturi similare cuplurilor casatorite, iar in Marea Britanie au drepturi identice, de la drepturi comune asupra proprietatii pana la custodie comuna asupra copiilor.
* In majoritatea tarilor care recunosc parteneriatele inregistrate/uniunile civile, partenerilor li se acorda aceleasi drepturi ca celor dintr-un cuplu heterosexual, insa e o chestiune de a denumi aceasta forma de convietuire.
* Tarile care accepta uniunea civila permit si adoptia copilului partenerului de viata, fie acesta natural sau adoptat. Danemarca, Finlanda, Germania si Norvegia sunt tarile europene care permit adoptia "copilului vitreg".

Coabitarea neinregistrata
* Partenerii obtin drepturi dupa o anumita perioada de convietuire, iar drepturile sunt aceleasi cu ale cuplurilor heterosexuale.

Refractarii Europei

Uniunea Europeana este impartita intre tarile deschise in ceea ce priveste drepturile cuplurilor homosexuale si cele care resping o recunoastere a oricaror drepturi pentru partenerii din cuplurile gay. Decizia de luni a senatorilor juristi pare sa indrepte Romania nu spre modernitatea Occidentului, ci dimpotriva sa o tina inchistata in idei preconcepute. Numai ca aceasta atitudine se regaseste in cazul multora dintre noile state membre al Uniunii Europene - statele baltice, Polonia, Cipru si Malta si Slovacia - intreg plutonul fiind condus de un mai vechi membru al comunitatii, Grecia.

Estonia a avut aceeasi initiativa de amendare a Codului Familiei in decembrie 2005, cand casatoria a fost clar definita ca o uniune intre parteneri de sex opus. Acesta modificare a dus la dezbateri intense, iar organizatiile pentru apararea drepturilor homosexualilor au cerut autoritatilor sa elaboreze un alt proiect de lege privind parteneriatul/uniunea partenerilor de acelasi sex sa se bucure de aceleasi drepturi ca si cuplurile heterosexuale. Politicienii au argumentat insa ca estonieni nu sunt pregatiti sa accepte casatoriile intre homosexuali si ca nu este nevoie de o lege separata, care sa se refere la drepturile cuplurilor homosexuale si ca implicit intra sub jurisdictia legii privind uniunile consensuale pentru cuplurile heterosexuale.

Letonia, Polonia si Lituania stipuleaza constitutional ca doar uniunea dintre parteneri de sex opus poate fi considerata casatorie. Letonii au amendat constitutia in decembrie 2005, dar au subliniat ca acest amendament nu trebuieinterpretat ca o discriminare a homosexualilor. Codul Civil leton interzice explicit casatoriile intre parteneri de acelasi sex. In 2004, in Polonia a existat initiativa legislativa prin care cuplurile homosexuale puteau sa isi inregistreze relatiile ca uniuni civile si sa obtina astfel o serie de drepturi, dar proiectul a fost respins. Mai mult, a exoistat initiativa de a amenda constitutia si a interzice casatoriile homosexuale, dar ea nu s-a materializat.

O situatie ceva mai speciala este in Grecia. Aici a existat initiativa de a crea un registru al uniunilor civile, care sa includa atat cuplurile heterosexuale, cat si pe cele homosexuale. O parte a clasei politice a sustinut legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex, dar partidul premierului Costas Karamanlis, Noua Democratie, s-a opus cu vehementa. In plus, el are sustinerea puternicei Biserici Ortodoxe de la care se asteapta o puternica opozitie fata de o astfel de reglementare.

Malta si Cipru sunt alte doua tari ale ultimelor valuri de extindere a UE in care uniunile intre homosexuali nu sunt recunoscute.

In Italia nu sunt recunoscute nici uniunile civile, nici casatoriile intre persoane de acelasi sex. Insa la nivel regional si local au existat zone in care uniunile civile au fost recunoscute, insa ele au mai mult o valoare simbolica. In campania electorala din 2006, Romano Prodi a promis recunoasterea drepturilor cuplurilor aflate in uniune civila, promisiune concretizata intr-un proiect de lege care dadea cuplurilor necasatorite o serie de dpreturi, de la asigurari sociale la dpretul de mostenire, daca partenerii au convietuit cel putin noua ani. Aceasta lege includea si cuplurile homosexuale. dar legea s-a izbit de puternica opozitie a Bisericii Catolice, dar si a oponentilor lui Prodi, prin urmare a cazut in Senat.

Va declar sot... si sot

Trei state din Uniunea Europeana permit casatoriile homosexuale, printre ele fiind catolica Spanie. Primul care a dat unda verde acestor casatorii a fost Olanda. Partenerii au aici aceleasi drpeturi ca si cuplurile heterosexuale, cu exceptia unuia: dreptul la adoptie. Exista insa si aici o exceptie: daca o femeie are copil, sotia sa il poate adopta. Pentru ca o casatorie homosexuala sa fie posibila, cel putin unul dintre parteneri trebuie sa aiba nationalitate sau sa fie rezident in Olanda, dar asta nu garanteaza ca aceasta casatorie va fi recunoscuta si in alte tari, ci doar in cele care recunosc uniunile civile intre partenerii de acelasi cuplu.

In 2002 a fost randul Belgiei sa legalizezse casatoriile homosexuale. La inceput, Belgia permitea casatoriile intre straini doar daca si tarile de provenienta ale acestora acceptau casatoriile gay, dar mai apoi, din 2004, cuplurile homosexuale se pot casatori daca cel putin unul dintre parteneri a trait in Belgia minimum trei luni. Legea belgiana nu permite adoptia de catre cuplurile homosexuale, iar daca unul dintre parteneri are copil, celalalt nu are cum sa devina parintele sau legal.

Casatoriile homosexuale au devenit legale in Spania in 2005, dar ratificarea legii care stipula aceasta masura a fost intens dezbatuta, in ciuda sustinerii populatiei. Mai bine de 65% dintre spanioli au sustinut necesitatea unei astfel de initiative. Biserica Catolica s-a opus cu vehementa, argumentand ca diminueaza semnificatia casatoriei. Partidul popular a atacat legea la Curtea Constitutionala, fara efect insa. In primul an de la adoptarea legii 4500 de cupluri homosexuale si-au pus pirostriile in Spania. legea permite casatoria intre un spaniol si un partener de alta nationalitate, indiferent daca tara de origine a acestuia recunoaste sau nu uniunile civile homosexuale. Chiar si doi rezidenti in Spania se pot casatori, in ciuda faptului ca nu sunt de nationalitate spaniola.

Ungaria va accepta uniunea civila din 2009

Danemarca a fost prima tara europeana care a acceptat uniunile civile, in 1989. Ea a fost urmata de o mare parte a tarilor europene: Finlanda, Franta, Germania, Luxemburg, Suedia, Marea Britanie. Dintre noile state UE Slovenia, Cehia si Ungaria au aratat deschiderea Occidentului. Slovenia accepta din 2006 uniunile civile sau poarteneriatele inregistrate intre persoane de acelasi sex si implicit drepturile partenerilor asupra proprietatii si a unei pensii de urmas in cazul decesului unuia dintre ei.

Ungaria se pregateste ca in 2009 sa permita parteneriatul inregistrat, dupa ce din 2006 a acceptat coabitarea neinregistrata. Initial, a existat o lege privind acceptarea casatoriilor homosexuale, dar ea a fost respinsa de parlament. Prin urmare, a aparut varianta privind parteneriatul inregistrat. Partenerii vor avea aceleasi drepturi ca si un cuplun casatorit, mai putin pe acela de a adopta un copil si de a lua unul numele celuilalt.


Recunoastere, dar nu oficiala

Austria si Portugalia recunosc cuplurile gay si drepturi ale acestora, insa nu in mod oficial. Aceasta forma este coabitarea neinregistrata, adica cei doi ajung, dupa un numar de ani de convietuire, sa aiba anumite drepturi. in curand insa, se asteapta ca Austria sa accepte uniunile civile ale homosexualilor, in conditiile in care 49% ditnre austrieci sustin casatoriile homosexuale, o proportie mai mare decat media europenaa, de 41%. Prin urmare, in cursul anului 2008 se asteapta recunoasterea uniunii civile, fara ca partenerii sa aiba dreptul sa adopte un copil.

Coabitarea intre parteneri de sex opus a fost acceptata in Portugalia din 2001. potrivit legislatiei postugheze, cuplurile de acelasi sex au aceleasi drepturi ca si cele heterosexuale, daca uniunea lor dureaza de cel putin doi ani. Insa numai cuplurile heterosexuale pot adopta copii.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6376 vizualizari

 • -1 (11 voturi)    
  ce mai urmeaza ? (Miercuri, 6 februarie 2008, 21:14)

  iul [anonim]

  Dupa ce legalizam prostitutia si casatoria homosexualilor, va urma pe rand legalizarea si chiar promovarea: sado - masochismului, zoofiliei, etc. In fond, de ce sa te opui unui cuplu sado -maso care vrea sa se exhibe in public ? Sunt majori, isi dau consimtamantul si isi clameaza drepturile. Sunt si ei oameni ! Cu zoofilia o sa fie mai greu, ca mai degraba asociatiile apara drepturile animalelor decat ale copiilor adoptati de cupluri homosexuale.
  • -1 (5 voturi)    
   ...ai uitat de pedofili (Joi, 7 februarie 2008, 12:59)

   Humor negru [anonim] i-a raspuns lui iul

   Ca si ei tot o minoritate sexuala sunt! Si ca oricare alta minoritate intr-o societate democratica, trebuie sa aibe si ei drepturile lor. De drepturile lor nu se ocupa nimeni? Sunt lasati de izbeliste? Trebuie sa se prefaca la nesfarsit ca ar fi un cuplu homosexual dornic sa adopte cativa copii?
   • -1 (3 voturi)    
    :)) (Joi, 7 februarie 2008, 13:14)

    felix [anonim] i-a raspuns lui Humor negru

    TARE!!!
    Yes, man!!!

    Da' mai bine nu le adoptam noi moaca in cizme?

    Hihi
 • -1 (9 voturi)    
  Si ce ? (Miercuri, 6 februarie 2008, 21:17)

  Alex [anonim]

  Aici e Romania si trebuie ca senatorii si deputatii sa respecte vointa poporului adica sa nu permita casatoriile intre persoanele de acelasi sex caci asta inseamna democratia ( vointa poporului ) desigur ca e democratie indirecta dar senatorii ne reprezinta pe noi si sunt 100% impotriva casatoriilor si uniunilor ... treaba lor ce fac in casa lor dar asta nu inseamna ca e corect , moral si normal .
  • 0 (6 voturi)    
   democratia asta (Miercuri, 6 februarie 2008, 23:33)

   bla bla bla [utilizator] i-a raspuns lui Alex

   Interesant mod de a percepe democratia.

   Daca 90% dintre* romani nu sunt de acord cu casatoria intre persoane de acelasi sex, atunci aceasta trebuie interzisa.Iar tu zici ca-i democratic. Nu comentez.

   Deci, conform gandirii tale, daca aproape toata tara (90%) este de acord ca bucurestenii** (10%) sa plateasca taxe 99% atunci e un lucru perfect democratic. Corect? Nu comentez.

   *) Procent scos din burta, doar de dragul exemplificarii
   **) am luat acest exemplu doar ca sa ilustrez mai bine modul de gandire absolut "revolutionar" al lui Alex.
   • -1 (5 voturi)    
    Mda (Joi, 7 februarie 2008, 0:34)

    Razvanb [anonim] i-a raspuns lui bla bla bla

    Nu inteleg ce atata tam tam. Avem noi probleme mai grave decat legea asta. Vezi buget, coruptie, invatamant, sanatate. Si pana la urma la ce buna o lege? Cuplurile de homosexuali s-au descucat pana acum. Nu le zice nimeni nimic atata timp cat is vad de ale lor. Si daca vor sa se casatoreasca pot face o ceremonie, sau pot pleca in Olanda sau Spania. Am un prieten homosexual care s-a casatorit in Olanda, e foarte simtit, nu flutura chestia ca bravada. Simplu.
    • -2 (2 voturi)    
     Simplu (Joi, 7 februarie 2008, 7:20)

     mi5a2el [utilizator] i-a raspuns lui Razvanb

     Deci e mai bine ca un roman sa plece din Romania ca sa isi traiasca o viata "foarte simtit".
     Aici sunt de acord cu tine.
   • -1 (1 vot)    
    democraţie (Joi, 7 februarie 2008, 14:05)

    blad [anonim] i-a raspuns lui bla bla bla

    Danu_Barosanu, eşti limitat... fugi la colţ!
    Dacă 50,1% au votat cu Băsescu, Băsescu e preşedinte şi România ţară democtatică.

    La fel e şi în USA, restul Europei, etc... sau nici alea nu or fi democraţii ?

    Think again...
   • +2 (2 voturi)    
    democratia nu e perfecta (Joi, 7 februarie 2008, 15:00)

    The Wisest Fool [utilizator] i-a raspuns lui bla bla bla

    Sensul etimologic al cuvantului democratie este ca majoritatea decide.

    La exemplul tau cu bucurestenii si taxele de 99% se poate da un contraexemplu simplu. Daca la alegerile prezidentiale exista o minoritate de 10% care voteaza alt candidat, atunci sa avem doi presedinti sau sa avem atatia presedinti cati sunt votati indiferent de numarul de voturi in virtutea faptului ca minoritatile trebuie respectat.
    • 0 (4 voturi)    
     esti prost (Joi, 7 februarie 2008, 17:51)

     Deepstereo [utilizator] i-a raspuns lui The Wisest Fool

     Democratia inseamna ca o minoritate are drepturi egale cu majoritatea daca nu intervine drepturilor majoritatii, aceasta se aplica la religie, rasa, identitate nationala etc etc. Deci dupa cum gandesti tu, inseamna ca Rromii si ungurii n-ar trebui sa aiba drepturi in Romania si musulmanii n-ar trebui sa aiba moschee si Afro-Americanii pana acum n-ar trebui sa voteze in SUA. Think again
     • -1 (1 vot)    
      poate ca sunt dar argumenteaza (Joi, 7 februarie 2008, 20:08)

      The Wisest Fool [anonim] i-a raspuns lui Deepstereo

      Bun, si cine decide daca intervine sau nu drepturilor majoritatii in ultima instanta? Nu tot majoritatea?
      • +1 (1 vot)    
       Jeeeee (Joi, 7 februarie 2008, 22:40)

       valeriu [anonim] i-a raspuns lui The Wisest Fool

       pentru asta exista curtea constitutionala. si exista logica simpla de a evalua strea lucrurilor. Ai picat de pe Luna?
       • -1 (1 vot)    
        am venit cu racheta ca extraterestrii civilizati (Vineri, 8 februarie 2008, 8:44)

        The Wisest Fool [anonim] i-a raspuns lui valeriu

        Pai raspunsul tau mi se pare mai degraba de domeniul SF. In primul rand ca in majoritatea tarilor din UE nu exista o asemenea institutie deci acolo cine decide cu logica simpla? In al doilea rand curtea constitutionala "interpreteaza" nu "dicteaza" legile. In al treilea rand, logica "simpla" intr-o democratie apartine Parlamentului ca el e legiutorul iar acesta in mod normal nu face decat sa transpuna in lege vointa poporului (democratie) si cum legile trec pe baza majoritatii de voturi...in ultima instanta minoritatea nu conteaza daca nu reuseste sa convinga sau nu se lasa convinsa majoritatea, intelegand prin majoritate , toti in afara de minoritatea respectiva.

        Asta e sensul afirmatiei "in ultima instanta majoritatea decide" ca practic majoritatea prin reprezentantii sai in Parlament dicteaza legile, adica cine si ce drepturi are. Minoritatea poate face lobby pentru ca altfel nu conteaza. Nu poate castiga drepturi de una singura. Curtea Constitutionala ii poate da drepturi in baza unei legi dar daca legea respectiva nu a fost votata nici Curtea nici logica ei simpla nu au ce face...

        P.S. mi se pare mie sau considerentele tale cu privire la Curtea Constitutionala depasesc atributiile sale?
  • +2 (4 voturi)    
   esti distrus (Joi, 7 februarie 2008, 10:56)

   jagga [anonim] i-a raspuns lui Alex

   oamenii aia platesc impozite la stat ca si tine... asa c-au voie la aceleasi drepturi ca si tine!!
   In locul lor as intra in greva fiscala!!
   • -1 (1 vot)    
    premise diferite (Joi, 7 februarie 2008, 15:05)

    The Wisest Fool [utilizator] i-a raspuns lui jagga

    Argumentul e valabil in situatia in care toti pornim de la acelasi principiu si anume ca homosexualitatea (nu homosexualii) ar fi ceva normal. Insa cum nu cadem toti de acord asupra acestui aspect argumentul tau nu are valoare.

    Plata impozitului la stat nu justifica orice drept pentru oricine.
 • +1 (9 voturi)    
  Foarte bine (Miercuri, 6 februarie 2008, 21:37)

  ALex [anonim]

  Desi as fi inclinat sa spun ca as fi de acord cu o relatie de "concubinaj" homosexual, si ma refer strict in ceea ce priveste legiferarea achizitiei unor bunuri si dreptul de mostenire, cred ca se pot gasi alte solutii legale pentru aceste probleme pecuniare.

  In afara de acestea, si cu toate ca nu sunt habotnic, Romania face foarte bine ca spune NU adoptiilor, casatoriilor, etc in cuplurile homo.

  Eu nu ma bag la homosexuali in pat, asa ca le pretind sa nu se bage nici ei la mine.
  • +3 (5 voturi)    
   Mie sa imi fie bine, ca de restul... (Miercuri, 6 februarie 2008, 21:55)

   radu [anonim] i-a raspuns lui ALex

   Orice manifestare in public este sanctionata, indiferent daca este hetero sau home, sado-maso, etc.

   In privinta zoofiliei, ca si a pedofileiei materializarea dorintei se izbeste de faptul ca copiii si animalele nu au suficient discernamint si asta nu este in regula.

   Dar daca nu vrei sa ti se bage homsexuali in pat, de ce nu ii lasi pe ei intre cearsafurile lor? Cu legi clare care sa clarifice ce se intimpla daca ajung si ei ca si ceilalti la neintelegeri.
   • +1 (1 vot)    
    explicatii? (Joi, 7 februarie 2008, 15:36)

    The Wisest Fool [anonim] i-a raspuns lui radu

    Vezi aici e problema...ca zoofilia si pedofilia desi apar ca dezordine mentala in categoria de specialitate, practic motivele ce pot fi invocate sunt de natura juridica. Si iarasi intreb "de ce?", in nadejdea ca voi primi un raspuns pana la urma. De unde aceasta incosecventa? De ce nu se face diferenta intre "normal" (psihic) si "legal"(juridic) .

    Homosexualitatea este normala pentru ca nu exista probleme de natura legala? Iar daca homosexualitatea e normala de ce zoofilia nu e normala sau peodifilia sau necrofilia? Ba in cazul necrofiliei oamenii si-ar putea chiar da consimtamantul inainte de moarte ca sa nu existe probleme de ordin juridic dar cu toate astea ramane catalogata dezordine mentala...

    Am inteles ca exista impedimente de ordin juridic pentru punerea in practica a zoofiliei de exemplu dar de ce nu se scoate din categoria dezordine mentala din psihologie, cu alte cuvinte desi ilegala de ce nu se considera normala? Care e diferenta esentiala de ordin psihologic intre homosexualitate si zoofilie?
    • -1 (1 vot)    
     Vorba unuia... (Joi, 7 februarie 2008, 16:50)

     sadwank [anonim] i-a raspuns lui The Wisest Fool

     "Good point, Sir, good point!"
     Am cam inteles care e nedumerirea ta, dar la intrebarea din final nu stiu ce sa raspund.
     Eu zic altfel, ca omu' de la tara care nu stie prea multe dar si ca omul de la oras care se gindeste si la viitor dar si la trecut.
     Parerea mea e ca homosexualitatea e impotriva firii pentru ca, daca la un moment dat, in trecut, toti delfinii (de exemplu) ar fi fost homosexuali atunci Flipper n-ar fi existat. Nici Flipper si nici un alt delfin. Exista niste metode excelente de stirpire a tintarilor. Nu cu otrava, nu cu ultrasunete, ci prin mutatii generice asupra unor tintari de laborator care duc la sterilitatea acestora. Dupa ce sint produsi in numar mare, sterilii sint lasati in libertate, in mijlocul vigurosilor salbatici cu care se imperecheaza cu frenezie, fara insa sa mai apara pe lume copii de tintari.
     Deci, homosexualtiatea e ok ca metoda de control al populatiei.
  • 0 (2 voturi)    
   Have your own homo delivered at home (Joi, 7 februarie 2008, 7:27)

   mi5a2el [utilizator] i-a raspuns lui ALex

   1. Cum ajung doi homosexuali casatoriti o amenintare pt patul tau?

   2. Dar doua lesbiene? In nici un caz n-ar pretinde sa ajunga in patul tau.
   • -1 (5 voturi)    
    Raspuns! (Joi, 7 februarie 2008, 9:16)

    Marius [anonim] i-a raspuns lui mi5a2el

    Domnul meu, doi homo sau doua lesbi nu sunt o amenintare pentru patul meu sau al oricarui altcuiva, ci o aminintare pentru pentru viitorul societatii. Sa nu fim egoisti si sa ne gandim numai la noi si la placerile proprii. Omenirea merge inainte, iar astfel de orientari, raspandite la scara larga, sunt o amenintare serioasa la adresa vietii si a unei vieti sanatoase pentru generatiile care vin dupa noi.
    • -1 (3 voturi)    
     dar olandezii (Joi, 7 februarie 2008, 10:35)

     gigi [anonim] i-a raspuns lui Marius

     cum se face domne ca o duc mai bine ca noi pe toate planurile mai putin hotie coruptie ipocrizie intoleranta? si totusi au prostitutie, droguri si casatorii intre gay...

     ce chestie domne... probabil stii tu mai bine, da.
     • +2 (2 voturi)    
      Stiu eu! Stiu eu : O duc mai bine pentru ca incurajeaza homosexualitatea. Deci in SUA e mult sub Olanda dupa tine, nu? (Joi, 7 februarie 2008, 17:12)

      Anonim [anonim] i-a raspuns lui gigi

      In SUA din 50 de state:
      -1 stat recunoaste casatoria intre gay
      -3 state recunosc uniunile civile intre gay
      -3 state recunosc "parteneriatele domestice" intre gay
      -1 stat recunoaste "beneficii reciproce" pentru gay
      -42 de state NU RECUNOSC DECAT CASATORIA INTRE UN BARBAT SI O FEMEIE
      Cred ca mor de foame americanii astia dupa logica ta, nu?
    • +1 (1 vot)    
     Garda Morala a Umanitatii (Joi, 7 februarie 2008, 19:09)

     mi5a2el [utilizator] i-a raspuns lui Marius

     Marius Sir, lasa viitorul societatii si al omenirii pe mainile celor care vor trai in el (viitor).

     De la Inchizitie incoace, pana la contemporana "Commission for the Promotion of Virtue and Prevention of Vice" cu sediul in Riyadh, omenirea nu s-a ales decat cu jale de pe urma celor care au murit de grija altora.

     Iar egoista si hedonista omenire (gays included, din mosi-stramosi) s-a inmultit si s-a descurcat mai bine FARA ingrijitori ai viitorului.

     Ar trebui sa ai mai multa incredere in oameni.
   • 0 (2 voturi)    
    MISA? (Joi, 7 februarie 2008, 10:10)

    felix [anonim] i-a raspuns lui mi5a2el

    De pat era vorba? Nu despre copii, Epistola catre Romani, civilizatie, crestinism, Dumnezeu? Voi, astia din MISA , puteti sa va acceptati si cate 5 pentru S. Va doresc sa aiba cainii grija de voi...
    • +1 (1 vot)    
     Bed Felix (Joi, 7 februarie 2008, 19:34)

     mi5a2el [utilizator] i-a raspuns lui felix

     Legea se refer(e)a la "oficializarea" unui cuplu, atata timp cat indeplinea niste criterii indiferent de sexul partenerilor. A "recunoaste" un statut in fata legii nu inseamna nimic mai mult, indiferent de panica unora care cred ca fericirea e subiect de concurenta.
     Si ca de obicei, compatrioti cu vana umflata pe gat (si mai putin unde trebuie) au inceput sa prepare un cocktail de casatorie, uniune civila, zoofilie, pedofilie etc. Asteptam provincia sa contribuie la reteta cu voyeurism si un strop de zoofilie pt acidulare, ca sa ne prezentam tantosi si cu pectoralul national hipertrofiat in fata unei Europe cu re-descoperirea balsamului crestinofil.

     Mai ramane sa rada Albania de noi, ca nu m-as mira ca Bulgaria sa marcheze din nou inaintea noastra.

     Halal Romania, Haram Europa!
 • +3 (9 voturi)    
  Discriminarea in 2008... (Miercuri, 6 februarie 2008, 21:40)

  Mirko [anonim]

  Wow! Incredibil! In 2008 inca ne mai ascundem in spatele unei asa-zise morale crestine (care oricum nu se manifesta decat prin cruci facute trecand prin fata portii bisericii) si a pudibonderiei de prost gust ca sa discriminam pe altii... Ma intreb cat trebuie sa mai treaca?...
  Necazul este ca persoanele gay din Romania nu au exponenti suficienti de munti si de vocali prin vocea carora sa isi ceara drepturile.
  Tin minte parada gay de anul trecut din Bucuresti care abia a reusit sa stranga vreo 200 de oameni. In aceeasi saptamana o miscare de protest in Italia, impotriva unor declaratii discriminatoare ale Papei Benedict a strans 2 milioane...
  • -1 (9 voturi)    
   de acord cu tine... (Miercuri, 6 februarie 2008, 22:18)

   papi [anonim] i-a raspuns lui Mirko

   nu avem suficienti homosexuali in Ro, drept urmare ar trebui gasite masuri, fonduri, ong-uri etc. de promovare a acestei deviatii/boli/obicei (ziceti-i cum vreti), daca se poate in scoli si de la o varsta cit mai frageda. Numai asa, in citiva ani, veti fi suficienti ca sa va adunati si impuneti aberatiile.

   Dar coabitarea neinregistata ce are? la fel ca si concubinajul? sau voi chiar vreti sa va imbracati in rochii de mireasa?
  • -2 (4 voturi)    
   halal crestin (Joi, 7 februarie 2008, 5:17)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui Mirko

   Daca tu esti un astfel de credincios, inseamna ca nici nu stii ce inseamna crestinismul si nici nu il practici mai mult decat sa iti ajunga sa generalizezi criticile tale...

   Spre stiinta ta, toate marile religii condamna ca pacat homosexualitatea....deci nu e o "problema" a crestinilor...

   mai studiaza, baiatu'
   • +1 (5 voturi)    
    tu cu siguranta nu esti (Joi, 7 februarie 2008, 9:23)

    discriminare gratuita [anonim] i-a raspuns lui anonim

    Nu este un pacat sa traiesti asa cum te a lasat Dumnezeu pe pamant.. Multi nu inteleg ca o persoana nu alege sa fie sau nu homosexual...
    Mai pacat este sa condamni !
    • 0 (4 voturi)    
     Alegere... (Joi, 7 februarie 2008, 11:06)

     Diaconul Coressi [anonim] i-a raspuns lui discriminare gratuita

     "ca o persoana nu alege sa fie sau nu homosexual"
     Asta e o prostie din toate punctele de vedere. A sustine ca e o "predestinare" genetica(caci nu poti alege) e imoral... Adica "Jack spintecatorul" ce a taiat gatul la doua babe, a mai violat una in drum spre crasma, "si-a parcat" toporul in crestetul sefului de post(vezi "stirile de la ora 5"-protv) nu poate saracul,... n-are ce face... ca el nu poate alege saomoare sau nu...
     SAU LOGICA ASTA E DOAR EXCLUSIV PENTRU HOMOSEXUALI
     • +1 (3 voturi)    
      vai de capu' tau (Joi, 7 februarie 2008, 14:44)

      alex [anonim] i-a raspuns lui Diaconul Coressi

      pai cum poti sa compari un criminal cu un gay? ce, noi luam cu forta pe cineva? omoram pe cineva? vai ce distrus. NOI IUBIM CUM IUBESTI SI TU IPOCRITULE!
      • 0 (2 voturi)    
       iubire... (Joi, 7 februarie 2008, 15:21)

       felix [anonim] i-a raspuns lui alex

       Imi iubesc cei doi motani ai mei, Zuzu si Gritzy, dar nu-i regulez. Iar daca e sa-mi dati o lege in cap, v-o dau inapoi.
     • 0 (0 voturi)    
      mandria si prostia... (Vineri, 8 februarie 2008, 15:25)

      daemon [anonim] i-a raspuns lui Diaconul Coressi

      Ceea ce tu ai scris este o prostie din toate punctele de vedere.
      Jack-ul tau poate alege daca sa ucida, si asta nu va schimba faptul ca VREA si SIMTE nevoia sa ucida. Si probabil ca au mai fost momente in care s-a luptat cu alegerile astea. si tu habar n-ai avut, dar esti liber sa cugeti si sa-ti imaginezi ipoteze.

      Si sa-ti fie si mai clar. Tu ai putut alege daca sa demonstrezi lumii ca nu citesti mai mult decat stiri si reclame, si nu ai putut sa te abtii. Si atunci, cum poti sa pretinzi ca altii sa lupte cu sentimente, cand oameni ca tine cedeaza unei tentatii de bravada ieftina?

      Sau poate tu crezi ca nu faci nici un rau. Ba dimpotriva. Explica tu copiilor ca este o diferenta intre a avea pisici (asa ca amicul tau felix) si a simti dorinta fata de o persoana. Sau poate felix confunda persoanele cu animalele (dar pisicile nu se pun la socoteala).

      Si sa scurtam problema. Tu cand ai ales sa fii heterosexual? Inainte sau dupa ce ai simtit ceva fata de o anume persoana?
    • 0 (4 voturi)    
     Ba tocmai aici e baiu! (Joi, 7 februarie 2008, 11:47)

     CeCeCiteste [anonim] i-a raspuns lui discriminare gratuita

     aici e greseala fundamentala! Normal ca nu se poate intelege orientarea homosexuala "din nastere" deoarece e o inventie a celor ce vor sa-si faca publica propria mizerie. Din perspectiva homo lumea se termina la ei! Dar hai sa va intreb ceva greu: daca un cuplu homo adopta un copil iar acesta va avea clar optiuni hetero? Nu imi povestiti de toleranta lor si de faptul ca ei vor fi parintii perfecti care nu vor incerca sa-si "indrume" copii ....
     • 0 (4 voturi)    
      ! (Joi, 7 februarie 2008, 12:50)

      felix [anonim] i-a raspuns lui CeCeCiteste

      Argumentul e de nestirbit. Bravo!
      Ma bucur ca inca avem o tara. Se intampla rar.

      Macar, pana nu ne baga aia din Olanda sau Belgia sau Elvetia pumnul in gura, violandu-ne copiii, sa apucam sa le rupem noi capul, americaneste. N-ar avea nici o mila cu noi. Mi-ar invata copilul la scoala sa se tarnoseasca, in 10 ani, maxim. Sa nu mai stie ce e aia mama si tata (in varianta sobra si dreapta), sau cucu si pupaza (in varianta natural pacatoasa). Ma intreb ce gel o sa vanda belgienii pentru trasul in urechi sau in nas... Ca bani au...
     • -1 (1 vot)    
      CeluiCeUitaDupaCeCiteste (Joi, 7 februarie 2008, 19:46)

      mi5a2el [utilizator] i-a raspuns lui CeCeCiteste

      Asta cu orientarea homosexuala ca "o inventie a celor ce vor sa-si faca publica propria mizerie" este cu adevarat originala. Ma bucura inventivitatea chiar si cand e vorba de gogomanii.

      Nu ne-ai luminat cu raspunsul tau la propria intrebare despre ce face un cuplo homo daca copilul adoptat are optiuni hetero. Cateva sugestii:
      - Daca e baiat, il violeaza pana ii vine mintea la cap
      - Daca e fata, o violeaza ca sa ii vina mintea la cap si sa afle adevarul despre barbati
      - Indiferent daca e fata sau baiat, il/o alunga de acasa, depravat/ul/a dreaq
      - Daca e fata o casatoresc cu baiatul vecinelor lesbi care au descoperit si ele ca ala micu e hetero. Daca e baiat, invers...
      - Se convertesc toti la Scientologie si se apuca sa posteze filme de propaganda pe YouTube
      • +1 (1 vot)    
       agresivitate (Joi, 7 februarie 2008, 23:38)

       CelCeCiteste [anonim] i-a raspuns lui mi5a2el

       fiintza, lasa jos cutia de RedBull ca iti strici ficatul. Dai dovada de o agresivitate tembela, debitezi prelegeri despre tot felul de traznai, amesteci gogosile unei optiuni personale dobandita in conditii normale sau sub influenta altora. Stiu ca iti este confortabil sa combati argumente de genul "ce zice Biblia", "caractect national" and so on, asa ca iti repet ceea ce poate ai priceput: personal, homosexualitatea imi provoaca o scarba cumplita, o gasesc cea mai degradanta cale de a a interactiona cu ceilalti, si e nociva pentru societate daca incearca sa corupa ori sa formeze. Stiu ca exista culturi in care a avut un rol normal (cum ar fi comunitatile militare antice, ca si mod de solidarizare) dar traim intr-o societate care s-a bazat si se bazeaza pe familii formate din femeie si barbat care isi cresc impreuna copii cu dragoste parinteasca. Asa am fost crescut, asa imi cresc copii si consider ca e normal sa fie. Cei cu orientare homo pot sa aiba orice fel de responsabilizare intre ei, dar cred ca un cuplu homo este nociv ca si parinti adoptivi.
       Esti cel putin iresponsabil daca ai o atitudine de zeflemea imbecila cand vorbesti de educarea unui copil. In plus, imi amintesti de propaganda sovietica. Pentru tine "e binecunoscut ca ...." homosexualitatea e un dat natural. Sper ca te-ai culcat cu sentimentul victoriei si al superioritatii intelectuale. Desi esti inutil ...
       • 0 (0 voturi)    
        Agresivitate agregata intr-o gregara gargara (Vineri, 8 februarie 2008, 21:48)

        mi5a2el [utilizator] i-a raspuns lui CelCeCiteste

        Cititorule, te cred ca ai citit mult -pe cuvant, pt ca rezultatele nu se vad.

        Impartasesc opinia ta despre adoptii, ca si despre importanta prezentelor celor doua modele (tata-mama) pt dezvoltarea unui copil. Chiar si tarile care recunosc cuplurile gay-lesbi trateaza ca un caz separat adoptiile, si NU ca pe un caz implicit.

        Era insa bine sa citesti si textul care este in discutie aici.

        Dezbaterea este despre cuplu/uniune/ si NU despre copii sau adoptii.

        Does that compute?
        Or do I have to draw you a schematic?
    • -1 (3 voturi)    
     alta minciuna (Joi, 7 februarie 2008, 14:21)

     anonim [anonim] i-a raspuns lui discriminare gratuita

     Alta minciuna...se pare ca asa se "nasc" unii, mincinosi prin natura lor....

     Ai vorbit vreodata cu un homosexual care sa iti spuna sincer cum a ajuns el asa?

     O sa afli nu cu foarte mare surprindere ca Dumnezeu nu are nici o vina in faptul ca ei sunt homosexuali.


     Biblia spune ca "femeile au schimbat intrebuintarea fireasca a lor intr-una care este impotriva firii, tot astfel si barbatii, parasind intrebuintarea fireasca a femeii, s-au aprins in poftele lor unii pentru altii...si, fiindca au refuzat sa pastreze pe Dumnezeu in constiinta lor, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate..." (Romani 1:26-28)

     Ce nu intelegi din expresia "intrebuintare fireasca" ?

     Ideea e ca nimeni nu se naste homosexual...si nici Dumnezeu nu lasa pe nimeni pe pamant homosexual....

     Iar nu eu sunt cel ce condamna, homosexualii se condamna singuri prin faptele lor si prin gandurile lor murdare...

     mai citeste Scriptura inainte sa Il condamni pe Dumnezeu ca ar fi vinovat de toate relele de pe lumea asta....
  • -3 (3 voturi)    
   crestinism??? (Joi, 7 februarie 2008, 11:02)

   Anon Imus [anonim] i-a raspuns lui Mirko

   "Wow! Incredibil! In 2008 inca ne mai ascundem in spatele unei asa-zise morale crestine (care oricum nu se manifesta decat prin cruci facute trecand prin fata portii bisericii) si a pudibonderiei de prost gust ca sa discriminam pe altii... Ma intreb cat trebuie sa mai treaca?... "
   Stai linistit taica.... ca daca "crestinismul" va ramane la asemenea cote de "toleranta"... in curand vom ajunge cu totii la moschee sa ne rugam... si sa vezi ce fac "fratii musulmani" cu "popo"... o sa duci dorul crestinismului si a "pudibonderiei de prost gust"
  • 0 (0 voturi)    
   discriminare in februarie (Joi, 7 februarie 2008, 15:39)

   The Wisest Fool [anonim] i-a raspuns lui Mirko

   2008, luna februarie, sa nu existe echivoc:)
 • +2 (8 voturi)    
  Incuiatilor (Miercuri, 6 februarie 2008, 21:43)

  romanul [anonim]

  Asa mai incuiatilor, dat-i inainte cu aberatiile voastre bazate pe prejudecati si pe o doctrina crestina total depasita.
  • 0 (8 voturi)    
   Doctrina crestina depasita (Miercuri, 6 februarie 2008, 22:04)

   Crestin [anonim] i-a raspuns lui romanul

   De ce? Exista vre-o altfel de doctrina crestina (eventual mai avansata si fara prejudecati)? Daca "modernitatea Occidentului" inseamna acceptarea casatoriei persoanelor de acelasi sex, atunci prefer o tara "inchistata in idei preconcepute" (citatele sunt din articol).
  • +2 (2 voturi)    
   asa e... (Miercuri, 6 februarie 2008, 22:39)

   papi [anonim] i-a raspuns lui romanul

   poti sa vii cu argumente si explicatii punctuale asupra dogmelor/crestine si depasite despre care vorbesti?

   sau oi fi tu antiteza crestinismului/religiei, asa s-ar explica.
  • 0 (6 voturi)    
   ateii (Joi, 7 februarie 2008, 1:07)

   felix [anonim] i-a raspuns lui romanul

   'Diferenta intre un bou si un ateu e ca ultimul foloseste un limbaj articulat' (Petre Tutea dixit)
   • +1 (3 voturi)    
    de nota 10 (Joi, 7 februarie 2008, 5:24)

    anonim [anonim] i-a raspuns lui felix

    N-o fi lasat Tutea mari capodopere in urma lui, in afara de ceva aberatii la gura sobei, dar pe-asta cu boul si ateul a nimerit-o bine. E de nota 10.

    Ca doar o cladire este dovada 100% stiintifica asupra existentei unui constructor al ei. La fel si lumea asta este dovada 100% ca exista un Creator.

    Dar, vorba lui Tutea, iti trebuie o involutie pana la regnul animal specificat ca sa refuzi o logica atat de elementara...

    Cat despre homosexuali, cred ca e si mai grava treaba, ca prin regnul animal se lasa cu homosexualitate doar cand numarul de femele este extrem de mic comparativ cu cel al masculilor si, din lipsa obiectului muncii conform legilor naturii, se dau masculii la masculi si, rareori, femelele la femele.

    Pacat ca a murit Tutea inainte de a scoate o vorba de duh asemanatoare si pentru homosexuali....
   • +2 (2 voturi)    
    ... (Joi, 7 februarie 2008, 11:13)

    Ateu [anonim] i-a raspuns lui felix

    Religia e privită de oamenii de rând ca adevărată, de înţelepţi ca falsă, iar de conducători ca folositoare.
    Seneca cel Tânăr

    Susţin că amândoi suntem atei. Eu doar cred mai puţin cu un zeu decât tine. Când vei înţelege de ce îi respingi pe ceilalţi zei posibili, vei înţelege de ce îl resping pe al tău.
    Stephen Roberts
    • +3 (3 voturi)    
     ateism (Joi, 7 februarie 2008, 12:56)

     felix [anonim] i-a raspuns lui Ateu

     Diferenta intre un ateu si un credincios e ca al doilea stie ca pacatuieste. Poate nu sunt mai sfant decat tine. Dar diferenta ramane, e una de atitudine. Si, daca ai, ca om, capul pe umeri, e necesar sa te intrebi unde o sa ajungem, unde o sa ajunga copiii nostri. Punct.
    • 0 (0 voturi)    
     Tutea din nou (Vineri, 8 februarie 2008, 0:05)

     The Wisest Fool [utilizator] i-a raspuns lui Ateu

     "Un filozof care se zbate fie să găsească argumente pentru existenta lui Dumnezeu, fie să combată argumentele despre inexistenta lui Dumnezeu reprezintă o poartă spre ateism. Dumnezeul lui Moise este neatributiv. Cînd îl întreabă Moise pe Dumnezeu: Ce să le spun ălora de jos despre Tine? - Dumnezeu îi spune: Eu sînt cel ce sînt."

     "Crestinismul nu e ideologie, că atunci se aseamănă cu marxismul. Religia e expresia unui mister trăit, or ideologia e ceva construit."

     "Inteligenta, oricît de mare nu e suficientă pentru a te curăta de prejudecăti. Cu cît inteligenta e mai mare, cu atît prejudecata e mai voinică, pentru că ai aparat s-o justifici."
   • 0 (0 voturi)    
    cred ca jignesti gratuit (Joi, 7 februarie 2008, 16:15)

    rainman2 [utilizator] i-a raspuns lui felix

    am citit toate comentariile de pana acum dar la asta a fost singurul unde am simtit nevoia sa raspund.
    nu cred ca e cazul sa ma faci bou doar pentru faptul ca nu cred in dumnezeu........
    nu cred ca e cazul sa deviem de la subiect si sa incep sa enumar minciunile in care crezi tu (incepand de la crerea lumii in 7 zile) si cu asta am spus tot.
    • 0 (0 voturi)    
     rainman (Joi, 7 februarie 2008, 16:43)

     felix [anonim] i-a raspuns lui rainman2

     E o diferenta mare intre rainman si forrest gump. in favoarea ultimului...
    • 0 (0 voturi)    
     bou? ah, nu!!! (Vineri, 8 februarie 2008, 2:59)

     anonymus [anonim] i-a raspuns lui rainman2

     Bou? Nu, nu este vorba despre boi cand la mijloc este lipsa de credinta in Dumnezeu.

     Biblia spune altceva, anume ca "nebunul zice in inima lui ca nu exista Dumnezeu".

     Asa ca daca te mentii necredincios in Dumnezeu, ai de ales....

     mai bine deschide ochii si citeste Biblia
  • +1 (3 voturi)    
   ??? (Joi, 7 februarie 2008, 3:34)

   terente [anonim] i-a raspuns lui romanul

   ..di tu esti "descuiat"?..unde ?.la popou?..esti larg ca o flasneta?...bahh, poponarii sunt mai josnici decit animalele!..alea macar fac diferenta intre mascul si femela!..voi nu!..what's next?..legalizarea incestului?...abia astepti sa i-o pui lu' maika-ta?..hehhe..si apoi?...copii?..etc...SODOMA A FOST DISTRUSA PTR, ASTA..DU-TE LA MAREA-MOARTA SA VEZI RUINELE !
   • +1 (1 vot)    
    hahahah (Joi, 7 februarie 2008, 14:50)

    alex [anonim] i-a raspuns lui terente

    ai fi surprins sa vezi cate specii de mamifere si-o trag la popu ... si le place! :)))))

    mai beti apa bai baieti, lasati religia si alte prostii de-astea menite doar sa aduca o oarecare ordine intre oamenii simpli. Am evoluat prea mult sa mai punem botu'.
    • -1 (1 vot)    
     bot (Joi, 7 februarie 2008, 15:27)

     felix [anonim] i-a raspuns lui alex

     Vad ca stii sa pui tu botul...
  • 0 (0 voturi)    
   Incuiat? (Joi, 7 februarie 2008, 11:06)

   Ionut [anonim] i-a raspuns lui romanul

   Interesant... incuiat cel care crede are un sistem de gandire real, despre toate lucrurile din lume si care poate argumenta toate crezurile lui iar cel care nu poate depasi o chestie de PLACERE el e descuiat si liber;)
   Imi place cum gandesti... pacat ca duce spre caldura multa... prea multa....
 • 0 (6 voturi)    
  Degenerare (Miercuri, 6 februarie 2008, 21:47)

  Bogdan [anonim]

  Bolnavii trebuie tratati, nu sa li se spuna ca sunt normali. Le faci un rau si lor, si societatii.
  • 0 (2 voturi)    
   tratament (Joi, 7 februarie 2008, 14:53)

   alex [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

   Ia trateaza-ma si pe mine, ca sunt tare bolnav. M-am indragostit de prietenu' meu si traim impreuna de un an de zile. Vai, ne simtim atat de bine impreuna incat trebuie sa ne oprim; sa luam tratamentul. Pai de ... ce-i bine nu-i bun.

   Si cam ce tratament recomanzi tu? pentru ca eu am impresia ca tu esti mai bolnav ca mine si ca prietenu' meu.
   • -1 (1 vot)    
    Ca sa te vindeci trebuie mai intai sa constientizezi ca esti bolnav!!! (Joi, 7 februarie 2008, 17:21)

    Anonim [anonim] i-a raspuns lui alex

    Cand o sa constientizezi ca esti bolnav esti pe jumatate vindecat.
  • 0 (0 voturi)    
   tratament (Joi, 7 februarie 2008, 14:53)

   alex [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

   Ia trateaza-ma si pe mine, ca sunt tare bolnav. M-am indragostit de prietenu' meu si traim impreuna de un an de zile. Vai, ne simtim atat de bine impreuna incat trebuie sa ne oprim; sa luam tratamentul. Pai de ... ce-i bine nu-i bun.

   Si cam ce tratament recomanzi tu? pentru ca eu am impresia ca tu esti mai bolnav ca mine si ca prietenu' meu.
 • +3 (9 voturi)    
  Suntem un popor frustrat, comunist ! (Miercuri, 6 februarie 2008, 22:04)

  Geo [anonim]

  Numai oameni ramasi cu sechele de pe vremea comunismului gasesti la noi in tara !!!
  Ce ii doare pe ei daca se casatoresc 2 homosexuali? La urma urmei e problema gaylor daca se casatoresc, divorteaza, se omoara etc...
  O tara ca sa fie puternica , trebuie sa fie o tara libera !!! Noi suntem inca la mana comunistilor, mafiei, grupurilor de interese si asa mai departe.
  Pacat ca nu gandim occidental,modern si corect...
  VAI DE TARISOARA NOASTRA !!!
  • +1 (5 voturi)    
   VAI DE TARISOARA NOASTRA !!! (Miercuri, 6 februarie 2008, 23:49)

   Vali [anonim] i-a raspuns lui Geo

   Ai dreptate ! Mai mult, RELATIILE HOMOSEXUALE TREBUIE SA DEVINA OBLIGATORII !!!
  • +1 (3 voturi)    
   Boule! (Joi, 7 februarie 2008, 12:02)

   felix [anonim] i-a raspuns lui Geo

   Boule!

   Ce legatura crezi tu ca are societatea occidentala, natural vorbind, cu homosexualitatea? Daca te referi la democratie si valori democratice, gandeste-te (sau cultiva-te, ca e cazul) ca prima democratie moderna a fost cea americana, creata nu de masonii care au pervertit-o, ci de puritanii care au acostat corabia 'Mayflower' langa ceea ce a devenit mai incolo Boston, iar mai incolo au primit si un curcan de la Dumnezeu. America nu uita asta. Olandezii au inceput sa uite. Belgienii se apleaca la copii. Unde e firul cu plumb??? Cititi Isaia 28.
   • 0 (0 voturi)    
    @ felix cel cu boul (Joi, 7 februarie 2008, 15:31)

    romanul [anonim] i-a raspuns lui felix

    Ce exprimari frumoase, in acord total cu nivelul tau de gandire!

    Nu faci decat sa demonstrezi cat de incuiat esti.
    • 0 (0 voturi)    
     incuiat si bou (Joi, 7 februarie 2008, 16:46)

     felix [anonim] i-a raspuns lui romanul

     atat am avut de zis
 • 0 (8 voturi)    
  Bunul simt (Miercuri, 6 februarie 2008, 22:18)

  fane [anonim]

  Mai inteligentilor care acuzati bisericile crestine ca promoveaza prejudecati si ca au o mentalitate depasita...
  Aflati ca si islamul, si iudaismul, si probabil si celelalte mari religii (deci nu ma refer la cultul UFO sau alte bizarerii) au orientari similare in aceasta privinta.
  As merge pana la a spune ca nici macar nu trebuie sa fii religios. Ajunge numai sa fii dotat cu logica si bun simt.
  Asa incat si evolutionistii lui Darwin va vor spune ca in momentul in care o specie incepe sa aiba inclinatii din astea contraproductive, se afla intr-un dead-end evolutionar ...
  • 0 (4 voturi)    
   inteligent la patrat (Miercuri, 6 februarie 2008, 23:44)

   bla bla bla [utilizator] i-a raspuns lui fane

   1) Fane, stii istorie cat o euglena. Ia si citeste cam ce practicau oamenii in urma cu vreo 2000 de ani. Ti se pare ca specia umana a disparut?
   Sau tu ai probabil impresia ca imediat ce s-a modificat un text de lege intr-un anumit mod, o sa-si schimbe toti orientarile sexuale?

   2) Pai de ce ai vrea sa se ia lumea de islamism sau orice altceva din moment ce acestea au o influenta neglijabila asupra romanilor? (si din acelasi motiv nici nu sunt foarte cunoscuti pe aici, deci nu cred ca e normal ca lumea sa critice ceva ce nu cunoaste. Corect?)
   • -1 (1 vot)    
    raspunsuri... (Joi, 7 februarie 2008, 17:26)

    Anonim [anonim] i-a raspuns lui bla bla bla

    1) "Ti se pare ca specia umana a disparut?"
    Nu, au ramas doar civilizatiile care NU practicau HOMOSEXUALITATEA.
    TOATE civilizatiile care AU TOLERAT HOMOSEXUALITATA AU DISPARUT PANA LA URMA.
    2)Omul ti-a demonstrat UNIVERSALITATEA INTOLERANTEI catre homosexualitate.
    Ce nu pricepi?
    Asta e mecanismul de aparare al unei specii, tu poti sa faci ce vrei, dar majoritatea o sa-ti spuna ca nu e normal sa:

    -mananci rahat
    -sa bei urina
    -sa fii homosexual
    -sa fii pedofil
    -sa fii necrofil
    -sa fii satanist

    sau cate si mai cate alte astfel de nazdravanii.
    Cand doi iti zic ca esti beat, DU-TE SI TE CULCA!!!
  • +1 (1 vot)    
   Daca dragoste nu e, nimic nu e (Joi, 7 februarie 2008, 8:17)

   mi5a2el [utilizator] i-a raspuns lui fane

   Fals.

   Islamul condamna consumarea, actul fizic homosexual insa nu afectiunea sau chiar convietuirea. Exista o intreaga literatura (mai ales persana) consacrata afectiunii dintre barbati, cu o lirica extrem de elaborata, tocmai pt a sublinia echilibrul fin intre instincte si sentimente, carnal si spiritual, menire si vointa.

   Logica si bun-simtul sunt doua lucruri diferite. Logica este individuala, bun-simtul este "logica cooperativizata". De cele mai multe ori, ce este logic la nivel individual nu se transporta neaparat intr-o chestie generalizabila "de bun-simt".

   In cazul de fata ar fi logic (pt mine si pt altii care gandesc ca mine) sa lasam doi oameni sa se bucure de drepturile de familie, atata timp cat functioneaza ca o familie. Faptul ca -evident- un cuplu homosexual nu poate avea propriii copii este un fapt secundar, asa cum si un cuplu hetero se poate (voluntar sau involuntar) sa nu aiba copii. Lipsa copiilor nu-i face nici pe unii si nici pe ceilalti mai putin familisti. Daca am face din procreare atributul si menirea casatoriilor, atunci ne-am intoarce la "bunul-simt" nu foarte indepartat, cand un barbat putea sa isi repudieze sotia pt ca nu era "roditoare".

   Logica (individuala) de mai sus si "bunul-simt" (cooperatist) intra usor in coliziune in cazul de fata, ergo incrancenarea unor forumisti.
   Nu e surprinzator recursul la religie al multora. Sunt convins ca este sincer in unele cazuri, la fel cum sunt convins ca este un "crestinism de circumstanta" (de parada sau 'reloaded' pt fanii The Matrix Trilogy).
   Surprinzator ESTE ca, la aproape 20 de ani de la restauratia burghezo-democratica din 1989, multi din generatia educata intr-o societate [imperfecta insa] mult mai libera/liberala considera garantarea unui drept colectiv ca o ingradire a drepturilor individuale. Dragostea si dedicatia dintre doi oameni sunt mai presus si mai valoroase (universal) decat caracterul (particular) hetero sau homo al cuplului.
   • -1 (1 vot)    
    Oare? (Joi, 7 februarie 2008, 11:13)

    Razvan001 [utilizator] i-a raspuns lui mi5a2el

    mi5a2el se vede ca ai experienta in a-ti sustine ideile referitoare la homosexualitate.
    Eu sunt contra ei si consider ca nu o doresc nici copiilor mei. O consider o degenerare a speciei umane, complet impotriva firii.
    Totusi, nu sunt impotriva homosexualilor ci doar impotriva "promovarii homosexualitatii". Dupa mine, homosexualii sunt de doua tipuri, cei nascuti si cei care s-au orientat in aceasta directie pentru ca e "cool". Amandoua categorii sunt victime ale speciei si respectiv ale societatii.
    Din pacate experientele occidentale ne arata foarte clar ca homosexualii au o tendinta ciudata in a-si face reclama atat inainte cat si dupa ce primesc diferite drepturi. Ca atare reusesc sa influenteze vadit sau nu pe cei din a doua categorie, facand si mai multe victime.
    Ca atare, pe mine nu ma intereseaza ce face fiecare in dormitorul lui, dar pretind ca si altii sa aibe minimul respect pentru mine si familia mea si sa nu-mi faca reclama cu ce fac ei sub cearceafurile lor.
    Din pacate, daca incepi sa oferi homosexualilor drepturi ei vor incepe sa ceara din ce in ce mai multe pana cand va deveni o moda sa fii homosexual. Asta este ceea ce nu doresc eu.
    • +1 (1 vot)    
     De ce nu? (Joi, 7 februarie 2008, 20:24)

     mi5a2el [utilizator] i-a raspuns lui Razvan001

     E normal ca oamenii sa aibe opinii diferite despre acest subiect. Sexualitatea nu este si nu a fost niciodata un subiect usor de abordat.
     Nu cunosc nici o familie de exemplu in care sexualizarea copiilor sa nu fi provocat tensionarea relatiilor dintre parinti si copii.
     In conditiile in care sexualitatea poate polariza o familie, "bastionul inefabil" al societatii asa cum este idealizata prin forum, nu e de mirare ca subiectul face ca romanii sa-si sara la beregata reciproc de grija a ceva care nu le va afecta viata decat marginal (in afara celor care sunt ei insisi gay-in-denial).

     Acordarea unor drepturi egale in fata legii nu este reclama, ci "inclusiveness".
     Societatile mai "avansate" (in sensul ca au abordat aceste subiecte si au gasit solutii workable inaintea altora care considera negarea lor drept o solutie) au ajuns la concluzia ca o societate este mai justa si mai bogata daca "include" sau asimileaza diversitatea, mai ales daca acel ceva exista in corpul social. In plus, inclusivitatea creste sansele de succes in combaterea exceselor si a abuzurilor intalnite atat in homosexualitate cat si in heterosexualitate.

     Pt mine [homo]sexualitatea este ca si un pasaport: important este dreptul la libera circulatie, ceea ce nu inseamna ca ma obliga cineva sa ma duc unde nu-mi place.
     • 0 (0 voturi)    
      bv (Vineri, 8 februarie 2008, 12:47)

      john [anonim] i-a raspuns lui mi5a2el

      in sfarsit cineva care gandeste!
   • -2 (2 voturi)    
    islam (Joi, 7 februarie 2008, 12:09)

    felix [anonim] i-a raspuns lui mi5a2el

    Vai, ce frumos...
    Iubire, toleranta, popo, 11 septembrie 2001, arta, sentimente, sa ne aruncam in aer, sa omoram necredinciosi, iubim Orientul, exoticul, pace, pace... Imi pare rau pentru voi: noi, cruciatii, avem F-22 Raptor, o sabie in mana si tinem praful de pusca uscat.
    Vreti sa va tundeti la sala? Exista Olanda...
    • -1 (1 vot)    
     Dacia Felix (Joi, 7 februarie 2008, 20:35)

     mi5a2el [utilizator] i-a raspuns lui felix

     Felix scrii cumva din Irak sau Afganistan?
     Daca nu, scuteste-ne de cruciade de salon si vezi sa nu ti se umezeasca praful de pusca de atata masturbare belicoasa.
   • -2 (2 voturi)    
    logica (Joi, 7 februarie 2008, 13:02)

    felix [anonim] i-a raspuns lui mi5a2el

    Logica e universala. E bivalenta. O propozitie e fie adevarata, fie falsa. Punct.
    In al doilea rand, n-are legatura cu sentimentalismele de doi lei: 'iubesc', 'vai!'....Nu vorbi de logica daca n-ai licenta in Filosofie sau macar in Matematica.
    • 0 (0 voturi)    
     ...va declar acum Derivata si Integrala! (Vineri, 8 februarie 2008, 21:55)

     mi5a2el [utilizator] i-a raspuns lui felix

     De-aia nu-i intreaba nimeni nici pe Filosofi si nici pe Matematicieni cand se pune laolalta o lege.

     E o treaba de profesionisti, de ALTI profesionisti cu ALTE licente.
 • +2 (2 voturi)    
  uniunea civila (Miercuri, 6 februarie 2008, 22:23)

  Rollo Tomasi [anonim]

  Chiar si asa se mai poate adauga un text de lege care sa vorbeasca despre uniunea civila, care nu este casatorie, prin urmare nu intra in contradictie cu modificarea adoptata.
  • 0 (4 voturi)    
   Ar fi chiar o idee buna (Miercuri, 6 februarie 2008, 23:23)

   Adrian [anonim] i-a raspuns lui Rollo Tomasi

   Ca parlamentul sa adopte o astfel de uniune civica si sa le dea cateva drepturi din drepturile unei familii normale, in sensul asigurari medicale comune, pensie de urmas ... ceva drepturi funciare si financiare dar doar atat.
   Acestor 'cupluri' nu trebuie sa li se dea dreptul de a adopta .
   In felul asta homolaii nu mai pot face scandal ca nu au drepturi si li s-ar inchide gura. In acelasi timp conceptul de familie nu va fi alterat
 • 0 (8 voturi)    
  Intrebare (Miercuri, 6 februarie 2008, 22:27)

  Decebal [anonim]

  Vreau sa intreb ceva si cred ca aici este locul nimerit.
  De ceva timp sunt indragostit de clanta de la usa. Credeti ca sunt posibilitati sa ma casatoresc cu ea?
  In fiecare zi cand vin acasa ma asteapta cu drag la intrarea in casa. Este asa de frumoasa.
  Va rog frumos sa nu radeti de mine, este o dragoste sincera si sunt convins ca si ea ma iubeste.
  • +1 (5 voturi)    
   Esti beton (Joi, 7 februarie 2008, 0:25)

   Je [anonim] i-a raspuns lui Decebal

   Iti doresc din inima mult succes si sper ca iti vei vedea visul cu ochii. O clanta este intotdeauna binevenita.
   • 0 (0 voturi)    
    TAREEEEE!!!! (Joi, 7 februarie 2008, 15:02)

    alex [anonim] i-a raspuns lui Je

    Esti GENIAL!!! :))
  • +2 (4 voturi)    
   Shperaclu de Piatra ! (Joi, 7 februarie 2008, 8:36)

   mi5a2el [utilizator] i-a raspuns lui Decebal

   Nu.
   In virtutea legii adoptate (si a logicii unora de pe acest forum) aceasta casatorie nu poate fi recunoscuta pt ca:
   - Biblia nu recunoaste clanta drept coboratoare din Adam si Eva.
   - Clanta este deja unita cu usa. Casatorindu-te cu clanta inainte de divortul acesteia de usa s-ar califica drept poligamie, ceea ce este infractiune in Romania. Puteti insa cere azil politic pe motiv de discriminare religioasa in Arabia Saudita, UAE, Sudan, Yemen. Se pare ca si in Balocistan.
   - Chiar si dupa divortul clantei de usa, ramane de rezolvat problema custodiei cheii: ramane cu clanta sau cu usa?
   - in nici un caz sa nu nu-i spui clantei ca are broasca. Consecintele ar putea fi devastatoare pt relatia voastra. Chiar ai putea fi dat in judecata pt defaimare, pt ca exista un precedent legal in care s-a recunoscut constitutionalitatea dreptului clantei de a fi considerata clanta cu sau fara broasca.
 • -1 (7 voturi)    
  nu e vorba de crestinism (Miercuri, 6 februarie 2008, 22:43)

  Sebastian [anonim]

  E vorba de natura omului, care se inmulteste prin imperecherea a doi indivizi de sex opus. Daca se incurajeaza (prin legalizare adica) relatiile si casatoria intre persoane de acelasi sex, se incurajeaza incapabilitatea a doua persoane de a avea copii (se pune problema in mod absolut, in sensul ca un cuplu care adopta un copil nu creste populatia globului, dar un cuplu heterosexual care face un copil creste populatia globului).

  O problema mare ar fi ca prin educatie multi sa ajunga homosexuali si astfel sa nu aiba copii nici ei. Bineinteles, nu copiii homosexualilor vor fi educati asa, pentru ca homosexualii nu au copii (intre ei), dar daca de exemplu la scoala inveti ca e absolut aceeasi chestie sa fii hetero sau homo se poate ajunge in situatia asta.

  Eu unul insa nu cred in ce-am spus in paragraful de mai sus. Instinctul natural heterosexual ar trebui sa fie indeajuns de puternic. Impreuna cu faptul ca homosexualii nu pot avea copii si deci nu isi pot promova "specia", cred ca nu se va trece de un anumit procent (destul de mic) de cupluri homosexuale, in orice tara. Numai sa nu ni se atrofieze instinctul de imprechere, ar fi destul de trist...
  • +1 (5 voturi)    
   1+1=7 (Joi, 7 februarie 2008, 0:59)

   bla bla bla [utilizator] i-a raspuns lui Sebastian

   Hmm... sa inteleg ca ar trebui interzise si contraceptivele? Ba chiar si sexual oral... cine-l practica sa fie batut cu pietre, ca nu contribuie la inmultirea speciei.
 • 0 (4 voturi)    
  ideile preconcepute (Miercuri, 6 februarie 2008, 23:16)

  piktor [anonim]

  "Decizia de luni a senatorilor juristi pare sa indrepte Romania nu spre modernitatea Occidentului, ci dimpotriva sa o tina inchistata in idei preconcepute."

  Anne-Marie Blajan, du-te in modernitatea occidentului si lasa-ne inchistati in idei preconcepute, nu vezi ca nu merge sa ne scoti din ele?
  da, stiu... e aiurea... da' nu suntem toti atat de destepti ca tine, atat de evoluati... unii mai socotim bunul simt si firescul ca o valoare chiar dc e o valoare traditionala nu una moderna... si unii mai indraznim sa strigam "imparatul e dezbracat" cand multi altii (ca tine) ii admira croiala desavarsita!

  data viitoare cand folosesti termenul de idee preconceputa, uita-te in DEX... acolo spune ca e o idee admisa fara o cercetare prealabila;)
  din ce punct de vedere (cercetare istorica, sociala, psihologica, morala) vrei sa-ti demonstrez ca a nu fi de acord cu acordarea unor drepturi naturale unor persoane care traiesc nenatural nu e o idee preconceputa ci pur si simplu un flux de anticorpi sociali? o reactie de aparare a societatii nascuta in societate?
  trebuie sa-ti explic (prin reducere la absurd) ce s-ar intampla daca am avea, sa zicem 60% homosexuali in societate? dar 80%? dar 95%?
  • 0 (2 voturi)    
   Un vis... (Joi, 7 februarie 2008, 8:48)

   mi5a2el [utilizator] i-a raspuns lui piktor

   "...ce s-ar intampla daca am avea, sa zicem 60% homosexuali in societate? dar 80%? dar 95%?"

   Nu stiu cum ar fi, insa lumea ar fi mai bine imbracata, mai citita, traind in case aranjate cu gust, mancand [in restaurante] cu rafinament, ingrijindu-si corpul...(pot sa continui insa nu pot posta mai mult de 2000 caractere).

   Is that what you had in mind?
   • 0 (0 voturi)    
    no (Joi, 7 februarie 2008, 12:40)

    felix [anonim] i-a raspuns lui mi5a2el

    Not, for sure. I don't care about dressing, fashion, restaurants, taste, both about house interiors or body fitness. I hate David Bowie and I would instantly kill Boy George should I met him/her.
    What about reading, the matter is yours. Yet, I might suggest you something: Immanuel Kant, Umberto Eco, Alain Besancon, Lesage, James Clavell, John Fowles, and so on. Respectively Yes, Rush, Thin Lizzy, Bad Company for your ears.
    • 0 (0 voturi)    
     would you ... (Joi, 7 februarie 2008, 15:07)

     alex [anonim] i-a raspuns lui felix

     would you kill me as well? I am gay, I would like to meet you so you can TRY to kill me. I wonder if you can ... and if so ... how would you do it? :) I hope you don't have some illegal weapon, eh? but then again wouldn't you go to prison, for life? I sure hope... people like you should be put away just for saying such stupid things. Mind your own fsking business and do us all a favour ... KILL YOURSELF!
    • 0 (0 voturi)    
     Bummer (Joi, 7 februarie 2008, 20:31)

     mi5a2el [utilizator] i-a raspuns lui felix

     Sa inteleg ca ai facut copy/paste din profilul tau pe Gaydar, cu lecturile si muzica preferate?

     Daca nu-ti pasa de dressing fashion restaurante, decoratiuni interioare si fitness, nu esti in pericol sa te repereze vreun gay :-)
     Atunci de unde si pana unde homofobia asta (probabil de parada)? Gay in denial?
   • -2 (2 voturi)    
    razboi, prostie? (Joi, 7 februarie 2008, 13:11)

    felix [anonim] i-a raspuns lui mi5a2el

    Mai intai, n-o sa fiti niciodata majoritari, ca va curata SIDA.
    Apoi, vad ca ne puneti deja gand rau. Cand o sa faceti proiect de lege sa-mi iau gel, obligatoriu? (Mentionez, daca mai era nevoie in cazul tau scarbos, ca spatiul ala e facut pentru altceva - de aia nu se umezeste).

    Oricum, pana la proiectul vostru de lege, vine Apocalipsa (Alo? Sodoma? Gomora?). Sau daca am timp, va schimb configuratia daca va mai vad tunsi. Bomboneilor, feriti-va de rockeri!
    • 0 (0 voturi)    
     rockeri?! (Joi, 7 februarie 2008, 15:10)

     alex [anonim] i-a raspuns lui felix

     si ... stii cati rockeri sunt gay? da da, idoli de-ai tai ... pai cum poti venera tu un poponar mah, doar esti roaker. btw, cant intr-o formatie rock, chitara, toti sunt straigt, eu gay ... bai da' ne intelegem de minune, si ce sunete ... si ce acorduri. abia astept sa-mi venerezi chitara cand vom fi mari, ca pana la urma chitara te intereseaza pe tine, doar nu ce e in spatele ei, eh? ipocrit!
     • -1 (3 voturi)    
      chitara (Joi, 7 februarie 2008, 15:51)

      felix [anonim] i-a raspuns lui alex

      Nothing personal. OK? Si imi cer scuze, dar asta pentru ca esti mai intai chitarist, in ochii mei. N-o sa zic niciodata ceva rau despre Freddie sau despre Halford sau desptre cei de la Extreme. Discutam insa despre lucruri diferite. Rockerii sunt afemeiati, si cred ca stii asta (exceptiile confirma regula). Dupa asta, discutia trebuie amanuntita intelectual, cultural, religios - cum vrei sa-i zici.
      Sunt inainte de toate credincios, chiar daca nepracticant - dar nu imi pierd reperul. Mai incolo, sunt un om educat. In fine, din cand in cand, imi aduc aminte de chitara. Nu mai lungesc povestea. Straight.

      Imi pare rau ca te-am jignit, daca asa ai perceput. Sper ca 'no bad feelings'.
    • +1 (1 vot)    
     SIDA, un Vanish pt petele de morala (Joi, 7 februarie 2008, 21:21)

     mi5a2el [utilizator] i-a raspuns lui felix

     infelix, SIDA omoara din pacate mai multi hetero decat homosexuali. Spun din pacate pt ca efectul demografic mult mai devastator decat in cazul homosexualilor.

     Aici trebuie sa recunosti [chiar si tu] ca homosexualii le-au tras-o heterosexualilor, si se pare ca cei din urma inca nu s-au prins.

     In privinta citatelor tale cu cele doua municipii biblice...

     ...cu dedicatie speciala pt toti re-citatorii de Biblie care si-au exhibat cunostintele de Windows Copy-Paste...

     ...si cu dedicatie extremist-speciala pt homofobii care au postat si vor posta, fie numele lor uitat...

     ...o citat de intelepciune moderna, din Lynn Lavner:

     "The Bible contains six admonishments to homosexuals and 362 admonishments to heterosexuals.
     That doesn't mean that God doesn't love heterosexuals.
     It's just that they need more supervision."
 • -5 (5 voturi)    
  www.all-news.ro (Miercuri, 6 februarie 2008, 23:59)

  maria gl [anonim]

  www.all-news.ro
 • -3 (3 voturi)    
  Pentru reporter =)) (Joi, 7 februarie 2008, 0:16)

  Je [anonim]

  Draga Anne-Marie Blajan, nu stiu de ce dar am vaga impresie ca pe majoritatea celor la care te referi, nu-i va deranja sa fie tratati cu "spatele". Chiar asta este preferinta care-i ostracizeaza. =))

  Daca ai inteles la ce ma refer, incearca data viitoare sa-ti alegi cu mai multa atentie cuvintele.
 • 0 (4 voturi)    
  Nu ma lasti fratilor! (Joi, 7 februarie 2008, 0:20)

  Decebal [anonim]

  De ce nu-mi raspundeti si imi dati negative. Eu am vorbit sincer. Dar ce zic eu, acum ca ma vede disperat fara raspuns din partea confratilor de suferinta se uita gales la mine ficusul din coltul camerei. Ma trec toti fiorii se pare ca ma indragostesc si de ficus. Oare sunt "mormon" ca simt nevoia sa ma casatoresc si cu fisusul? Vai ce frumos e si ce frunze sexi. Ce ziceti ma pot casatori cu clanta de la usa si cu ficusul? Nu ma lasati fratilor ca innebunesc de durere si nu vreau sa devin normal si sa ma indragostesc doamne fereste de o femeie.
 • 0 (4 voturi)    
  plusuri si minusuri (Joi, 7 februarie 2008, 0:27)

  piktor [anonim]

  ahh, tocmai am gasit explicatia plusurilor si minusurilor cu care sunt evaluate comentariile; ca sa dai "evaluari", tre sa-ti faci cont pe site...
  si-au facut cont pe hotnews doi "europeni" si acum dau cu plus si minus: plus pentru fanii homo, minus pentru inchistati si invechiti...
  bagati si aici vreo 13 de minus, baieti (fetite??)....
  si mai sus, ca mai am un comentariu....
 • 0 (6 voturi)    
  wow (Joi, 7 februarie 2008, 0:32)

  serban [anonim]

  e uimitor cat conteaza pt unii ce f***e altcineva.

  ma da alte probleme mai importante n-aveti?

  inca a mai ramas reflexu de "capra vecinului" si ascultat prin perete?
 • -1 (3 voturi)    
  sadf (Joi, 7 februarie 2008, 0:42)

  dsf [anonim]

  pai asta asteapta si ei, sa-i tratam cu spatele :))
  • -2 (2 voturi)    
   micutul smecheriash de cartier (Joi, 7 februarie 2008, 1:26)

   ginel [anonim] i-a raspuns lui dsf

   Uite cum se trezeste si micutul smecher din matale sa dea o replica desteapta.
   Tuturor indignatilor de homosexuali ar trebui sa li se aduca aminte ca democratia inseamna de asemenea drepturile minoritatiilor.
   Ce mare smecherie ca unii vor sa fie cu hartie la primarie ca evident nu o sa se duca la biserica. Pana la urma se duc acolo ca se iubesc.
   Nu prea inteleg eu de unde atata ura contra homosexualilor, ca pana la urma in orice societate procentul de homosexuali e cam 4% indiferent de educatie, doar ca in unele sunt mai vizibili in altele se ascund mai mult.
 • +4 (4 voturi)    
  de ce sa ma simt prost? (Joi, 7 februarie 2008, 0:56)

  ovidelul [anonim]

  eu nu inteleg de ce trebuie sa ma simt prost daca nu sunt de acord cu homosexualitatea. nu inteleg de ce sunt catalogat ca un retrograd. in marea democratie care este sua, parintii fac tambalau daca afla ca un profesor al copiiilor lor este homosexual, si ala este ejectat de indata, dar eu trebuie sa-mi ascund opiniile, de teama ca vreun ziarist sau individ cu vederi largi sa nu se uite urat la mine. adica nu-mi place homosexulaitatea egal idei preconcepute, sunt de acord cu ea egal progresist?
  am o singura intrebare pentru non-retrograzi, pentru modernisti si altii care n-au idei preconcepute: ce ati spune sau face daca copilul vostru ar fi homo?
  • -2 (4 voturi)    
   deci? (Joi, 7 februarie 2008, 3:43)

   nelamuritu' [anonim] i-a raspuns lui ovidelul

   As vrea sa iti raspund la intrebare cu o alta: Dar tu, ce ai face daca ai afla ca al tau odor e homo? L-ai ostraciza?L-ai renega? L-ai dezmosteni? L-ai bate cu pietre? N-ai aflat si tu ca a fi homosexual nu e neaparat o alegere? Ca nu tine de educatie? Eu zic sa te mai gandesti...
   • 0 (2 voturi)    
    daca copilul meu ar fi homo (Joi, 7 februarie 2008, 9:10)

    Luca [anonim] i-a raspuns lui nelamuritu'

    intr-adevar nu l-as ostraciza, nu l-as renega, nici nu l-as dezmosteni, dar in sinea mea as fi distrus.

    La fel cum sint convins ca ati fi distrusi si voi toti pseudomodernistii cu vederi largi.

    Acum raspunde si tu la intrebarea lui "ovidelul"...
    • 0 (0 voturi)    
     Daca voi nu ma vreti, ostracizati-ma-ti (Joi, 7 februarie 2008, 20:42)

     mi5a2el [utilizator] i-a raspuns lui Luca

     De ce ai fi distrus? Pt ca fiul/fiica ta si-ar alege un drum in viata diferit de al tau?

     Ai dat viata unui om, nu unui copil. Un parinte creste si pregateste pt viata un adult, capabil sa isi traiasca propriile alegeri, nu pe cele ale parintilor.
  • 0 (0 voturi)    
   @ ovidel baiat gigel (Joi, 7 februarie 2008, 17:01)

   romanul [anonim] i-a raspuns lui ovidelul

   Esti la fel de retrograd ca si americanii cu care te compari.
   Hai mars la TV sa mai vezi niste filme hollywodiene ca sa te mai prostesti un pic.
  • 0 (0 voturi)    
   buna intrebare (Vineri, 8 februarie 2008, 12:43)

   john [anonim] i-a raspuns lui ovidelul

   ce ati face daca baiatul vostru v-ar zice sa este gay? ce ati face daca fata voastra v-ar zice ca este lesbiana? ce ati fi facut daca voi insiva ati fi fost de pilda gay/lesbi/bi?

   este cineva capabil sa raspunda la aceaste intrebari fara sa aduca injurii, ci logic?
 • +2 (4 voturi)    
  partzarii (Joi, 7 februarie 2008, 1:02)

  felix [anonim]

  De ce tin ma astia musai sa se cheme 'casatorie'? Sa-si gaseasca si ei un nume adecvat pentru partzaleara lor, cum ar fi 'fitness', 'barbati tunsi', 'clubul bate-ma!' - sau ceva similar. De ce ma obliga pe mine sa-i accept? Uite, am o veste proasta: nu va ACCEPT!
  • 0 (2 voturi)    
   Slava domnului... (Joi, 7 februarie 2008, 8:53)

   mi5a2el [utilizator] i-a raspuns lui felix

   Felix, desi sunt bisexual iti multumesc in numele homosexualilor.
   Numai ideea ca am putea avea ceva in comun in afara de metrou imi da frisoane.
   • -1 (1 vot)    
    mi5a2el (Joi, 7 februarie 2008, 10:01)

    Tudork [anonim] i-a raspuns lui mi5a2el

    mi5a2el,

    esti mortal. avem nevoie de oameni ca tine:) daca ai timp si motivatie (ca talent ai) scrie un email scurt la tudork@hotmail.com
    • -1 (1 vot)    
     Killer mi5a2el (Joi, 7 februarie 2008, 20:46)

     mi5a2el [utilizator] i-a raspuns lui Tudork

     tudork, my respecKts back to you ;-)
    • 0 (0 voturi)    
     poti ... (Vineri, 8 februarie 2008, 11:21)

     CelCeCiteste [anonim] i-a raspuns lui Tudork

     sa i te adresezi cu filipantonio. cred ca va raspunde la apelativ ....
   • 0 (0 voturi)    
    fara underground (Joi, 7 februarie 2008, 10:16)

    felix [anonim] i-a raspuns lui mi5a2el

    Nu folosesc metroul. Slava Domnului, muncesc online.
    • 0 (0 voturi)    
     Muncesti? (Joi, 7 februarie 2008, 17:04)

     romanul [anonim] i-a raspuns lui felix

     Tu numesti denigragrea homosexualilor munca?
     Te platesc bine Vadim si Becali?
     • 0 (2 voturi)    
      Categoria: 'Am fost un idiot' (Joi, 7 februarie 2008, 18:44)

      felix [anonim] i-a raspuns lui romanul

      Te pricepi la stiri online si la traducerea/retroversarea lor? Faptul ca - daca tot stau online 17 din 24 - inseamna ca nu fac cate o o pauza?
      Apoi...'denigrarea' poponarilor, de parca vorbim de Sfintii Petru si Pavel, in limbaj comunist...

      In fine, pe Becali nu dau doi bani, pentru ca sunt om educat; pe Vadim, la fel, ca n-am treaba cu spitalul 9.

      La carte! Poate iti iei si bac-ul...
   • 0 (2 voturi)    
    Bolnavii trebuie tratati (Joi, 7 februarie 2008, 15:20)

    Marius [anonim] i-a raspuns lui mi5a2el

    Haideti sa privim problema asa cum unii dintre homosexuali o privesc, nu e vina lor asa s-au nascut e o boala. Daca e o boala de ce nu incercati sa va tratati. Eu m-as lupta nu pentru dreptul de a ma casatori ci pentru fonduri pentru gasirea unui leac ceva sa ma vindec. Ca si cum unui nebun care se crede Napoleon, statul in loc sa il vindece, sa ii dea un sceptru ceva?.

    Cat despre mi5a2el, care esti asa deschisa deja ai facut 2 afirmatii contrar conceptiilor in care vrei noi sa credem ca le ai. De unde si pana unde un homosexual e mai stilat ca un hetero. Travestitii is stilati cumva, sau in perceptia ta, travestitii nu sunt homosexuali? Apoi mai stilata pot fi doar homosexualitatea masculina ca is mai "feminini" decat un hetero. Dar nu imi spune mie ca o lesbi ca Amelie Moresmo e stilata.
    • 0 (0 voturi)    
     Eutanasia salveaza Romania (Joi, 7 februarie 2008, 20:58)

     mi5a2el [utilizator] i-a raspuns lui Marius

     Dr.Marius, nu stiu unde ai citit tu despre 'boala' homosexualitatii insa nu incerca sa tratezi vreunul, pt ca e molipsitor :-)

     Iar semnul de egalitate dintre homosexualitate si travestitism este la fel de adevarat asa cum a te duce regulat la biserica te face crestin.
    • 0 (0 voturi)    
     dar cine spune ca sunt bolnavi? (Vineri, 8 februarie 2008, 12:40)

     john [anonim] i-a raspuns lui Marius

     homosexualitatea nu e considerata o boala. si ca fapt divers, travestitii nu sunt homosexuali. comunitatea LGBT contine: lesbiene, homosexuali (gay), bisexuali si transexuali, fiecare cu alta mancare de peste.
 • -1 (1 vot)    
  asta-i buna...! (Joi, 7 februarie 2008, 1:53)

  Mihai [anonim]

  Ce naiba...? Schimba titlul ! Mi-a venit rau cand l-am citit...
  • +3 (3 voturi)    
   re (Joi, 7 februarie 2008, 3:39)

   felix [anonim] i-a raspuns lui Mihai

   Da, uneori e bine sa spunem lucrurilor pe nume, nu?:))) N-am chef sa-mi bage nimeni gelatina, si am chef sa le rup capul tuturor astora contra naturii. Nu arunc eu cu piatra, primul. Exista pacate care pot fi intelese in firea lucrurilor: o femeie frumoasa e o femeie frumoasa. Dar sa ajungi la ceva ce provoaca greata e supra-bestial. Inteleg ca leul omoara puii fostului partener, dupa ce si-a ucis sau alungat rivalul - e doar bestial (animalic, ptr cei fara latina). Dar nu inteleg sa vad doi lei masculi care si-o pun. Sa invatam de la ei, ca nu si-o pun niciodata. De-aia sunt lei.
   Eu cred ca toti baietii astia veseli sunt niste retardati care n-au satisfacut niciodata o femeie - sau le-a fost frica si sa incerce.

   Cat priveste democratia prost inteleasa, nu mai comentez... Exista carti pe tema asta, pentru cei care stiu sa citeasca.

   Am si eu, heterosexualul, dreptul de a-mi proteja copiii.
   • 0 (0 voturi)    
    femei (Joi, 7 februarie 2008, 15:16)

    alex [anonim] i-a raspuns lui felix

    am avut femei mai multe ca tine, poate mai multe decat vei avea tu vreodata. incercand sa fiu normal, bineinteles, oricare ar fi normalu' tau, impus de altii. si uite ... tot cu un baiat am ajuns, cat am fugit de baieti, tot cu un baiat am ajuns. .... fi tu leu! :)
    • 0 (0 voturi)    
     da (Joi, 7 februarie 2008, 16:57)

     felix [anonim] i-a raspuns lui alex

     incearca in continuare sa fii normal - s-ar putea sa reusesti.... / bafta, multileule - de n-ai nici una leoaica.... (exprimare: 'tot cu un baiat am ajuns'...: sa ma gandesc la codul penal?)
   • +1 (1 vot)    
    @ felix batausul de cartier (Joi, 7 februarie 2008, 17:08)

    romanul [anonim] i-a raspuns lui felix

    Sa le rupi capul?
    Dar ce ti-au facut bai huliganule? E vina lor ca tu nu ai reusit sa similezi mai multe la scoala si ai ramas un incuiat?!

    Si ce treaba au copii tai cu homosexuallii? Ai cumva de gand sa-i parasesti prin casele de copii, pentru a putea fi infiati de un cuplu de homosexuali, mai omenosi decat tatl lor cel heterosexual?!

    Habar nu ai ce vorbesti, dar asta nu te opreste de la postarea de aberatii.

    Ma mir cand imi spun unii ca vor sa se intoarca in tara. Pentru ce? Ca sa se certe cu toti prostii?!
    • +1 (1 vot)    
     tratament (Joi, 7 februarie 2008, 18:47)

     felix [anonim] i-a raspuns lui romanul

     Exista carti. Crede-ma, sunt mai bune decat medicamentele.
  • 0 (0 voturi)    
   rau (Joi, 7 februarie 2008, 12:17)

   felix [anonim] i-a raspuns lui Mihai

   Cand ti-a venit rau, nu ti-ai folosit si evantaiul?
 • +1 (3 voturi)    
  .. si au dreptate (Joi, 7 februarie 2008, 6:14)

  dumi [anonim]

  Cei care, in numele democratiei etc., sunt de acord cu asemenea casatorii nefiresti gresesc, si iata de ce:
  Casatoria este de fapt un contract intre societate (sau stat) si cuplul casatorit. Statul ofera o anumita protectie si facilitati celor casatoriti si, in schimb, asteapta de la acestia copii -- ei vor duce, in principiu, societatea inainte.
  Cuplurile homosexuale nu fac copii -- si atunci de ce ar pretinde acelasi contract?
  Iata de ce, cu calm, societatea poate spune nu casatoriilor homosexuale.
  • 0 (0 voturi)    
   dumi si nu prea (Vineri, 8 februarie 2008, 12:31)

   john [anonim] i-a raspuns lui dumi

   si cate cupluri heterosexuale pot oferi un trai de viata cat de cat acceptabil copiilor lor? de ce n-am acorda acest drept unui cuplu capabil, homosexual? fratilor, cum vreti sa progresam, sa avem drumuri asfaltate in 3 luni, nu in 2 ani, sa nu mai fie gunoaie si nesimtiti care scuipa pe strada si arunca hartii, daca voi nu va deschideti mintea? si deja problema homosexualilor e 'mic copil'...e clar ca noi nu progresam tocmai ptr ca suntem inapoiati in multe alte privinte, dc nu in toate. ne meritam soarta! traisca prostia si ignoranta din romania
 • -2 (2 voturi)    
  re (Joi, 7 februarie 2008, 6:40)

  ovi [anonim]

  de cine sa-ti protejezi copiii? de o minoritate?poate vei reusi sa stai langa fundul luio viata intreaga incercand sa-l 'aperi' de toate relele..cat priveste ruptul capului cuiva gandeste-te la cineva care ti-a pus tie si familiei tale 'gand rau'. cand vad oameni care scriu chestii din astea ,ma gandesc ca daca nesimtirea ar fi o infractiune, ar fi plina tara de amenzi..sunt probleme mai importante de rezolvat insa reactii de genul asta arata ce fel de oameni suntem..nu ridica piatra sa nu fii lovit de una..e greu de priceput..
 • 0 (2 voturi)    
  un popor de heterosexuali (Joi, 7 februarie 2008, 7:03)

  anonimus [anonim]

  un heterosexal niciodata nu va intelege un homosexual si probabil si invers. in partea a doua spun probabil pentru ca nu sunt homosexual si in consecinta nu am cum sa simt ce simte si ce nu un homosexual. toti heterosexualii care afiseaza acord total fata de homosexuali sunt niste ipocriti, ca asa da bine sa fi de acord cu homosexualii, ca altfel esti catalogat drept retograd si comunist, ca nu esti modern si occidental. pai homosexualitatea exista inca din antichitate si un puternic centru era in grecia si nu tine nici de modernitate nici de occident. or fi stiind grecii acu de ce sunt impotriva, ca doar au experienta. din punctul meu de vedere cred ca trebuie acceptati asa cum sunt pentru ca nu poti nega o realitate. si nici nu cred ca cineva are dreptul de a judeca pe altcineva, ca e asa sau asa. asta nu inseamna ca ii inteleg. si sincer mi se rupe sufletul cand vad cate un baiat frumausel si aud ca e pe invers. in acest caz mi se pare o pierdere pentru umanitate. ( am precizat ca sunt o persoana heterosexuala).si pana la urma nici nu stiu care este exact natura umana de a fi hetero sau homo. insa faptul ca principalul scop al diferentietii sexelor este procrearea inclin sa cred totusi ca natura umana este de a fi hetero. acu insa daca dragostea e mare sexul ce mai conteaza. si oricate drepturi civile ar castiga homosexuali, dreptul e a naste si de a fi cu adevarat mama nu il vor castiga niciodata. iar o femeie homosexuala niciodata nu va putea avea un copil cu partenera pe care o iubeste, ca aia saraca nu are ce sa ii dea ca sa poata face un copil. in ceea ce priveste adoptia, mie mi se pare un lucru fortat mi se pare exact ca si cum te-ai duce la pet shop si ti-ai lua nu animal de companie. un copil nu e un animal de companie, e mai mult si implica o responsabilitate mai mare. ca sa fi cu adevarat mama trebuie sa treci prin o serie de schimbari hormonale, ca altfel esti doar un bun ingrijitor. nu sunt mama. dupa ce nasti cred ca e ok sa adopti, dar pana
 • 0 (2 voturi)    
  un popor de heterosexuali (II) (Joi, 7 februarie 2008, 7:34)

  anonimus [anonim]

  dar pana atunci nu cred ca esti cu adevarat mama. oricum sa fi mama cred ca e ceva unic, si cu toate legile si drepturile pe care le vor castiga homosexualii niciodata nu vor castiga dreptul cel mai de pret de a fi mama de adevarat, sa iti simti propriul copil in pantec, cum creste acea fiinta in tine, iar acea viata care creste in tine este parte din tine si din persoana pe care o iubesti. e adevarat ca sunt si femei heterosexuale care nu pot avea copii, insa nu vorbesc de exceptii. din nefericire pentru homosexuali ei nici din gresela nu vor putea sa aiba proprii copii cu persoanele pe care le iubesc. in ceea ce priveste drepturile civile cred ca ar fi normal sa le obtina pentru ca sunt oameni si asa cum sunt au dreptul sa traiasca si nu cred ca cineva are dreptul de a le ingradi drepturile civile. in privinta adoptiei, insa mi se pare un lucru delicat dupa cum am aratat. cred ca neputand simti cu adevarat ce inseamna sa fi parinte acel copil va fi doar un pet bine ingrijit. imi pare rau ca fac acesta comparatie, dar acel copil nu va fi niciodata copilul lor. un parinte, in special o mama care pe cale naturala devine parinte se schimba total si reactioneaza altfel decat o persoana care nu a trecut in mod natural prin aceste modificari. cred, doar, pentru ca inca nu sunt mama, ca cel mai mare dar pe care il putea primi o femeie de la dumenezeu, cu toate durerile pe care trebuie sa le suporte, e acela de a fi mama si de a simti cum creste acea mica fiinta in tine si ca e jumatate din omul pe care il iubesti. si probabil ca dupa ce esti super epuiaza dupa nastere ti se arata mogaldeata aia de om care te priveste nedumerit, ca oricum de vazut inca nu vede, si zici atunci ia uite ce am fost in stare sa fac, iar asta nu e putin lucru. oricum sa fi mama e minunat si sa mai fi si mama copilului omului pe care il iubesti, asta cred ca e cu adevarat minunat. poate e sirop cu apa insa cred ca e mai bine ca viata sa fie sirop cu apa, e mai dulce.
  • 0 (0 voturi)    
   A fi mama (Joi, 7 februarie 2008, 17:24)

   romanul [anonim] i-a raspuns lui anonimus

   Si de ce n-ar putea fi homosexualli mame?
   Adica daca femei din cupluri lesbiene (adica homosexuali de sex feminin) vor sa fie inseminate artificial pentru avea copii, atunci vor fi mame, si cu asta basta.
   Cu ce te atinge pe tine chestia asta?!
   A, ca nu si-a tras-o cu un barbat pentru asta? Ei bine ar putea sa o faca si pe asta daca vor sa aiba copii si nu pot altfel.

   Si uite asa vor fi mame exact ca si tine.

   In rest ai postat decat abureli si apa de ploaie multa.
   • 0 (0 voturi)    
    anonimus (Vineri, 8 februarie 2008, 7:07)

    anonimus [anonim] i-a raspuns lui romanul

    ideea era urmatoarea: nu se pune problema ca trebuie neaparat sa ti-o tragi cu o persoana de sex opus, ci ca pentru a concepe un copil e nevoie de o celula femeiasca si una barbateasca, indiferent cum se face ferilizarea. si ca doi barbati sau doua femei care se iubesc nu vor putea avea niciodata, dar niciodata propriul copil, un surogat da. si pot sa castige orice drept civil de pe lumea asta, lucru care pana la urma sunt intreptati sa il castige, insa niciodata nu vor castiga dreptul de a fi parinti cu adevarat, ca se joaca de-a parintii, asta da, insa de adevarat nu vor fi. nu vor castiga niciodata dreptul si bucuria de a fi parinte cu adevarat impreuna cu persoana pe care o iubesc. un barbat nu are ovule si uter si in consecinta nu are cum sa poarte o sarcina, iar o femeie nu are spermatozoizi cu care sa isi insamanteze partenera, indiferent de calea pe care o alege pentru asta. un barbat care va produce ovule si va avea uter nu va mai fi barbat, iar o femeie care va produce spermatozoizi nu va mai fi femeie. nu contest ca un homosexual sau o lesbiana nu pot sa aiba copii, insa nu vor castiga dreptul de a avea copii cu persoana pe care o iubesc. si asta e cel mai important drept. de a avea copii cu persoana pe care o iubesti. nu cred ca dreptul de a-ti impartii bunurile materiale este mai important decat dreptul de a fi parinte cu adevarat si nu un parinte surogat. se intampa si printre heterosexuali sa nu poata avea copii, insa asta e exceptia, nu regula. in timp ce in cazul homosexualilor regula e ca nu pot sa aiba proprii lor copii cu persoanele pe care le iubesc, cat despre exceptie nici nu poate fi vorba.copilul va fi ori doar al unuia,ori doar al celuilalt sau al nici unuia, insa al celor doi niciodata. asta am vrut sa spun, ca nu pot avea copilul cu cel cu care formeaza un cuplu si se presupune ca il iubesc. si am precizat,sa fi mama copilului persoanei pe care o iubesti(indiferent de sex pana la urma).restul drepturilor conteza mai putin.
 • +2 (2 voturi)    
  Pentru un viitor mai bun! (Joi, 7 februarie 2008, 8:59)

  Un fac dinamovist! [anonim]

  O nebunie curata situatia aceasta cu recunoasterea oficiala a cuplurilor homosexuale. Europa si "lumea buna" merge spre un declin demografic galopant si noi ne preocupam de a da viata civila, si de ce nu, religioasa, cuplurilor homosexuale, care, daca stam bine si ne gandim, nu contribuie in nici un fel la oferirea vietii, ci la satisfacerea propriilor placeri egoiste.
  Personal, sunt impotriva acestei recunoasteri a casatoriilor intre persoane de acelasi sex, dar nu pentru ca as fi un taliban fundamentalist, ci pentru ca imi pasa de viitorul lumii, pentru un viitor al unor principii de viata sanatoase.
  Spunea cineva ca scopul nostru pe acest pamant este de a lasa lumea un pic mai buna decat am gasit-o. Dupa mine, persoanele homosexuale nu pot contribui la aceasta realitate binefacatoare.
  • 0 (0 voturi)    
   facule (Joi, 7 februarie 2008, 10:48)

   gigi [anonim] i-a raspuns lui Un fac dinamovist!

   si de fapt tu vrei sa spui ca daca vezi homo casatorindu-se poate devii si tu la fel... si ramane lumea fara oameni, ca vezi tu, suntem TOT MAI PUTINI SPRE 7 MILIARDE. inteleg. poate nu esti sigur pe sexualitatea ta.

   de fapt multi frustrati pe aici au aceeasi problema. ce spui tu sunt niste aberatii ale strafundului creierasului tau de la prea multe bastoane incasate in cap de la jandarmi.
   • -1 (1 vot)    
    Raspuns! (Joi, 7 februarie 2008, 16:12)

    Un fan dinamovist [anonim] i-a raspuns lui gigi

    Si inca ceva: niciodata nu voi putea fi eu influentat in deciziile mele; adica, daca vad un gay sau o lesbi, sa devin si eu asa. Am coloana vertebrala dreapta si stiu ce vreau de la viata, pe cand tu vrei probabil senzatii tari! Atunci multe succese, domnu Gigi. Si toate aceste succese sa-ti vina pe la spate!
 • 0 (2 voturi)    
  slava DOMNULUI, (Joi, 7 februarie 2008, 9:08)

  omama,care-sivreaurmasiilapiciorelelui HRISTOS [anonim]

  studiati fratilor scriptura, romani:24 De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor; aşa că îşi necinstesc singuri trupurile;
  25 căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu, şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin.
  26 Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase; căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor într-una care este împotriva firii;
  27 tot astfel şi bărbaţii, au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase, şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.
  28 Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite. O VESTE BUNA:2Cronici"14 dacă poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga, şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, - îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul, şi-i voi tămădui ţara.
  • 0 (0 voturi)    
   Amin! (Joi, 7 februarie 2008, 10:27)

   felix [anonim] i-a raspuns lui omama,care-sivreaurmasiilapiciorelelui HRISTOS

   Amin!

   Daca ar pune mana si ar citi, macar o Carte, daca nu si alte carti... Dar, se vede, din mana omului nu poate iesi nimic bun sau nestricat. 'Blestemat sa fie omul care are incredere in om' .
 • -1 (1 vot)    
  nu nu nu nu nu (Joi, 7 februarie 2008, 10:17)

  draki [anonim]

  Daca nu homosexualii nu s-ar zbate sa atraga atentia media, sau sa faca manifestari publice etc, as fi de acord. Nu vreau ca, copilu meu sa ma intrebe la varsta de 5-6 ani : mami, tati ce inseamna gay ? ... Mergeti fratilor in congo si lasatine in pace. Si da nu consider ca Romania ar suferi ceva pierdere daca pleaca toate persoanele gay de aici. Nu ma intereseaza biserica, asa zile dogme etc.... Nu am nimic impotriva lor, daca le place sa si-o traga in anus nu au de cat... Da sa nu ii vad ca isi fac publicitate, sa nui vad pe sticla ..... Dupa cum am zis daca stau departe de viata publica si media, unde vrei nu vrei copii au access indirect, pot sa se casatoreasca si cu ce dreacu vor ei. Nu pot sa ii accept atat timp cat copilu meu ma intreaba la 5 ani ce inseamna gay ...... sincer cand l-am auzit am avut o dorinta cumplita sa ii omor pe toti, daca as fi avut posibilitate.... nu e corect idiotilor.
  • +1 (1 vot)    
   nu? (Joi, 7 februarie 2008, 12:28)

   Amelie [anonim] i-a raspuns lui draki

   Eu iti inteleg grija pentru copilul tau. Inteleg ca te sperie si nu stii ce sa ii raspunzi cand te intreaba ce-i aia "gay". Dar cand te intreaba ce-i aia un viol, ce-i aia o crima, ce-i aia saracie, razboi, bomba atomica, cancer, moarte si asa mai departe, stii ce sa-i raspunzi? Sunt lucruri cumplite pe lumea asta. Eu as prefera sa ma intrebe copilul meu ce-i aia gay mai degraba decat sa ma intrebe despre lucrurile pe care le-am enumerat mai sus. Ca doi oameni se iubesc as putea sa ii explic, despre moarte, cruzime si suferinta, e greu sa iti inveti propriul copil. Si mai usor cu jignirile pe forum!
   • 0 (0 voturi)    
    logica... (Joi, 7 februarie 2008, 15:59)

    felix [anonim] i-a raspuns lui Amelie

    Asadar, daca a existat deja Stalin, sau Hitler, sau Saddam, sau Doamne fereste - maine - Ahmadinejad, sa ma mai intererseze noul Terente sau 'Duhul Apelor' de dupa bloc?... Hai sa-i iertam, fie in contumacie, fie de-acuma...
   • 0 (0 voturi)    
    Bravo (Joi, 7 februarie 2008, 17:27)

    romanul [anonim] i-a raspuns lui Amelie

    Foarte bun raspuns.

    Are umanitatea probleme enorme dar romanii isi bat capul cum sa scape de homosexualitate.
 • -1 (1 vot)    
  Impresionant (Joi, 7 februarie 2008, 10:49)

  stroici [anonim]

  Mama, cati sunteti!! Vai de voi lachitelor. Ce a-ti vrea voi, ca lumea sa va considere normali, nu este asa? Sunteti dusi, bai degeneratilor. Ar trebui sa fiti pusi la gradina zoologica, asa cum sunt maimutele alea cu curu rosu.
 • 0 (2 voturi)    
  Casatoria (Joi, 7 februarie 2008, 11:08)

  Pe cinstite [anonim]

  Problema nu e ce f***e altii (cum s-a zis mai sus) si nu e vorba despre democratie (sau dictatura majoritatii). Sa faca ce vor si sa nu-i omoare nimeni, sa-si lase mosteniri dar CASATORIA (celula de baza a societatii) este uniunea liber consimtita dintre UN barbat si O femeie. E singura formula care promite orecare protectie reala a copiilor, verificata din batrani... In rest faceti ce vreti si suportati consecintele dar suportati-le PERSONAL, fara bani de la buget daca dati de draq...

  Cautati in natura un pinguin cu doi tati (cum vroiau niste tembeli prin Anglia sa propuna o poveste pentru copii, ca sa-i obisnuiasca cu ideea)...

  Toata chestia asta este instrumentata de poponari care au ajuns in functii de conducere si vor sa-si oficializeze uraciunea.
 • -1 (1 vot)    
  EU SUNT CONTRA (Joi, 7 februarie 2008, 11:14)

  Ionut [anonim]

  De ce sa nu o spun clar si pe fatza.... SUNT CONTRA HOMOSEXUALITATII si deloc contra HOMOSEXUALILOR.
  EI saracii trebuie ajutati sa treaca de aceasta perdea care le umbreste gandirea... si cred ca vor putea deveni oameni si mai ales oameni iubiti de Creator..

  Dar CONTRA HOMOSEXUALITATI SUNT... si pentru prima data imi place de guvernatorii nostrii... Bravo voua.. tineti-o tot asa;)
 • -1 (1 vot)    
  Homosexualii trebuie dusi la doctor, nu la popa (Joi, 7 februarie 2008, 11:35)

  jos_taxa_auto [anonim]

  Homosexualii nu sunt oameni sanatosi, ei sufera de dereglarea orientarii sexuale, ei trebuie dusi la doctor nu la popa! Nu suna a discriminare: scopul unirii dintre un mascul si o femela, in tot regnul animal, fie si uman, este de a da nastere la pui. Ceea ce intre persoane de acelasi sex nu este posibil.
 • +1 (1 vot)    
  Sa facem o separatie (Joi, 7 februarie 2008, 11:42)

  Grigore [anonim]

  Inteleg ca multi dintre voi au o problema cu homosexualii, dar doar cu baietii.
  Cu fetele (lesbiene) n-aveti nicio problema, eh? V-am prins... perversilor :)
  • 0 (2 voturi)    
   diferenta (Joi, 7 februarie 2008, 14:54)

   felix [anonim] i-a raspuns lui Grigore

   Pai tocmai asta e diferenta. Eu, daca vad o femeie sau doua sau x, ma simt barbat. Nu si tu, ca ti se pare greu. Dar asta e - n-ai invatat si nici n-ai vrut sa inveti (poate nici nu puteai, scuze), si atunci te-ai lipit de alt impotent.
   La femei e doar ghinion: poate au dat peste nesimtiti masculini, si au cautat, dupa natul lor romantic, tandrete. Dar la barbati e chiar scarbos.
   Si mai lasati-ma cu aberatia cu 'asa ne-am nascut'. In afara de aia genetic nenorociti (cam 0,si ceva la suta), totul se reduce la prostie si scarbosenie.
   • 0 (0 voturi)    
    bai felix (Joi, 7 februarie 2008, 17:30)

    romanul [anonim] i-a raspuns lui felix

    E incredibil cate prostii debitezi. Si mai esti si ipocrit pe deasupra.
 • -1 (1 vot)    
  habar nu am (Joi, 7 februarie 2008, 12:13)

  eusicumine [anonim]

  mah oameni buni..toata tevatura asta ii datorita faptului ca unele canale de media promoveaza chestia asta,sincer ma intreb cand se face selectia pentru aticolele care sa apara pe site oamenii de la HOTNEWS se uita un pic in ei insisi..sau...traiasca scandalul si traiasca traficul! si dupa noi potopul!

  concluzia 1..nu mai mediatizati chestia asta ca le faceti publicitate.

  2 nedumerire...se prea poate ca in hotnews sa fie persoane care imbratiseaza orientarile homosexuale..ca sa nu zic mai mult.
 • 0 (0 voturi)    
  nu sunt de acord (Joi, 7 februarie 2008, 12:40)

  beee [anonim]

  cred ca societatea nu trebuie sa incurajeze un fenomen care nu ii este benefic. da, sunt minoritate si au probleme, sa stea in banca lor.
  sa povestesc despre cum privesc ei heterosexualii, cum exista tendinta de racolare? am fost martorul unor astfel de tentative mai mult sau mai putin voalate in caminele din agronomie, uneori agresive, nu e cazul sa dezvolt, ideea este ca se face prozelitism si asta imi pune semne de intrebare pentru siguranta copiilor mei.
  sa isi vada de problemele lor.
  • 0 (0 voturi)    
   Nici eu (Joi, 7 februarie 2008, 14:39)

   Eu [anonim] i-a raspuns lui beee

   Evident ca se face prozelitism. La ei lupta pentru partener este cu mult mai mare decat la heterosexuali pentruca au o comunitate mica si sunt mereu in cautare de noi prozeliti.
 • -1 (1 vot)    
  De la Hristos citire (Joi, 7 februarie 2008, 12:42)

  Un om [anonim]

  "Invatatorule, care este cea mai mare porunca din Lege?"

  Isus i -a raspuns: ,,Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, si cu tot cugetul tau."

  "Aceasta este cea dintai, si cea mai mare porunca."

  "Iar a doua, ASEMENEA ei, este: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti." "

  "In aceste doua porunci se cuprinde toata Legea si Proorocii"

  Matei 22:36-40


  "Carturarii si Fariseii sed pe scaunul lui Moise."

  "Deci toate lucrurile, pe care va spun ei sa le paziti, paziti-le si faceti-le; dar dupa faptele lor sa nu faceti. Caci ei zic, dar nu fac."

  "Ei leaga sarcini grele si cu anevoie de purtat, si le pun pe umerii oamenilor, dar ei nici cu degetul nu vor sa le miste."

  "Toate faptele lor le fac pentru ca sa fie vazuti de oameni."

  Matei 23:2-6


  Fariseilor!
  • 0 (0 voturi)    
   OAmMare 19:7:uncut (Joi, 7 februarie 2008, 23:20)

   mi5a2el [utilizator] i-a raspuns lui Un om

   4:15 If any of your women are guilty of lewdness, Take the evidence of four (Reliable) witnesses from amongst you against them; and if they testify, confine them to houses until death do claim them, or Allah
   ordain for them some (other) way.

   4:16 If two men among you are guilty of lewdness, punish them both. If they repent and amend, Leave them alone; for Allah is Oft-Returning, Most Merciful.

   Beeb-Lick
 • +3 (3 voturi)    
  decadenta occidentala vs. puritanismul romanesc (Joi, 7 februarie 2008, 12:43)

  Amelie [anonim]

  Apropo de parerile referitoare la imoralitatea si decadenta occidentului care accepta homosexualii, in opozitie cu valorile sanatoase ale societatii crestine romanesti. Eu cred ca voi nu traiti in aceeasi Romanie in care traiesc si eu. Sa va amintesc de faptul ca traim in noroaie si gunoaie fara sa ne deranjeze, ca ne trimitem batranii si copiii la cersit pe strada ca sa nu moara de foame, ca lasam pe strada mii sau zeci de mii sa cine mai stie cate animale infometata, bolnave si agresive fara sa ne pese, ca femeilor singure le e frica sa mearga ziua pe strada, ca am ridicat coruptia si hotia la nivel de virtuti esentiale? Dragii mei, asta inseamna decadenta si imoralitate! Asemenea orori pe care noi le consideram normale sunt straine societatilor din vest (sau ma rog, sunt atat de rare, incat eu una nu am dat de ele, desi am umblat suficient). Cu toate astea, ne consideram o societate sanatoasa si cu sufletul in rai, pentru ca stim sa dam cu oua si pietre in homosexuali. Interesant.
  • 0 (0 voturi)    
   Noi suntem cei mai puri de pe planeta (Vineri, 8 februarie 2008, 16:09)

   Catalin [anonim] i-a raspuns lui Amelie

   Normal ca suntem o societate sanatoasa. Nu suntem noi cei care facem cele mai multe si mai inalte biserici?
   Azi dai tu tun, maine dai cu euroii la biserica. Azi il faci pe unul zdreanta si dupa aia dai niste bani la o manastire. Romanul Ii da spaga si lui Dumnezeu.

   Ce mai conteaza ca multi crestini convinsi isi bat nevestele, copii? Isi fac cruce? Isi fac - deci sunt demni de lauda. Si hotii cand pleaca la furat tot "Doamne ajuta" zic.

   Toate povestile astea cu decadenta occidentului si puritatea sufleteasca romanilor sunt doar niste ipocrizii.
 • -1 (1 vot)    
  cu spatele... hmm... (Joi, 7 februarie 2008, 13:03)

  mikael [anonim]

  fetita care ai scris acest reportaj, eu zic sa te dai la fund!
 • 0 (0 voturi)    
  plete (Joi, 7 februarie 2008, 15:14)

  felix [anonim]

  Ma simt dator sa adaug o adaugire la atatea comentarii/aluzii. Intai, Samson si Dalila... Apoi faptul ca Freddie Mercury (pe care il respect mai mult decat altii), dupa ce - casatorit fiind si avand o fetita - si-a descoperit afinitati ciudate (la fel cum Mick Jagger a fost surprins de nevasta in pat cu David Bowie...-se saturase omul de droguri si femei, cred, viata de artist - mereu ceva nou...) , dupa 'revelatie', primul lucru pe care l-a facut a fost sa-si tunda pleata si sa-si lase mustata. Apoi si-a pus si sapca de piele...
  Asadar, Samson era barbat, Dalila era femeie....
 • 0 (0 voturi)    
  prostie si rautate (Joi, 7 februarie 2008, 17:14)

  ciprian [anonim]

  ma crucesc vazand comentariile voastre homofobe in conditiile in care incep sa fiu din ce in ce mai putin Crestin.
  oare crestin e similar cu cretin?
  cum ai tupeul tu, indiferent cine esti sa jignesti si sa ne compari pe noi homosexualii cu bolnavii psihic, cand psihiatria a scos homosexualitatea de pe lista bolilor...te crezi mai destept?
  de ce nu te informezi daca tot habar nu ai, si nu poti intelege ca un gay asa este indiferent ce ar face?..preferi sa acuzi si sa jignesti
  lipsa de informatie - atata tot.
  incercati sa va informati si vorbiti dupa...nesimtitilor.
 • -1 (1 vot)    
  b (Joi, 7 februarie 2008, 17:16)

  a [anonim]

  ar merita adunati toti homosexualii/lesbienele si li se dea foc!!!

  atat se mediatizeaza aberatia asta incat lumea chiar se obisnuieste cu ea.
  • 0 (0 voturi)    
   dar cu prostii.. (Joi, 7 februarie 2008, 17:27)

   ciprian [anonim] i-a raspuns lui a

   ca tine, ce ar trebui facut?
   :)
 • +1 (1 vot)    
  nu ne vindem tara... (Joi, 7 februarie 2008, 17:25)

  ciprian [anonim]

  va amintiti sloganul asta?
  la acel nivel suntem cu acest subiect.
  jenant de inapoiati.
 • -1 (1 vot)    
  homosexualitate (Joi, 7 februarie 2008, 20:56)

  giurgiu vasile [anonim]

  trist este ca nimeni nu -l consulta pe cel ce-a instituit casatoria:Dumnezeu.
  punctul lui de vedere este ".....oricine practica aceste lucruri merita moartea"(Romani 1:32,-a se citi si contextul)
 • -1 (1 vot)    
  homosexualitate (Joi, 7 februarie 2008, 20:56)

  giurgiu vasile [anonim]

  trist este ca nimeni nu -l consulta pe cel ce-a instituit casatoria:Dumnezeu.
  punctul lui de vedere este ".....oricine practica aceste lucruri merita moartea"(Romani 1:32,-a se citi si contextul)
 • -1 (1 vot)    
  intoleranta in ceea ce priveste homosexualitatea (Joi, 7 februarie 2008, 22:35)

  Ragna_Wreck [anonim]

  eu sunt de parere ca intoleranta in ceea ce priveste homosexualitatea este un lucru EXTREM DE BUN.

  poponarii nu fac nimic pentru a ajuta specia umana, nefiind capabili sa se reproduca si sa imbunatateasca genomul uman.

  sunt asadar niste paraziti care trebuie striviti cu calcaiul bocancului.

  asta doar daca nu sunt lesbiene, lesbienele ne plac tuturor. asta as putea tolera.

  tuc-tuc!
 • 0 (0 voturi)    
  informativ (Joi, 7 februarie 2008, 22:51)

  Alex [anonim]

  Consider articolul destul de informativ privind legalitatea acestor relatii.. intr-adevar Romania este un pic in urma cu dezbaterile.. dar la un moment dat va trebui sa infruntam si asta. Eu zic ca e o idee buna ...o putem numi alfel si nu casatorie dar sa aibe aceleasi drepturi sunt deacord. Sunt deschis la dezbateri in privinta adoptiei.

  Daca un cuplu ca oricare altul se casatoresc atunci o fac din dragoste (sau poate sunt naiv) dar asa ar fi firesc.

  De multe ori cand se vorbeste despre asa ceva.. ma duce cu gandul la ce ar face doi barbati in pat si imi vine imaginea in minte

  DAR apoi cand vedem un cuplu in parc sau oriunde si acestia vorbestc de casatorie, culmea nu ma gandesc la asta ci la fericirea lor.

  Aceasi mentalitate am si pentru cei care au intr-adevar o orientare diferita. La cupluri homo.

  If he loves the guy who am I to say no.
 • 0 (0 voturi)    
  parere (Sâmbătă, 29 septembrie 2018, 20:48)

  anonim [anonim]

  Asta este: ca sa fim open-mind, eu zic ca ar trebui sa avem libertate totala de a ne cordi femei cu barbati, femei cu femei, barbati cu barbati, barbati cu copii, femei cu baietasi, femei cu cai sau caini (la alegere), barbati cu gaste, parinti cu fii sau fiice, veri cu unchi, femei albe cu negri, tigani cu negri, albi cu tasmanieni, atei oenghisti cu preoti budisti sau hasiditi juifi, domnisoare asiatice cu afro-americani abia morti de 3 ore, jurnaliste la ciclu cu motani persani, purcelusi roz in lesa cu onorabile doamne de conditie aleasa, gospodine negrese cu popou de 88 pounds(44kg) cu barbati schilambici gen Dachau, psihologi semnatari pe creieri-liberi cu mase de lumpen-proletari usor de pacalit etc.
  Atat am avut de spus.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by