Premierul britanic Theresa May a avertizat vineri că Brexit-ul s-ar putea să nu mai aibă loc niciodată dacă parlamentarii resping acordul său privind ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, relatează Bloomberg.

Theresa MayFoto: Flickr/ Tiocfaidh ár lá 1916

May a spus că Brexit-ul (programat să aibă loc pe 29 martie- n.red) ar putea fi amânat, diluat sau chiar anulat dacă membrii Parlamentului vor respinge acordul la votul care va avea loc săptămâna viitoare.

”Sprijiniți acordul și Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană. Respingeți acordul și nimeni nu va ști ce se va întampla. S-ar putea să nu părăsim UE luni de zile. S-ar putea să o părăsim fără niciun fel de protecție pe care acordul o oferă. S-ar putea să nu o mai părăsim niciodată”, a spus May, la o reuniune în Grimsby, nord-estul Angliei.

Premierul le-a cerut insistent euro-scepticilor din partidul său conservator să accepte compromisul de dragul rezultatului referendumului din 2016 și să voteze acordul privind ieșirea din blocul comunitar, pe 12 martie.

În cazul în care conservatorii refuză să susțină acordul pentru că doresc ca ieșirea din UE să se facă în condiții mai clare decât cele prevăzute în documentul negociat de ea cu liderii de la Bruxelles, riscă să obțină un rezultat opus voinței lor.