O familie din Ploiești a înmormântat o persoană necunoscută, după ce angajații de la Serviciul de Medicină Legală din oraș au încurcat cadavrele, au declarat surse judiciare pentru Mediafax. Soția unuia dintre bărbații încurcați la morgă a declarat că a depus plângere și așteaptă ca procurorul de caz să dea o decizie de deshumare pentru ca, apoi, să își înmormânteze soțul creștinește.

MorgaFoto: Wikipedia

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, vineri, pentru Mediafax, că se fac verificări la Serviciul de Medicină Legală Ploiești, după ce angajații instituției au încurcat identitatea a două cadavre.

Potrivit acestora, angajații de la SML au predat în data de 7 martie cadavrul altei familii decât aparținătorilor legali.

Aceleași surse au precizat că aceștia au și înmormântat cadavrul care nu era al unei persoane din familie.

Familia care a organizat ceremonialul a declarat anchetatorilor că nu au văzut persoana înmormântată pentru că era pusă într-un sac, din cauza stării de putrefacție în care se găsea cadavrul.

Vineri, a doua familie s-a dus să ridice al doilea cadavru și oamenii au constat că nu este ruda lor.

Polițiștii de la Investigații Criminale și procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești fac cercetări pentru neglijență.

În cazul persoanei decedate care a fost greșit înmormântate, se ia în discuție o posibilă exhumare.

Soția unuia dintre bărbații morți, încurcați la Morga din Ploiești, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că a depus plângere și așteaptă ca procurorul de caz să dea o decizie de deshumare pentru ca, apoi, să își înmormânteze soțul creștinește.

„Au spus că nu știu ce s-a întâmplat, că nu știe colegul care a fost de serviciu ce a făcut, că a greșit, nu știe cine a scris acolo, cine a fost de serviciu, să vadă pe camere. (...) Ce credeți că ne spun? Nu mai este mortul. Mi l-au luat pe soțul meu alte persoane și l-au îngropat. Persoana respectivă, care era moartă, în putrefacție de 3 zile, era la sac și nu s-a mai uitat să vadă cine e (...). Era soțul meu. L-au luat pe soțul meu, l-au îngropat în altă parte, în Cimitirul Eternitatea din Bariera București și mortul dumnealor este aici. Soțul meu este îngropat în altă parte”, a spus Cristina Moldoveanu, soția bărbatului mort, luat de o altă familie și îngropat.