Bibliotecarul Avram Iancu, cunoscut după ce a traversat înot Canalului Mânecii și a parcurs traseul Dunării de la izvoare şi până la vărsare, a luat startul în cel mai dur maraton din lume, „6633 Arctic Ultra”, care se desfășoară la temperaturi extreme.

Bibliotecarul Avram IancuFoto: Facebook

”Plecăm mai încet şi mai chibzuit”, a spus Avram Iancu, la startul cursei.

Potrivit datelor făcute publice de o echipă care îl însoțește pe Avram Iancu în aventura sa, acesta este în drum către cel de-al doilea punct de control - James Creek, după cel de la Cercul Polar de Nord.

„Sania cu trei roți este David Hirschfield, cel cu barbă este Didier da Costa, pete albastre Patrick O Toole, iar Avram este în portocaliu. (…) După pauză, primul a plecat americanul, apoi la distanță de câteva minute Avram, Patrick după alte cinci minute și Didier a zăbovit încă vreo 10 minute. Primul pe traseu, însă înscris la cursa de 120 mile, este Crișan Pop Vlad Adrian”, a anunțat echipa, potrivit Mediafax.

Anul trecut, bibliotecarul Avram Iancu, din Hunedoara, a reușit să ajungă la Istanbul, în Turcia, după ce a parcurs înot cei 680 de kilometri, stabilind, astfel, un nou record, după ce reușise să străbată Dunărea fără costum de neopren.

Avram Iancu are numeroase recorduri. El este primul român care a reuşit să traverseze Canalul Mânecii, având doar slip şi cască. Performanţa a fost realizată în august 2016, după 18 ore de înot. Cu un an înainte, în iunie 2015, Avram Iancu a înotat în Dunăre, din dreptul localităţii brăilene Gropeni până la Galaţi. Atunci a parcurs aproximativ 42 de kilometri în 10 ore.

Anul trecut însă, el a abandonat cel mai greu maraton de pe planetă - „6633 Arctic Ultra” - încă din prima de competiție. Avram Iancu s-a retras de la maraton după 68 de kilometri, din cauza unei accidentări la picior.