Paul Manafort, fostul şef de campanie al președintelui american Donald Trump, va fi condamnat joi de un judecător american din Virginia pentru fraudă bancară și fiscală descoperită în timpul anchetei lui Robert Mueller privind rolul Rusiei în alegerile din 2016, relatează Mediafax citând Reuters.

Paul ManafortFoto: Hotnews

Judecătorul districtului din SUA, TS Ellis, ar putea în mod efectiv să-l condamne pe viață pe Manafort, în vârstă de 69 de ani, dacă respectă recomandările instanţei federale, în care procurorii solicită închisoare de la 19 până la 24 de ani pentru cele opt acuzații pentru care veteranul consultant politic republican a fost condamnat de un juriu din Alexandria în august anul trecut.

Audierea de condamnare este programată pentru ora 15:30 EST (20:30 GMT).

Manafort a fost condamnat, după ce procurorii l-au acuzat că a ascuns de guvernul SUA milioane de dolari câștigați în calitate de consultant al fostului guvern pro-rus al Ucrainei.

După înlăturarea președintelui ucrainean,Viktor Ianukovici, au declarat procurorii, Manafort a mințit băncile pentru a obține împrumuturi și pentru a-şi menține un stil de viață opulent, cu case de lux, costume de designer și chiar o jachetă de piele de struț de 15.000 de dolari.