Bacteria Salmonella a fost descoperită în două probe dintr-un lot de peste o tonă de carne de mici, lot care a fost distribuit deja într-o serie de magazine, a declarat joi pentru Aherpres directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş, Sandor Kincses. El a precizat că este vorba despre un producător de mici din Târnăveni.

HotNews.roFoto: Hotnews

Șeful DSVSA Mureş a confirmat că în urma unui control intern un producător de mici din Târnăveni a descoperit două probe pozitive cu salmonella.

"La controlul intern al calităţii din punct de vedere sanitar-veterinar, producătorul şi ambalatorul de la Târnăveni a depistat în două eşantioane din cinci salmonella în carnea de mici, fără a se specifica specia. A fost anunţată unitatea, a fost anunţat DSVSA, s-au trimis probele pentru Institutul de Sănătate Publică Veterinară Bucureşti pentru a face tipizarea salmonellei. Colegii noştri s-au deplasat la unitatea respectivă, produsul nu mai este în unitate, azi expiră produsul. Către magazine unitatea a trimis o notificare de retragere, produsul care a mai existat a fost retras şi este trimis către neutralizare-distrugere", a spus reprezentantul DSVSA Mureș.

Lotul a fost de peste 1.000 de kilograme de carne de mici și a fost distribuit într-o serie de magazine și nu se știe ce cantitate a mai rămas.

"Unitatea a mai trimis o probă din materia primă, care este undeva la 1.200 kilograme, pentru a se vedea dacă sursa este materia primă sau există altă sursă. Este mai mult ca sigur o salmonella de contact, care nu produce boala şi nu apar simptome. Dacă era o salmonella agresivă, întrucât astăzi produsul iese din garanţie, dacă a fost consumat, atunci existau cazuri de îmbolnăvire", a declarat şeful DSVSA, Kincses Sandor.

El a susținut că personalul angajat are toate analizele efectuate la zi şi că, dacă nu se confirmă că bacteria există în materia primă, atunci unitatea trebuie să mai facă o examinare a personalului angajat.