Un deținut de la Penitenciarul Jilava care a evadat joi dimineață de la Penitenciarul Jilava nu a putut fi oprit, deși asupra lui au fost trase focuri de armă. După ce a fugit din penitenciar, el a fost oprit de o patrulă de poliție, care nu era informată însă despre evadare. După ce bărbatul a luat-o la fugă, polițiștii l-au urmărit, însă la un moment dat au fost atacați de câinii de la un depozit, în acest timp deținutul reușind să scape, spun reprezentanții Federației Sindicatelor din Administraţia Națională a Penitenciarelor.

Penitenciarul Bucuresti JilavaFoto: anp.gov.ro

Deținutul, condamnat la 10 ani pentru tâlhărie și având regim semideschis, a evadat din penitenciar în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 00.55, sărind gardurile.

Potrivit președintelui Federației Sindicatelor din Administratia Națională a Penitenciarelor (FSANP), bărbatul a evadat după ce s-a întors de la un punct de lucru, în timp ce deținuții din schimbul al doilea au fost reintroduși în penitenciar. El a forțat dispozitivul de siguranță și a sărit mai multe gaduri.

Agentul din postul de pază a tras și un foc de avertisment asupra deținutului, iar după o perioadă acesta a fost oprit și de către o patrulă de poliție care nu era informată despre evadare.

Sindicaliștii spun că, deoarece deținutul nu s-a putut legitima, a fugit și a fost urmărit de polițiști până când a sărit în curtea unui depozit de fier vechi, unde a fost atacat de câinii de pază și a fost rănit. Acolo, bărbatul și-ar fi lăsat o geacă de culoare maron, cu urme de sânge.

În urmărire, polițiștii au fost atacați de aceiași câini și au fost duși la spital, iar deținutul a scăpat.

"Inexplicabil conducerea ANP a dispus ca pana la ora 7.00 să nu fie informat publicul și celelalte autorități referitor la evadare, în prezent efectuându-se scotociri și actiuni informative", precizează Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

Semnalmente deţinut: înălţime - 169, ochi căprui, constituție atletică. Deținutul are tatuaje pe umeri și purta geacă maron, pantaloni tip jeans culoare maron și pantofi sport tip adidas culoare neagră, la momentul evadării.

ANP a transmis joi dimineață că pentru prinderea deținutului "au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces– posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului unității, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din angajaţi ai Penitenciarului București Jilava, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie Ilfov, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ilfov si Poliția de Frontieră, DGPMB, IPJ Călărași".