Senatoarea americană, Martha McSally, prima femeie pilot de luptă din Forțele Aeriene ale SUA, a declarat miercuri că a fost violată de un ofițer superior când era în armată, dar nu l-a raportat ​​pentru că s-a autoînvinuit și nu avea încredere în sistem, notează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Făptașii abuzează de poziția lor de putere în moduri profunde și, la un moment le-am fost victimă, fiind violată de un ofițer superior", a declarat McSally, senator republican din Arizona, în timpul unei audieri în Senat privind agresiunile sexuale în armată."Ca multe victime, am simțit că sistemul mă viola din nou", a adăugat ea.

McSally nu a dat numele agresorului ei.

Asaltul sexual și hărțuirea în armata S.U.A. sunt în mare parte sub-raportate. În anul fiscal 2017, cea mai recentă perioadă pentru care sunt disponibile statistici, Departamentul Apărării al Statelor Unite a primit 6.769 de rapoarte de agresiune sexuală care implicau membrii serviciului ca victime sau subiecți ai urmăririi penale. Aceasta a reprezentat o creștere cu aproape 10% a numărului de cazuri raportate din anul precedent, potrivit unui raport al Pentagonului de anul trecut.

Purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene, Căpitanul Carrie Volpe, a declarat: "Suntem îngroziți și ne pare nespus de rău pentru ceea experiența senatorului McSally si suntem alături de ea și de victimele agresiunii sexuale".

Destăinuirea lui McSally a venit la mai puțin de două luni după ce senatorea Joni Ernst, veterană a armatei, a declarat public că a fost violată în colegiu de cineva pe îl cunoștea și că fostul ei soț a abuzat-o fizic. Un avocat al fostului său soț a refuzat să comenteze în acel moment.

McSally, în vârstă de 52 de ani, care a avut două mandate în Camera Reprezentanților din S.U.A., a fost aleasă în decembrie de către guvernatorul statului Arizona pentru a prelua funcția de senator deținută odată de John McCain.