Bogdan Bănică, vicepreşedinte Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS, scrie, pe Facebook, că susține ideea unui protest de 15 minute pe 15 martie, și îi îndeamnă pe colegii lui să-și ia pauza de masă în acea zi la ora 15.00.

PolitistiFoto: Facebook / Politia Romana

Reacția polițistului vine după ce afaceristul sucevean Ştefan Mandach a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldovași a făcut apel pentru un protest de solidaritate de 15 minute pe data de 15 martie la ora 15.00. Acesta susține că va suspenda timp de un sfert de oră activitatea tuturor restaurantelor și hotelurilor sale.

Bogdan Bănică spune că și polițiștii pot face acest lucru: ”Fiecare polițist beneficiază, în timpul programului de lucru, de 20 de minute pauză de masă. Ce-ar fi ca toți polițiștii din această țară să-și ia pauza de masă vineri, 15 martie, fix la ora 15.00? Nimic ilegal. Doar că astfel ne vom putea manifesta și noi, angajații Ministerului Afacerilor Interne, nemulțumirea generalizată, astfel vom putea fi #alături de un român cu inițiativă”, scrie Bogdan Bănică pe Facebook.

”Înainte de a fi polițist, sunt român. Înainte de a fi polițist sunt bucovinean, sucevean, un simplu cetățean al acestei țări revoltat de ignoranța conducătorilor, indignat de rânjetul sarcastic al celor ce ne-au umilit la propriu ani în șir, încurajați de indiferența și neimplicarea noastră. Iar când un seamăn reușește, într-un mod cât se poate de inedit, să atragă atenția cu privire la una dintre problemele reale ale societății, nu pot rămâne impasibil. Voi spune #DA provocării lansate de Stefan Mandachi”, mai spune liderul de sindicat.