Fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi - candidatul României pentru postul de procuror-șef european - se numără printre 21 de femei din întreaga lume desemnate în acest an de Universitatea americană Harvard ca având contribuții importante în justiție și în domeniul legislativ.

Laura Codruta KovesiFoto: Agerpres/EPA

Universitatea Harvard a publicat lista anuală ce include 21 de femei care au avut contribuiții uimitoare în domeniile judiciar și legislativ. Selecția a fost făcută în urma propunerilor studenților și cadrelor didactice ale Facultății de Drept a prestigioasei universități.

"Cea de-a șasea ediție Conferinței anuale Law International Women’s Day Portrait demonstrează extraordinara contribuție a femeilor din întreaga lume în domeniile dreptului și politicii. Doamnele premiate - nominalizate de studenți, profesori, personal didactic - sunt voci puternice în domeniile lor, indiferent care sunt ele", a anunțat Universitatea Harvard.

Printre cele 21 de laureate se numără, alături de Laura Codruța Kovesi, Sarah Leah Whitson, director în Human Rights Watch, Stacey Abrams, avocat, membru al Partidului Democrat din SUA, Gloria Allred, avocat american care luptă pentru drepturile femeilor, Sudha Bharadwaj, militant pentru drepturile omului în India, Sila Calderon, procuror din Puerto Rico și fost senator, Helen Clark, premier al Noii Zeelande (1999 și 2008) și administrator al Programului de Dezvoltare al Națiunilor Unite (2009-2017), Claudia Escobar, judecător și profesor de Drept din Guatemala, Diane Wood, judecător american și profesor de Drept.