Liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu spune că nu tot partidul este "chiar foarte supărat" pe Tudorel Toader și că, personal, apreciază activitatea ministrului Justiției. El afirmă că nemulțumirea este generată de faptul că rezolvarea anumitor probleme a durat foarte mult și că trebuie discutate pentru "accelerarea ritmului".

Dumitru Buzatu, liderul PSD VasluiFoto: Agerpres

"Ideea era că nu tot partidul e chiar foarte supărat pe domnul Toader. Între aceia care nu sunt supărați pe domnul Toader mă număr și eu. Cred că trebuie ținut cont de toate observațiile, toate nemulțumirile și accelerată legiferarea în ceea ce privește rezolvarea unor probleme, dar, în același timp, trebuie să ținem cont și de faptul că domnul Tudorel Toader e un om care, cred că, prin virtuatea competenței pe care o are, poate să-și ducă foarte bine până la capăt mandatul de ministru al Justiției. Asta nu înseamnă că nu trebuie impulsionate lucrurile. Personal, eu apreciez activitatea domnului ministru Toader", a afirmat Dumitru Buzatu, miercuri, pentru Mediafax.

"Rezolvarea anumitor probleme a durat foarte mult și de aceea apar aceste nemulțumiri. Trebuie să discutăm cu toți, să vedem ce se poate face pentru rezolvarea într-un ritm mai accelerat a acestor probleme și să mergem mai departe”, a mai spus liderul PSD Vaslui.

Plenul Camerei Deputaților în care urma să fie votată moțiunea simplă la adresa lui Tudorel Toader a fost suspendat din lipsă de cvorum. Suspendarea ședinței vine în contextul în care deputații PSD au decis să nu se prezinte la vot.

Ulterior, Liviu Dragnea a anunțat că în partid există o stare de nemulțumire cu privire la Tudorel Toader și că va exista o discuție legat de această situație în coaliție, după revenirea premierului Viorica Dăncilă.

Întrebat care sunt nemulțumirile cu privire la Tudorel Toader, Dragnea la răspuns: "Ați văzut în spațiul public, ați văzut colegi la televiziuni, cum ar fi Florin Iordache. Așa am convenit cu domnul Călin Popescu Tăriceanu să discutăm și cu doamna Dăncilă ori vineri, ori luni, și cu domnul Toader. După care o să avem noi o discuție în PSD. Au fost lucruri contradictorii, sunt niște decizii luate în CEx care trebuie limpezite".