Deputatul PNL Adriana Săftoiu a reacționat marți pe Facebook, după ședința Comisiei pentru Drepturile Omului în care a fost audiată Ecaterina Andronescu, spunând că doar 5 din 19 membri ai forului au fost prezenți, iar unii colegi au venit la ședințe de cel mult două ori în două sesiuni, potrivit Mediafax.

"Astăzi, activitatea parlamentară: plenul, aproape gol, deşi nu se dezbătea legea cormoranilor, ci situaţia Justiţiei. Tot astăzi, în Comisia pentru Drepturile Omului (dar cât de mult li se umple gura parlamentarilor de vorbe când deplâng situația drepturilor omului) audierea ministrului Educației. Prezenți 5 din 19 membri, deşi nu se discuta despre sexul îngerilor, ci problema elevilor cu CES. Dna Andronescu a venit în sfârşit. Membri Comisiei ( pe unii i-am văzut la față de cel mult două ori în două sesiuni) lipsă deși apar ca prezenți în condică și iși ridică indemnizația de sedința", scrie Adriana Săftoiu, pe Facebook.

"Nu am simțit decât jenă, stinghereală, rușine, sentimente pe care le am la fiecare sedință de Comisie. Suntem 19 membri. Cu greu ne adunăm 10. Astăzi, penibilul a fost total. În alte Parlamente, audierea unui ministru contează. Eram cinci parlamentari din 19. Las aici dovada. Si sunt sigură că multi din cei lipsă se vor regăsi si in viitorul Parlament. Cei mulți din imagini sunt ziariști. Cu mult peste numărul parlamentarilor, membri ai Comisiei, dar care, repet, nu au nici un sentiment de rușine să se semneze ca prezenți", a precizat deputatul PNL.

Membrii Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputațilior o vor audia, marți, pe Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, după ce aceasta a anunțat că elevii cu nevoi speciale ar trebui să aibă clase speciale.

Ecaterina Andronescu a fost chemată marți în Comisia pentru drepturile omului pe tema situației elevilor cu cerințe educaționale speciale, după ce ministrul a spus că o variantă ar fi înființarea claselor separate pentru acești copii.