Executivul a adoptat, marti, un proiect de OUG care completează Legea internshipului. Potrivit actului normativ, Secretariatul General al Guvernului va fi organizatorul Programului Oficial de Internship al executivului, iar perioada stagiului de practică se va considera vechime în muncă.

GuvernulFoto: Guvern

La începutul ședinței de guvern de marți, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că „Programul de Internship Oficial al Guvernului va continua și în acest an, cu a șaptea ediție”. Față de anii precedenți, în această ediție perioada stagiului de practică va fi considerată vechime în muncă. De asemenea, banii necesari pentru desfășurarea programului au fost prevăzuti în bugetul SGG, inclusiv pentru indeminzațiile ce vor fi acordate stagiarilor, adaugă Dăncilă.

Câteva prevederi din ordonanța de urgență a Guvernului

  • Programul Oficial de Internship al Guvernului României este organizat de Secretariatul General al Guvernului în calitate de instituție-organizatoare pentru ministerele și instituțiile publice ale administrației publice centrale, care au calitatea de organizație-gazdă; pentru internii care prestează activitatea în cadrul structurilor aparatului de lucru al Guvernului, Secretariatul General al Guvernului are și calitatea de organizație-gazdă.
  • Finanțarea Programului Oficial de Internship al Guvernului României, inclusiv indemnizația cuvenită internului, se asigură din bugetul Secretariatului General al Guvernului aprobat anual cu această destinație.
  • Secretariatul General al Guvernului, în calitate de instituție-organizatoare, poate încheia în mod simultan contracte de internship pentru un număr de interni care nu poate fi mai mare de 50% din numărul total al salariaților aparatului de lucru al Guvernului.
  • În cadrul Programului Oficial de Internship al Guvernului României organizat de Secretariatul General al Guvernului ca instituție-organizatoare pot presta activitate în mod simultan, în cadrul aceleiași organizații-gazdă, un număr de interni care nu poate fi mai mare de 5% din numărul total al salariaților organizației-gazdă respective.
  • Secretariatul General al Guvernului eliberează internului certificatul de internship pentru participarea la Programul Oficial de Internship al Guvernului României.