Ministrul Justiției le-a transmis contestatarilor Secției pentru înființarea secției de anchetare a magistraților, din Parlament, unde se dezbate moțiunea prin care opoziția îi cere demisia, că această structură a fost înființată prin modificarea în Parlament a legilor justiției, ci nu de el, iar Ordonanța de Urgență privind această secție a fost pentru operaționalizarea ei, "pentru că nu se voia ca secția să funcționeze". "Să nu mi cereți mie să-mi asum faptele altora", a transmis Tudorel Toader de mai multe ori, în plenul Camerei Deputaților.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Secția specială de investigare a infracțiunilor din justiție - ați insistat foarte mult și, dacă vreți, luând in continuare poziția dumneavoastră de opoziție, v-o înțeleg. Problema e că mi-o spuneți mie, iar secția a fost înființată prin legile justiției, a fost criticată la Curtea Constituțională, iar CCR a spus nu numai că nu afectează independența justiției, ba e o garanție că asupra judecătorilor nu se fac presiuni de natură să le încalce independența. Secția a fost înființată de legiuitor și validată de Curtea Constituțională, dar îmi cereți mie să o desființez. Să nu uităm că Ordonanța de Urgență a fost dată de Guvern nu pentru înființarea secției, ci pentru operaționalizarea ei, pentru că nu se voia ca secția să funcționeze", a declarat Tudorel Toader, la dezbaterea moțiunii simplă depuse de opoziție, care îi cere demisia.

Tudorel Toader a mai spus că i se cere să sprijine demersul de desființare a secției, dar el nu este parlamentar.

"Îmi cereți să sprijin inițiativa dumneavoastră de desființare a Secției speciale. Eu nu sunt parlamentar. Dacă aveți inițiativă, duceți-o la capăt. Dacă aveți o majoritate, finalizați și votați în spiritul autorității pe care o aveți, în spiirutl cracterului de unică autoritate legiuitoare", a susținut Tudorel Toader.

El a mai spus că moțiunea care îl vizează are conținutul unei declarații politice și a subliniat de mai multe ori că își asumă tot ce a făcut el, dar nu ce au făcut alții în domeniul justiției.

"Să nu mi cereți mie să-mi asum faptele altora", a susținut ministrul Justiției.

Dezbaterea moțiunii simple depusă de PNL și USR și intitulată ”Luați mâinile de pe Justiție” are loc la această oră în camera Deputaților,, iar votul este programat să aibă loc joi. Este a doua moțiune cu care se confruntă Tudorel Toader în mai puțin de șase luni, ultima fiind dezbătută în octombrie anul trecut, când ministrul a obținut nota 4 la evaluarea făcută atunci de PNL și USR. Moțiunea ”Ministrul Justiției, un ministru de nota 4” a fost însă respinsă cu 99 de voturi ”pentru”, 171 ”împotrivă” și 5 abțineri.