Procurori ai Direcției Generale Anticorupție Neamț, însoțiți de efective de jandarmi, au descins marți dimineața la Secția Ortopedie a Spitalului Județean, scrie tvmneamt.ro.

Perchezitii (foto arhiva)Foto: AGERPRES

Descinderea a început în jurul orei 10:45. Potrivit directorului Spitalului Județean Neamț, Codruț Munteanu, acesta a fost sunat de un procuror DGA imediat după descindere și i s-a solicitat să trimită pe secție doi reprezentanți ai spitalului, pentru a asista la acțiune.

Potrivit unor surse, la Secția Ortopedie au loc percheziții legate de acte de corupție și sunt vizați cel puțin doi dintre medicii ortopezi ai spitalului.

Managerul Spitalului Județean, Codruț Munteanu, a declarat la Digi24 că s-a gândit el însuși să facă sesizare, dar a sperat că ”oamenii înțeleg de vorbă bună”.

”Am primit sesizări, am încercat să dialogăm inclusiv cu Colegiul Medicilor, probabil nu am reușit și ne asumăm”, a spus managerul spitalului, care întrebat dacă s-a gândit să facă el însuși o sesizare, acesta a spus: ”aceste sesizări au fost luate în discuție, au constituit obiectul unor discuții, însă am sperat că oamenii înțeleg de vorbă bună și înțeleg că trebui să aibă o conduită corespunzătoare”