Profesorii și studenții Facultății de Litere a Universității București se alătură și ei protestului magistraților față de controversata Ordonanța 7 care modifică legile justiției și anunță că joi vor ieși în fața intrării facultății purtând banderole albe.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anunțul a fost făcut pe Facebook de către scriitorul și filosoful Andrei Cornea.

"Joi, ora 12, la intrarea Facultății de Litere, profesori și studenți vom protesta contra abuzivei OUG 7 și ne vom arăta solidari cu magistrații, în numele valorilor fundamentale pe care și Universitatea trebuie să le apere. Vă invităm să ni vă alăturați", a scris Andrei Cornea.

El a atașat și mesajul transmis profesorilor de către decanul Facultății de Litere, Emil Ionescu: "Vrem să ne arătăm solidaritatea cu magistraţii care în aceste zile protestează împotriva abuzurilor la adresa justiţiei independente, promovate de OUG 7. În acest sens, îi chemăm pe toţi cei care au timp disponibil şi gândesc ca noi să ni se alăture într-un protest paşnic şi nezgomotos, joi, 7 martie, ora 12.00, în faţa intrării Facultății de Litere. Ne vom alinia în faţa intrării purtând pe braţ o brasardă albă şi vom rămâne acolo timp de aproximativ o oră. Vom încerca să tipărim şi câteva lozinci. E bine să fim cât mai mulţi".

Magistraților care protestează față de Ordonanța de Urgență 7 li s-au alăturat săptămâna trecută și o parte a actorilor. Zeci de actori ai Teatrului Național din București au protestat duminică seară, pe treptele instituției, cerând o justiție independentă. Printre actorii solidari cu magistrații s-au aflat Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț, care au spus că toți românii de bună-credință trebuie să iasă în stradă și să își spună nemulțumirea, aceasta fiind singura soluție de a scăpa de actuala putere.