Casa Albă a i-a criticat pe democrații din Camera Reprezentanților pentru că au lansat o anchetă „incorectă” care îl vizează pe preşedintele SUA, Donald Trump, şi colaboratori ai acestuia, pentru presupuse acţiuni de obstrucţionare a justiţiei, corupţie şi abuz de putere.

Sarah SandersFoto: Wikipedia

Un purtător de cuvânt al Casei Albe i-a acuzat pe democrați de hărțuire a președintelui Trump, potrivit BBC News.

Acuzațiile vin în contextul în care luni comisia juridică a Camerei Reprezentanților a cerut nu mia puțin de 81 de documente de la persoane și organizații care au legătură cu președintele, demarând o investigație care îl vizează pe preşedintele SUA şi colaboratori apropiaţi ai acestuia, pentru presupuse acţiuni de obstrucţionare a justiţiei, corupţie şi abuz de putere.

Este vorba despre consilieri, membri au echipei de campanie, membri ai familiei, asociați și oameni de afaceri.

Președintele comisiei juridice a Camerei Reprezentanților, democratul Jerry Nadler, a declarat că este obligația Congresului să verifice eventuale abuzuri de putere comise de Casa Albă.

”Jerrold Nadler a deschis o anchetă dizgrațioasă și abuzivă pentru investigarea unor fapte false, deja investigate de consiliul special și de comitete din ambele camere ale Congresului”, a declarat Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă.

”Nadler și aliații democrați s-au îmbarcat în această expediție de pescuit deoarece le este teamă că povestea lor falsă despre Rusia, prezentată în ultimii doi ani, se prăbușește”, a adăugat Sanders.

Sanders a mai acuzat partidul democrat că recurge la metode de intimidare.

”Modul lor de intimidare și abuzare al cetățenilor americani este rușinos. Democrații hățuiesc președintele pentru a-i distrage atenția de la misiunea lor de a transforma Statele Unite într-o țară socialistă, de a ucide copiii după naștere și de a distruge țara și locurile de muncă prin implementarea unui «nou acord verde»”, a adăugat Sanders.