Parchetul General cere CSM sa sesizeze Curtea Constitutionala in legatura cu solicitarea presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, legata de anchetarea ministrilor care sunt si parlamentari. Conducerea Senatului a decis marti sa solicite CCR rezolvarea unui conflict de natura constitutionala intre institutiile statului, pentru a constata daca in cazul inceperii urmaririi penale a ministrilor care sunt si parlamentari este nevoie si de avizul Parlamentului, relateaza NewsIn.

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a trimis procurorului general o scrisoare prin care cere lamuriri in ceea ce priveste inceperea urmaririi penale in cazul celor patru fosti si actuali ministri care sunt si parlamentari, in conditiile in care membri ai Birourilor permanente ale celor doua Camere sustin ca Legislativul are dreptul de a se pronunta in problema avizelor de incepere a urmaririi penale, in baza unor prevederi constitutionale.

Senatul si Camera Deputatilor ar urma sa intervina in cazul a patru actuali si fosti ministri care detin si calitatea de senatori si deputati- Paul Pacuraru, Codrut Seres, Miron Mitrea si Adrian Nastase.