Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a declarat, luni, referitor la cei trei marinari români dispăruți, duminică la bordul unei nave, în apele teritoriale ale statului Congo, că deocamdată nu se știe dacă a fost doar o acțiunie de piraterie sau un act terorist, relatează Mediafax.

Teodor MelescanuFoto: Agerpres

„E vorba de o navă care e folosită de o societate românească cu echipajul întreg românesc după ieşirea din apele teritoriale au fost atacaţi de o ambarcaţiune de piraţi. Conform instrucţiunilor pe care le au marinarii s-au refugiat în camera de comandă şi au transmis un mesaj în legătură cu atacul care a fost desfăşurat. A intervenit marina militară au fost salvaţi toţi în afară de trei persoane care nu au putut ajunge la zona de timonerie unde erau baricadaţi ceilalţi”, a afirmat Teodor Meleșcanu, luni, la Parlament.

„Am declanşat funcţionarea celulei de criză am luat legătura cu autorităţile din Togo şi din Nigeria. S-a întâmplat undeva între Nigeria şi Togo şi aşteptăm primele veşti. Pentru moment nu ştim dacă a fost o simplă acţiune de piraterie sau dacă a fost o acţiune teroristă, urmează ca în zilele următoare să avem informaţiile respective”, a completat ministrul de Externe.

Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a activat celula de criză la nivelul MAE, după ce trei marinari români au dispărut, duminică, de la bordul unei nave sub pavilion maltez, în apele teritoriale ale statului Togo, potrivit unui comunicat de presă.

Trei marinari români ar fi fost răpiți, după ce vasul pe care erau a fost atacat de pirați în Lome, Togo. Potrivit liderului Sindicatului Liber al Navigatorilor, restul membrilor de echipaj aflați la bord sunt în siguranță și niciunul nu a fost rănit.

Vasul tanc Histria Ivory – pavilion Malta, care aparține companiei Histria din Constanța, ar fi fost atacat de pirați duminică seară, în jurul orei locale 20.00, în timp ce se afla în Lome, Togo.