Trei marinari români ar fi fost răpiți, după ce vasul pe care erau a fost atacat de pirați în Lome, Togo. Potrivit liderului Sindicatului Liber al Navigatorilor, restul membrilor de echipaj aflați la bord sunt în siguranță și niciunul nu a fost rănit, relatează Mediafax. Ministerul Afacerilor de Externe anunță că a fost acticată celula de criză.

Histria IvoryFoto: Captura

Vasul tanc Histria Ivory – pavilion Malta, care aparține companiei Histria din Constanța, ar fi fost atacat de pirați duminică seară, în jurul orei locale 20.00, în timp ce se afla în Lome, Togo.

Reprezentanții companiei care deţine nava au confirmat că vasul a fost atacat, dar nu au oferit deocamdată mai multe informații.

Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, spune că, potrivit primelor informații, ar fi vorba despre trei navigatori care ar fi fost răpiți, dar aceste date nu sunt confirmate încă.

De asemenea, tot el a spus că restul membrilor de echipaj aflați la bord sunt în siguranță și niciunul nu a fost rănit.

MAE a confirmat, din datele preliminare obţinute, faptul că printre membrii echipajului dispăruţi se află trei cetăţeni români și a anunțat că a fost activată celula de criză.

"Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Abuja, are în atenţie evenimentele legate de incidentul produs în apele teritoriale ale statului Togo la data de 3 martie, în care a fost implicată o navă sub pavilion maltez. Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate", arată MAE.

"Din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, a fost activată celula de criză a MAE. Celula de criză a MAE, prin Ambasada României la Abuja, monitorizează cu prioritate situaţia şi este în contact permanent cu autorităţile locale, cu proprietarul navei, precum şi cu autorităţile române cu competenţe în domeniu", subliniază MAE.

Ministrul Afacerilor Externe, Theodor Meleșcanu, a spus că a fost luat legătura cu familiile celor răpiți și se încearcă contactarea răpitorilor.