Judecătorii gălățeni se alătură protestelor din justiție și anunță că își suspendă activitatea în următoarele două săptămâni. Protestul va fi organizat zilnic, timp de două ore, perioadă în care nu vor fi rezolvate decât cauzele urgente în materie penală, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Judecătorii gălățeni se alătură protestelor din țară și solicită abrogarea Ordonanței de Urgență 7. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi în Adunarea Generală a Judecătorilor. În perioada în care protestează, nu sunt preluate decât cauzele urgente. „Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Galați a decis cu unanimitate de voturi, ca formă de protest față de adoptarea OUG 7/2019, suspendarea activității instanței în perioada 4 - 17 martie, în intervalul orar 12.00-14.00, cu excepția cauzelor urgente în materie penală și a programului cu publicul la compartimentele instanței”, a anunțat Biroul de Informare și Relații Publice al Judecătoriei Galați.

Și procurorii gălățeni sunt nemulțumiți de modificările legislative făcute de Guvern, ei anunțând deja că, începând de luni până pe 17 martie, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi își suspendă activitatea cu publicul. Pentru a nu bloca întreaga activitate a instituției, procurorii comunica prin e-mail, fax și poștă.