Bucureștiul și cutremurele - Un tur interactiv cu clădirile emblematice din Capitală care au avut de suferit în urma marilor seisme

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Luni, 4 martie 2019, 12:03 Actualitate | Esenţial


Bucurestiul si cutremurele
Foto: INFP
​Bucureștiul a avut de suferit mult după cutremurele majore din 10 Noiembrie 1940 și 4 Martie 1977, iar multe clădiri emblematice au fost avariate sau chiar s-au prăbușit cu totul. Clădiri vulnerabile au fost în București și continuă să fie: în special cele vechi, și în mod deosebit cele înalte. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a realizat un tur interactiv care ilustrează cât de mari au fost și sunt problemele Bucureștilor la cutremure, dar și care sunt perspectivele de reducere a riscului seismic.

„Acest tur poate fi făcut și non-virtual, în compania unui ghid specializat pe subiect. Dacă formați un grup de minim 5 persoane, vă rugăm să ne contactați la adresa de mail: toma@infp.ro.”, se arată în descrierea variantei online a turului interactiv.

Turul interactiv conține detalii și fotografii despre clădiri emblematice precum Blocul Dunărea, blocul Carlton, blocul Wilson, Biserica Boteanu sau blocurile Colonadelor.
„În afara clădirilor prezentate aici, au mai fost și altele afectate de cutremure în București, precum Sahia, Belvedere, Palladio, Facultatea de Chimie (de la Izvor), sau clădiri construite după 1940 precum Blocul 30 de la Lizeanu, Blocul OD16 de la Păcii sau Centrul de Calcul al Ministerului Transporturilor. Puteți citi mai multe informații despre ele pe site-ul Expoziției Mobile despre Cutremure (MOBEE), unde veți găsi și informații despre cutremure, linkuri ătre albume foto, aplicații, hărți interactive și alte materiale utile”, se mai detaliază în turul interactiv realizat de INFP.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5460 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by