Ministrul Justiției își face astăzi autoevaluarea, după doi ani în funcție / Ce nu veți citi în bilanțul lui Tudorel Toader

de Mona Hera     HotNews.ro
Luni, 4 martie 2019, 8:18 Actualitate | Esenţial


Tudorel Toader
Foto: Agerpres
Tudorel Toader a anunțat că își prezintă astăzi raportul de activitate, după doi ani la conducerea Ministerului Justiției. Din bilanțul ministrului Justiției vor lipsi probabil câteva lucruri importante, care vorbesc despre impactul real pe care l-au avut măsurile inițiate de el sau pentru care Tudorel Toader și-a dat girul. Cei doi ani s-au suprapus cu perioada în care s-a dus cea mai acerbă luptă împotriva independenței justiției și încercării de subordonare politică a acesteia. Au fost atacate sistematic toate instituțiile, acțiuni care au generat cele mai mari mișcări de protest din România și avertismente repetate din partea Comisiei Europene, Parlamentului European sau Comisiei de la Veneția.

Tudorel Toader a anunțat sâmbătă, printr-un mesaj pe Facebook, că luni va prezenta un raport al celor doi ani de mandat: "23.02.2017 - 23.02.2019. Luni voi posta Raportul de activitate, după doi ani la MJ!".

În cei doi ani la conducerea Ministerului Justiției, Tudorel Toader a continuat ceea ce începuse coaliția PSD-ALDE de la preluarea puterii - modificarea celor trei legi ale justiției și a Codurilor penale, inclusiv prin dezincriminarea parțială a abuzului în serviciu.

Tudorel Toader, artizanul Secției de anchetare a magistraților
 • Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a fost înființată în cadrul Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție, a devenit operațională în 23 octombrie și are competența exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracțiunile săvârșite de judecători și procurori, inclusiv judecătorii și procurorii militari și cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.
 • Cauzele de competența acesteia, aflate în lucru la Direcția Națională Anticorupție și la alte unități de parchet, precum și dosarele soluționate până la această dată, se preiau de către Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție.
 • Secția este condusă de Gheorghe Stan, fostul șef al Inspecției Judiciare, singura instituție abilitată să îi ancheteze disciplinar pe magistrați și care în mandatul lui Tudorel Toader a declanșat mai multe acțiuni disciplinare împotriva fostei șefe a DNA Laura Codruța Kovesi. Procurorul șef adjunct al secției este Adina Florea, propusă de trei ori de ministrul Justiției pentru șefia DNA și respinsă de președintele Klaus Iohannis.
Poziții total opuse cu CSM, instituția care, potrivit Constituției, este garantul independenței justiției
 • Toate acțiunile ministrului Justiției în perioada Tudorel Toader au fost făcute în contradicție cu poziția Consiliului Suprem al Magistraturii, "garant al independenței justiției", potrivit Constituției.

 • Ministrul Tudorel Toader a avut aviz negativ din partea CSM atât atunci când a cerut revocarea de la conducerea DNA a Laurei Codruța Kovesi, cât și pentru numirea succesoarei acesteia, Adina Florea.
 • Anunțul privind declanșarea procedurii de revocare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost făcut 22 februarie 2018. Raportul celor 20 de "acte și fapte de netolerat într-un stat de drept” s-a bazat mai mult pe opinii. Principalele acuzații: anchetarea Guvernului pentru controversata Ordonanță 13, comportament autoritar și discreționar, prioritizarea dosarelor în funcție de impactul mediatic, refuzul de a se prezenta la audierile din Parlament, lipsa unei reacții adecvate în cazul presupuselor abuzuri de la DNA Ploiești.
 • Raportul lui Tudorel Toader a provocat prima conferință de presă a lui Kovesi, care spunea că "asistăm la un festival disperat al inculpaților, un festival în care inculpați condamnați, inculpați trimiși în judecată spun neadevăruri. Acest atac vizează îngenuncherea statului român, vizează umilirea societății și umilirea cetățenilor români”.

 • Președintele Klaus Iohannis a refuzat să dea curs cererii de revocare, iar cazul a ajuns la Curtea Constituțională, care l-a obligat pe președinte să semneze decretul de revocare (9 iulie 2018).
 • Propunerea lui Toader privind noul șef al DNA, Adina Florea, de la Parchetul Curții de Apel Constanța (septembrie 2018) a primit de asemenea aviz negativ din partea Consiliului Superior al Magistraturii și a fost respinsă de Klaus Iohannis.
Război deschis cu procurorul general
 • O altă miză zero pentru ministrul Justiției a fost revocarea procurorului general Augustin Lazăr.
 • Declanșarea procedurii de revocare din funcție a procurorului general Augustin Lazăr (octombrie 2018) a fost însoțită, ca în cazul Kovesi-DNA, de un raport în care au fost formulate 20 de acuzații, între care "probleme grave de comportament și comunicare publică, probleme grave de management, lipsa organizării eficiente și a asumării responsabilității, discursuri eminamente politice și acuzații la adresa autorităților statului, contestarea deciziilor Curții Constituționale, modul de desfășurare a anchetei privind intervenția jandarmilor la protestul din 10 august din Piața Victoriei”.
 • Și acest demers a primit aviz negativ din partea CSM și a fost respins de președintele Klaus Iohannis.
 • Procurorul general a deschis un proces împotriva Ministerului Justiției și a sesizat Curtea Constituțională. Aceasta nu l-a împiedicat însă pe Tudorel Toader să anunțe recent că declanșează procedura de numire a unui nou procuror general.
Eliberarea a peste 14.400 de deţinuţi în baza recursului compensatoriu
 • O statistică din ianuarie a Administrației Penitenciarelor arată că 14.402 persoane au beneficiat de prevederile Legii recursului compensatoriu, în vigoare de la 19 octombrie 2017.
 • Deţinuţii care au stat în condiţii improprii beneficiază de şase zile libere la fiecare 30 de zile executate. În prima zi în care legea a intrat în vigoare, au fost eliberaţi 529 de deţinuţi.
 • Ministrul Justiției a susținut în numeroase rânduri că el nu are nicio responsabilitate în privința acestei legi, care a intrat în vigoare după ce el a fost învestit în funcția de ministru, și că toate consecințele acestui proiect trebuie asumate de inițiatori - Guvernul tehnocrat. Forma ajunsă în Parlament însă a fost modificată substanțial de către actuala coaliție la putere.
 • Legea a fost readusă în discuție în urma a numeroase cazuri de crime, violuri sau tâlhării comise de către deținuți care au beneficiat de efectele acesteia.
Cei condamnați definitiv de către completuri de 5 judecători de la instanța supremă, din 2014 până acum, vor putea face recurs în anulare
 • Ministrul Justiției a anunțat la jumătatea lunii ianuarie că va fi adoptată o Ordonanța de Urgență în baza căreia cei care au fost condamnați definitiv de către completuri de judecată nelegal constituite, din 2014 până acum, să poată face recurs în anulare, afirmând că premierul va decide când și dacă aceasta va fi adoptată.
 • Tudorel Toader spunea că, în cazul în care va fi emisă OUG pentru rejudecarea proceselor, vor fi revizuite toate soluțiile completelor de 5 judecători de la ICCJ, chiar și cele în care au fost pronunțate soluții de achitare.
Ordonanța 7 - "amnistie pe bucăți"
 • În cei doi ani de mandat, Tudorel Toader a primit mai multe ultimatum-uri din partea liderului PSD, Liviu Dragnea, pentru a da o Ordonanță pentru amnistie și grațiere pentru faptele de corupție, iar posibilitatea adoptării unei astfel de OUG a revenit constant în discuție.

 • Tudorel Toader nu a dat OUG pentru amnistie, însă a adoptat Ordonanța 7 - "o aministie pe bucăți", așa cum afirma șeful Parchetului Judecătoriei Constanța.
 • Ordonanța de Urgență 7 a fost adoptată în 19 februarie și modifică din nou cele trei legi ale justiției.

 • Este cea de-a patra Ordonanță de Urgență promovată de Tudorel Toader, care modifică legile justiției - Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, Legea 304/2004 privind organizarea judiciară și Legea 317/2004 privind CSM - adoptate anul trecut de coaliția PSD-ALDE.
 • Legile justiției au mai fost modificate prin: OUG 92/2018, care aducea modificări substanțiale celor făcute deja de Parlament, sub pretextul armonizării cu recomandările Comisiei de la Veneția, OUG 77/2018 privind menținerea în funcții a șefilor Inspecției Judiciare după expirarea mandatului, adoptată la solicitarea lui Liviu Dragnea, și OUG 90/2018, prin care este operaționalizată Secția de investigare a magistraților.
 • OUG 7 prevede că șefii parchetelor pot fi numiți cu avizul consultativ al plenului CSM, până acum avizul aparținând Secției pentru procurori a CSM.

 • La conducerea acestor parchete pot fi numiți și judecători care au îndeplinit funcția de procuror și a fost eliminată condiția vechimii.
 • Se interzic delegările pe funcții la conducerea parchetelor.

 • Una dintre cele mai controversate prevederi este cea privind Secția de anchetare a magistraților, care iese de sub autoritatea procurorului general. Practic, secția va fi sub controlul ministrului Justiției.

 • Secția specială dobândește puteri sporite - va avea și competența de retragere a căilor de atac în cauzele de competența sa, inclusiv pentru cele aflate pe "rolul instanțelor sau soluționate definitiv anterior operaționalizării” secției.
 • A fost introdusă posibilitatea eliberării din funcție a magistraților pentru neîndeplinirea condiției de bună reputație.

 • Ministerul Public, DNA, DIICOT, Secţia pentru procurori a CSM, asociaţiile magistraţilor, opoziția, dar și de președintele Klaus Iohannis și Comisia Europeană au criticat dur Ordonanța și au cerut abrogarea acesteia. "DNA, instituție în pericol de a fi blocată de OUG 7/2019. Combaterea corupției la nivel înalt riscă să fie paralizată”, este mesajul care apare în aceste zile pe site-ul Direcției Naționale Anticorupție.
 • În 25 februarie, Tudorel Toader a anunțat că prevederea din Ordonanța de Urgență 7 care le-ar fi permis și judecătorilor să fie numiți la conducerea parchetelor va fi abrogată și urmează să fie adoptată o nouă Ordonanță cu aceste modificări.
 • Vineri, 1 martie, președintele CSM, Lia Savonea, a anunțat că a primit noua formă a Ordonanței de Urgență 7, iar săptămâna viitoare plenul se va întruni pentru a da un aviz. Ea a spus că sunt abrogate unele dintre prevederile care au generat nemulțumirea magistraților, precum cea privind interzicerea delegărilor la vârful parchetelor.
 • Până acum, Tudorel Toader nu a făcut niciun anunț legat de modificările aduse OUG.
Avertismente repetate ale Comisiei Europene privind statul de drept
 • În octombrie 2018, Comisia de la Veneția a emis două rapoarte privind modificările aduse de guvernul de la București legilor justiției și Codurilor penale. Ambele recomandă o serie întreagă de modificări asupra acestor legi, precum și mai multă transparență.

 • "Anumite aspecte din cele trei legi (ale justiției - n.r.), luate în ansamblu, riscă să submineze independența magistraților din România și încrederea opiniei publice în sistemul judiciar", arăta Comisia de la Veneția în concluziile sale.

 • În ceea ce privește modificările aduse Codului penal și Codului de procedură penală, Comisia de la Veneția a recomandat o reevaluare a celor două legi în integralitatea lor, cu câteva observații punctuale pe anumite articole.
 • Însă, având în vedere că avizele emise de Comisia de la Veneția sunt consultative, PSD transmisese deja că nu va renunța la Secția specială de investigare a magistraților, așa cum recomanda Comisia, și că - au spus ei - vor ține cont în primul rând de deciziile Curții Constiuționale. Dar, deși sunt consultative, avizele acestei comisii - care a fost înființată în 1990, are 60 de state membre și se numește de fapt Comisia Europeană pentru Democrație prin Drept - cântăresc destul de greu.

 • Comisia Europeană a cerut în mod clar autorităților din România să țină cont de aceste recomandări, legând practic MCV și măsurile pe care CE le poate lua în privința acestuia de disponibilitatea celor din PSD-ALDE de a respecta aceste indicații.

 • În Raportul MCV pe 2018, prezentat în noiembrie, Comisia Europeană a venit cu opt recomandări suplimentare pentru România, cerând puterii de la București să suspende punerea în aplicare a legilor Justiției și să le revizuiască în acord cu recomandările Comisiei de la Veneția și GRECO.
 • Comisia cere înghețarea intrării în vigoare a modificărilor Codului penal și Codului de procedură penală, dar și suspendarea procedurii procedurilor de numire și revocare a procurorilor șefi.
 • Raportul MCV pe 2018 critică în mai multe rânduri consolidarea autorității ministrului Justiției, vorbind inclusiv despre „concentrarea puterii în mâinile” acestuia.
 • După adoptatea OUG 7, Comisia Europeană a transmis că noile modificări "par a fi în contradicție” cu recomandările din MCV.
"Reformele" din justiție au scos în stradă sute de mii de oameni în toată țara
 • Ultimul protest a fost duminică seară, când câteva mii de oameni au ieșit în Piața Victoriei și au mers în marș până la Ministerul Justiției. Ei au cerut demisia ministrului Tudorel Toader și retragerea OUG 7.
Proteste fără precedent ale magistraților
 • În ultimele două săptămâni, judecătorii și procurorii din zeci de instanțe și parchete din București și din peste jumătate din județele țării au declanșat proteste fără precedent în justiție, cerând abrogarea Ordonanței 7. Au suspendat activitatea, au protestat în fața instanțelor sau au oprit activitatea cu publicul.
 • Asociațiile reprezentative ale magistraților au cerut suspendarea aplicării legilor justiției și sesizarea Comisiei de la Veneția privind Ordonanța 7. Acestea au transmis că ultimele modificări aduse legilor justiției arată "o ură viscerală" împotriva magistraților și o dorință de a schimba din temelii echilibrul care ar trebui să existe între puterile unui stat constituțional.

 • Tot într-un gest fără precedent, actorii Teatrului Național din București au protestat și ei, duminică seară, pe treptele instituției, cerând o justiție independentă. Victor Rebengiuc - "Cei de la putere fac ce știu ei să facă - de frica închisorii, iau justiția în brațe și o schimbă cum vor ei”.
Tudorel Toader a fost învestit în funcția de ministru al Justiției în 23 februarie 2017, în Guvernul Grindeanu. Numirea s-a făcut ca urmare a demisiei lui Florin Iordache, forțat să părăsească portofoliul Justiției de protestele masive care au urmat celebrei Ordonanțe 13.

Toader a făcut parte din toate cele trei guverne PSD-ALDE: Grindeanu, Tudose și Dăncilă.

Tudorel Toader venea la șefia Ministerului Justiției din funcția de rector al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, unde fusese ales în 2016. Anterior a fost, timp de 10 ani, membru al Curții Constituționale. Din 2014, este și membru al Comisiei de la Veneția.

Una dintre primele sale declarații ca ministru a fost cea referitoare la Ordonanța 13, despre care a spus, chiar la Bruxelles, că nu a fost o problemă în sine și că protestele au fost generate mai degrabă de faptul că a fost adoptată noaptea, nu de conținutul ei.

Concluziile despre starea justiției, după doi ani în care Tudorel Toader s-a aflat la conducerea Ministerului Justiției, aparțin celor din sistem:
 • "Justiţia din România este într-un punct foarte greu și trebuie ajutată" - fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi.
 • "Justiția este pe burtă / Mai erau câțiva magistrați în genunchi, nu erau toți pe burtă" - fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean.
 • "Ne-au pus piciorul pe grumaz" / "Așa ceva nu se mai poate" - Viorel Teliceanu, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Constanța.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11573 vizualizari

 • +14 (14 voturi)    
  Corectati aici: (Luni, 4 martie 2019, 8:31)

  alibaba_zeul_meu [utilizator]

  "Justiția este pe burtă / Mai erau câțiva magistrați în genunchi, nu erau toți pe burtă" - fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean.
  • +4 (4 voturi)    
   mare jigodie (Luni, 4 martie 2019, 14:46)

   VaseaV [utilizator] i-a raspuns lui alibaba_zeul_meu

   s-a intanlit hotul cu prostu', el face evaluare ilegala dar se autoevalueaza, nu sufera sa fie evaluat :))) hahaaha, mars jogodie!
 • +17 (17 voturi)    
  Dorel (Luni, 4 martie 2019, 8:32)

  alibaba_zeul_meu [utilizator]

  nu va recunoaste niciodata ca a ramas repetent.
 • +25 (25 voturi)    
  As lesina de ras (Luni, 4 martie 2019, 8:33)

  Soljenitin [utilizator]

  As lesina de ras ca dupa autoievaluare sa demareze procedura de revocare a ministrului justitiei! :)))))
  • +12 (12 voturi)    
   Mda (Luni, 4 martie 2019, 9:47)

   florinos [utilizator] i-a raspuns lui Soljenitin

   PSDistii nu au curajul sa recunoasca ca au gresit, intotdeauna altul este vinovat, de la Soros, Ciolos, Iohannis, Statul Paralel sau Cresterea Economica care le-a pus bețe în roate.

   Rectorul Universitatii din Iasi UAIC, Tudorel Toader a umilit aceasta institutie chiar daca unii profesori de Drept din Iasi s-au dezis de atitudinea lui Tudorel, cea mai mare parte a conducerii UAIC si a Facultatii de Drept a ales sa fie de partea PSD-ului, a infractorilor si a lui Tudorel Toader.
  • +2 (2 voturi)    
   In plus (Luni, 4 martie 2019, 12:50)

   D.M.A.Gogu [utilizator] i-a raspuns lui Soljenitin

   sa mai si ceara CCR sa-l oblige pe presedinte sa semneze revocarea :)

   Radem, radem, dar mi-e teama ca ar veni atunci eterna si multilateral competenta Olguta in locul TT-ului, sa rezolve in 3 luni programul de guvernare.
  • +1 (1 vot)    
   gargamel (Luni, 4 martie 2019, 14:58)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Soljenitin

   se crede la vreo ședință de partid în care se va înfiera cu mânie proletară pentru insuccesele de până acum, printre care și faptul că nu l-a revocat și pe Lazăr.
 • +14 (14 voturi)    
  Erata (Luni, 4 martie 2019, 8:37)

  aladdin [utilizator]

  Corect se scrie/spune "autoievaluarea".
 • +14 (14 voturi)    
  Autocritica? (Luni, 4 martie 2019, 8:44)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Atunci când era propagandist PCR, isi facea autocritica. Acum se 'autoievaluiaza'. Si atunci, si acum, rămâne acelasi TICALOS, un JEG!
 • +15 (15 voturi)    
  Gonorel... (Luni, 4 martie 2019, 8:46)

  ElDiablo [utilizator]

  ...Toader, ministrul Injustitiei, o tumoare maligna pe obrazul Romaniei. Abia astept momentul cand acest personaj sinistru va da socoteala pentru faptele sale si va ajunge unde ii e locul. La racoare, apoi direct in cosul de gunoi al istoriei.
 • +13 (13 voturi)    
  Dar (Luni, 4 martie 2019, 8:46)

  ABBV [utilizator]

  ievaluarea de sine .....
 • +21 (21 voturi)    
  Nota 10 cu felicitari de la PCR (Luni, 4 martie 2019, 9:08)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  - a eliberat infractori din puscarii
  - a facut legile justitiei terci
  - fiecare proiect de lege a fost cu dedicatie pentru infractori
  - a revocat procurorul sef DNA
  - vrea sa revoce procurorul sef PG
  - a blocat DNA
  - a blocat numeroase dosare din PG
  - vrea sa aplice reguli benefice infractorilor retroactiv
  - a pus stapanire pe magistrati si ii leaga cu lesa
  - a blocat multe dosare

  Daca e sa trag linie, tovarashe, ai facut treaba foarte buna in folosul Partidului. Vei intra in istorie ca atare si vei primi ceea ce meriti!

  Exista o vorba romaneasca, tovarashe: totul se plateste!
  • +14 (14 voturi)    
   Trii Bubitzii SRL (Luni, 4 martie 2019, 10:03)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

   A Privatizat justitia pentru Un Investitor din Teleorman
 • +11 (11 voturi)    
  ahahahahahahaha (Luni, 4 martie 2019, 9:14)

  liviu_ [utilizator]

  o sa spuna ca merita inca 2-3 saparii si pensii
  ca s-a descurcat excelent si ca nu mai e nimeni la fel de bun ca el! in slujba hotilor, evident!

  ce sa mai zic... oare ce salarii ar fi la firmele private daca angajatii s-ar "ievalua" singuri?!
 • +12 (12 voturi)    
  Autoievaluarea! (Luni, 4 martie 2019, 9:14)

  asavreau [utilizator]

  Scrieți cum pronunță Tudorel.Mai bine și-ar face harachiri.Tudorel a terfelit renumele Universității A.I.Cuza din Iași încât aceștia vor fi nevoiți să-i interzică lui Tudoorel accesul în Iași.Bonomul Copou sa umplut de bubele lui Tudorel.Avem acum cu ce compara pe cineva dizgrațios.Zici Tudorel și se înțelege.
  • +8 (8 voturi)    
   Nu va fi așa (Luni, 4 martie 2019, 11:23)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

   Cei de la Taraba Universitara Al I Cuza l-au votat rector, pentru ca sunt niste mediocritati ca si el, niste carieristi si multi au fost turnatori ori sunt progenituri de securisti intrati in Univ. pe baza de pile si clientelism. Un corp didactic jalnic si-a votat un rector dupa chipul si asemanarea lor. Sa se spele pe cap cu el!
 • +8 (8 voturi)    
  Ati uitat un “i” (Luni, 4 martie 2019, 9:15)

  Gojifruit [utilizator]

  In “auto ievaluare”.
  Si de la voi am pretentii.
 • +8 (8 voturi)    
  Toate ievaluarile lui s-au lasat cu demiteri.... (Luni, 4 martie 2019, 9:17)

  Andor74 [utilizator]

  Oare (merita sa speram ca) si acum va fi la fel ? :)
 • +11 (11 voturi)    
  Slugarel, un personaj sinistru (Luni, 4 martie 2019, 9:20)

  arap [utilizator]

  Calca pe urmele procurorilor comunisti care distrugeau destine ca sa protejeze partidul criminal.
  • +7 (7 voturi)    
   Cum adică? (Luni, 4 martie 2019, 9:58)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui arap

   Răhățel Toader A FOST procuror ceaușist, clitate in care asculta e ordinele de la PCR și era informator la Secu. A fost si propagandist pcr, care ridica osanale lui Ceausescu si Comunismului. E UN TICALOS PERFECT, un Beria al României. Ca el sunt si toti cei din Taraba de diplome universitare AL. I Cuza din Iasi care au votat ca rector pe aceasta canalie (după chipul si asemănarea lor):
 • +8 (8 voturi)    
  ce am pierdut ? (Luni, 4 martie 2019, 9:31)

  Gandila [utilizator]

  Pentru o clipa am crezut ca isi va face sepuku ... era mai interesant . !
 • +8 (8 voturi)    
  Ce nu veti citi (Luni, 4 martie 2019, 9:35)

  Akylas [utilizator]

  Pai nu veti citi in bilant adevarul, ca de fapt acest procuror comunist odios este doar un instrument, o sluga smerita in fata clientelei politice. In rest mai nimic, o nulitate ajunsa, o adunatura de bube scarboase....
 • +6 (6 voturi)    
  Comment sters de user (Luni, 4 martie 2019, 9:35)

  polonyca [anonim]

 • +11 (11 voturi)    
  Autoievaluarea lui Rudotel (Luni, 4 martie 2019, 9:52)

  DomnuTrandafir [utilizator]

  Cine poate sa creadă!
  Procurorul ceausist care a băgat oameni nevinovati in puscărie se autouievalueaza.
  La vremuri noi tot noi poate raspunde Rudotel.
  Am scos criminalii si violatorii din puscărie.
  Stăteau înghesuiți criminalii.
  Acum sunt liberi sa omoare oameni nevinovati.
  Eu, Rudotel, nu sunt vinovat, am raspuns comenzilor politice.
  Sa eliberăm pușcăriile ca ne aduc voturi!
  Drept care mi-am facut, fara sa-mi care cineva, propria ievaluare.
  Pe care o sa o postez pe site MJ.
  Sa vada poporul ce Sinistru are!
 • +6 (6 voturi)    
  auto ievaluarea (Luni, 4 martie 2019, 10:16)

  levierul [utilizator]

  cand va putea Romania sa scape de boi precum ilustrul impostor, atunci vor reveni si creierele plecate. Pana atunci, va urez succes la alegerea dintre Ponta si Dragnea. Cam cum ati facut si cu alegerea dintre Iliescu si VC Tudor.
 • +4 (4 voturi)    
  Voiam să spun (Luni, 4 martie 2019, 10:33)

  Canache [utilizator]

  ca primarul Iaşi-ului să-l declare pe Tudoriel indezirabil în Iaşi, dar primarul e tot psd-ist. Aşa că mariele Tudoriel ie Cetăţean de onoare.
 • +6 (6 voturi)    
  O sluga proasta fara constiinta (Luni, 4 martie 2019, 10:37)

  Parzivall [utilizator]

  Cum se poate evalua singur un Prost?
 • +4 (4 voturi)    
  ... (Luni, 4 martie 2019, 10:55)

  a.nonim [utilizator]

  S-avem pardon, "ievaluarea"...
 • +3 (3 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 4 martie 2019, 10:56)

  [anonim]

 • +6 (6 voturi)    
  Dinu Paturica,reloaded (Luni, 4 martie 2019, 10:56)

  Houthi [utilizator]

  Domn Tudorelul,sa-ti aduc aminte de zicerea lui N.Filimon,din Ciocoii vechi si noi.CU GOGOSI,CU MINCIUNELE,TE FACUSI VORNIC MISELE!Treaba lu matale cu justitia,seamana cu treaba lui Dinu Paturica cu vornicia.Desi nu te pricepi,ai ajuns ministrul justitiei,pe care ai facut-o praf!!
 • +6 (6 voturi)    
  Ievaluarea este doar o formalitate.... (Luni, 4 martie 2019, 11:08)

  taro [utilizator]

  Tudorel Toader o sa ceara revocarea ministrului justitiei. Oh, stai, el este minitrul jutitiei.
 • +6 (6 voturi)    
  In fata acestei ofensive DISPERATE... (Luni, 4 martie 2019, 11:24)

  Olyx [utilizator]

  impotriva Justitiei inceputa de coalitia PSD-ALDE, solutia modificarii Constitutiei care sa prevada scoaterea OUG din prerogativele Guvernului, este un PRIM PAS CATRE NORMALITATE !....
 • +4 (4 voturi)    
  La dezastrul care i-a fost (Luni, 4 martie 2019, 12:00)

  John M. [utilizator]

  ordonat sa faca in justitie pentru 327.000 de lei pe luna, este unul dintre cei mai mari tortionari din ultima suta de ani ai Romaniei.
 • +4 (4 voturi)    
  Pentru Gargamel: (Luni, 4 martie 2019, 12:18)

  sinx [utilizator]

  Il ievaluaez eu: O LICHEA!
 • +6 (6 voturi)    
  Un altul in locul lui ar incerca sa treaca (Luni, 4 martie 2019, 12:23)

  Susufler0 [utilizator]

  NEOBSERVAT !
  Dar nu si "paduchele" de Slugarel !
  Parca asa se spune la romani : A iesit in frunte ca paduchele ! :)))
  • +1 (1 vot)    
   ti am lasat O Cafea (Luni, 4 martie 2019, 15:31)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Necitita
 • +4 (4 voturi)    
  Pe asta . . . . (Luni, 4 martie 2019, 12:39)

  Vali Cel Batran [utilizator]

  . . . nu-l cred nici daca mi-ar spune ca l-a nascut maica-sa!
 • +4 (4 voturi)    
  dovada (Luni, 4 martie 2019, 12:59)

  asada [utilizator]

  Ce evaluare mai buna vreti decat faptul ca lipsesc postacii PSD-ALDE-UDMR cu desavarsire !!!!! Citind parerea celor care au comentat pana acum articolul este clar ca acest avorton este de o ticalosie inimaginabila !!!!
 • 0 (0 voturi)    
  laudade sinenu miroase a bine (Luni, 4 martie 2019, 17:29)

  Dizidentul [utilizator]

  nu putem sa ne inchipuim cum v-a arata aceasta evaluare cu sau fara martori? cu sau fara aplaudari? sau singur in fata oglinzii din dormitor se bate pe umar se uita in oglinda si spune cu voce tare "bine ai facut Tudorele" sint mindru de mine ca sint unul din cei mai dusmaniti de popor.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by