Biroul Electoral Central pentru alegerile europarlamentare a fost constituit, duminică, potrivit unui comunicat al instituției. Din BEC fac parte președintele și vicepreședinții AEP, opt reprezentanți ai partidelor politice care au reprezentanți în Parlamentul European și cinci judecători, anunță Mediafax.

Biroul Electoral CentralFoto: USER UPLOADED

„BEC s-a completat cu președintele și vicepreședinții AEP. Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2019 a fost constituit în data de 3 martie 2019, în formula completată cu președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică, și vicepreședinții instituției, Zsombor Vajda și Marian Muhuleț, precum și cu reprezentanții partidelor politice și ai organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale care au, la această dată, membri în Parlamentul European”, au transmis reprezentanții AEP, într-un comunicate de presă remis, duminică, MEDIAFAX.

Pe lângă conducerea AEP, din BEC mai fac parte: Carmen Georgeta Negrilă (judecător la Secția I Civilă a Înaltei Curți), președintele BEC, Mirela Vișan (judecător la Secția I Civilă a Înaltei Curți), locțiitor președinte, Geanina Cristina Arghir (judecător la Secția Penală a Înaltei Curți), Sorinela Alina Macavei (judecător la Secția I Civilă a Înaltei Curți), Anca Mădălina Alexandrescu (judecător la Secția Penală a Înaltei Curți) și reprezentanți ai partidelor care au reprezentanți în Parlamentul European: Cristian Ene (PNL), Daniela Călin (ALDE), Răzvan Alexandru Pavelescu (PSD), Viorica Soica (PRODEMO), Dora-Emese Szilagyi (UDMR), Valentin Olivian Trofin (Pro România), Tiberiu Ionuț Petrescu (PLUS) și Mihai Traian Mustăciosu (PPU).

Alegerile europarlamentare vor avea loc pe 26 mai. Pe 15 februarie, Guvernul a adoptat cadrul general al măsurilor şi calendarul pentru europarlamentare, potrivit căruia termenul pentru depunere a candidaturilor la alegeri este până la data de 28 martie.