Un nou protest față de Ordonanța dată de Tudorel Toader ce modifică iar legile justiției a avut loc duminică seară în Capitală. Protestatarii s-au adunat mai întâi în Piața Victoriei, unde au manifestat pentru retragerea OUG 7 și independența justiției, scandând „Demisia!” sau „Abrogați și-apoi plecați!”, dar și "Magistrați, rezistați!", "Kovesi, nu uita, țara e de partea ta!" și "România, stat european". Apoi, manifestanții, al căror număr în punctul maxim a fost în jur de 2.200, au pornit într-un marș spre Ministerul Justiției, pe traseul Victoriei - Romană - Universitate - Unirii - Constituției. La Ministerul Justiției, lumea a scandat: "Gargamel, demisia!".

Mars contra OUG 7Foto: Victor Cozmei / HotNews.ro

În același timp, și zeci de actori ai Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB) au protestat duminică seară, pe treptele instituţiei, cerând o justiţie independentă. Printre actorii care și-au declarat solidaritatea cu magistrații s-au numărat Mariana Mihuț, Victor Rebengiuc, Marius Manole, Mihai Călin, Claudiu Bleonț.

Urmărește desfășurarea LIVE TEXT&VIDEO a protestului din Capitală:

21:50 Protestul se stinge. Au mai rămas câteva zeci de manifestanți în fața Ministerului Justiției

21:28 Cele 2.000 de persoane au ajuns în fața Ministerului Justiției. Lumea huiduie și fluieră. Se scandează "Demisia!" și "Abrogați și plecați!"

21:21 Mulțimea ajunge în Piața Constituției, în fața Parlamentului, și se apropie de Ministerul Justiției. Lumea scandează "Gargamel, demisia!"

21:02 Coloana de manifestanți se află la Piața Unirii și se îndreaptă spre Parlament.

În continuare numărul protestatarilor este în jur de 2.000, conform numărătorii realizate de reporterul HotNews aflat la fața locului.

20:52 Coloana de manifestanți ajunge în Piața Unirii și continuă spre Ministerul Justiției. Se scandează "Justiție, nu corupție!".

20:36 Lumea a aplaudat în Piața Universității gestul actorilor de la TNB care au ieșit să protesteze. "Cinste lor, cinste și actorilor!", s-a scandat. Citește detalii

Apoi a urmat un moment de reculegere la troița ridicată în memoria victimelor Revoluției.

20:32 Coloana a ajuns la Piața Universității. S-a scandat "Jos comunismul!" și "PSD, ciuma roșie!".

20:12 Mulțimea se apropie de Universitate. Coloana numără circa 2.200 de persoane, potrivit unei numărători realizate de reporterul HotNews aflat la fața locului

19:58 Coloana de manifestanți a ajuns la Piața Romană

19:50 Se scandează: "Europa, iarta-ne că Dancilă proastă e!"

19:42 Circa 1.800 - 2.000 de persoane mărșăluiesc pe bd. Lascăr Catargiu în aceste momente, potrivit numărătorii reporterului HotNews aflat la fața locului.

19:25 Coloana de manifestanți s-a pus în mișcare. Marșul se va desfășura pe traseul bd. Lascăr Catargiu, Piața Romană, Piața Universității, Unirii, Min. Justiției.

19:11 Peste 1.000 de persoane la protest, iar numărul lor crește de la un moment la altul. Grupuri mari de oameni vin dinspre metrou. Coloana se va pune în mișcare în jurul orei 19:30

19:00 Peste 800 de persoane protestează la această oră la Guvern. Se scandează "Demisia!", "Kovesi, nu uita, țara e de partea ta!" și "România, stat european"

18:43 Peste 500 de oameni în Piață. Se striga "Magistrați, rezistați!", "Cinste lor, cinste magistraților!" și "Abrogați și-apoi plecați!"

18:30 Circa 300 de persoane acum în Piața Victoriei, mulți purtând la braț o banderola albă în semn de solidaritate cu magistrații care au tot ieșit și au manifestat împotriva OUG 7

18:15 - Circa 150 de persoane protestează la aceasta oră în Piața Victoriei față de OUG 7 dată de Ministerul Justiției. Lumea se adună în Piață, urmând că de la ora 19:00 sa pornească in marș spre Ministerul Justiției.

Jandarmii au o prezență redusă în Piață, însă au adus un camion de unde descarcă garduri pentru a împrejmui zona.

Un nou protest față de Ordonanța 7 care modifică legile justiției are loc duminică seară în Capitală. După ora 19.00, manifestanții ar urma să plece în marș din Piața Victoriei la Ministerul Justiției.

Marșul de protest, anunțat de comunitățile Corupția Ucide, Geeks for Democracy, Inițiativa România și Rezistența, este unul de solidaritate cu magistrații, iar potrivit organizatorilor protestele vor continua „până la abrogarea ordonanței 7/2019 și desființarea Secției pentru magistrați”.

Tot pentru această seară este anunțat și un protest al actorilor de la Teatrul Naţional, care au anunțat că vor purta banderole albe la mâini și își vor aștepta spectatorii în fața instituției, înaintea spectacolului de la ora 19.30.

Aproximativ 8.000 de oameni au protestat față de OUG pentru modificarea legilor justiției, duminica trecută, în București și alte câteva mii în mai multe orașe din țară.

Ordonanța de Urgență 7 care a modificat din nou legile justiţiei este criticată vehement de magistraţi. Procurorii și judecătorii din aproximativ 80 de parchete și instanțe din mai bine de jumătate dintre județele țării au declanșat proteste - suspendarea activității judiciare, suspendarea activității cu publicul sau manifestații în fața instanțelor.