Refuzată de Klaus Iohannis pentru două portofoliu de ministru la Dezvoltare, apoi la Transporturi, Lia Olguța Vasilescu va fi consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă pe probleme de infrastructură, a anunțat, duminică, liderul PSD, Liviu Dragnea.

Lia Olguta VasilescuFoto: HotNews.ro, EurActiv.ro

Liviu Dragnea a făcut acest anunț într-o conferință de presă susținută la Târgu Jiu, în contextul în care a vorbit despre drumul expres Pitești Craiova. El a povestit că a făcut 8 ore de București la Reșița, astfel că "e absolut obligatoriu ca acest drum expres să se realizeze".

"Din câte știu, s-au semnat deja contracte pentru două tronsoane. Există deja la Ministerul Transporturilor o echipă formată, dedicată doar pentru acest drum expres. Olguța Vasilescu i-a cerut doamnei prim-ministru să accepte să fie consilier onorific al prim ministrului pe infrastructură pentru a se implica și ea direct în a urmări realizarea acestei lucrări care este importantă pentru această zonă a țării”, a spus Liviu Dragnea.

Lia Olguța Vasilescu a fost ministru al Muncii în guvernarea PSD și ulterior a fost propusă la ministerul Dezvoltării. După ce a fost respinsă de președintele Klaus Iohannis, Vasilescu a devenit propunerea pentru portofoliul de la Transporturi. A fost însă refuzată în mod repetat de șeful statului și pentru acest post.