Liderul PSD, Liviu Dragnea, și-a continuat duminică turneul în filialele județene și atacurile la adresa președintelui Iohannis și a opoziției, vorbind despre un sistem ocult sau despre "lacheii lui Iohannis, care au un singur scop - să stimuleze ura". De asemenea, el le-a spus social-democraților că și-a asumat rolul de a deconta tot și s-a plâns că îi sunt hăituiți copiii și "fata" cu care trăiește și pe care o iubește.

Dragnea PSD GorjFoto: domino.ro

După ce cu o zi în urmă a fost la Reșița, Liviu Dragnea a mers duminică la Târgu Jiu, la Conferința județeană de alegeri a PSD Gorj, la eveniment aflându-se și Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda.

În discursul său, Dragnea și-a continuat atacul la adresa președintelui și a opoziției, susținând că "ei vor ca românii să trăiescă rău pentru a fi nervoși și supărați ca să poată pune semințele urii mult mai ușor".

"Au țipat când am mărit salariile, pensiile, au spus că de fapt pensiile scad. De ce își urăsc acești oameni conaționalii? Pentru că ei nu fac politică pentru oameni. Singurul partid care face politică pentru oameni este PSD. Ei au caștigat prin dezbinare și prin ură", a declarat Dragnea.

Continuând atacurile, în fața unei săli pline, liderul PSD a susținut că "toții lacheii lui Iohannis au un singur scop- să mintă, să înjure și să stimuleze ura, pentru ca aRomânia să fie un stat dezbinat".

El le-a mai spsus membrilor PSD că și-a asumat rolul "să deconteze tot" și să îi fie hăituită familia. El a reacționat și la informațiile din Evenimentul Zilei potrivit cărora s-ar fi despărțit de Irina Tănase: "Mi-am asumat rolul să decontez tot. Nu e ușor să ai copiii hăituiți, femeia pe care o iubesc. Și apropos, domnule Andronic, termină cu mizeriile. Oprește-te la mine, dacă ești bărbat, ceea ce nu cred".

"Se tot spune că sunt cel mai rău om. Păi haideți să vedem de ce? Sunt rău pentru vreau ca pensionarii să aibă o pensie ca să ducă o viață tihnită. Sunt rău pentru că nu mai vreau ca prețul la gaze să fie făcut de șmecheri? Sunt rău pentru că nu mai vreau să intre în România fructe și legume otrăvite? Pentru că îmi doresc ca fermierii români să aibă șansa să își pună marfa în galantarele din România? Pentru că îmi doresc ca această țară să fie respectat în lume și în Europa? Da, dacă îmi doresc asta și sunt rău, atunci înseamnă cu sunt rău. Sunt tău pentru că vreau drepturi egale, vreau să fim respectați?", a continuat Dragnea.

Noi amenințări pentru "trădători și vânzători"

Liviu Dragnea a admis că a făcut și greșeli, dar "oricine greșește și a lansat noi amenințări către foștii membri ai PSD care au plecat din partid, pe care i-a numit trădători și vânzători": "Poate am făcut greșeli și sigur am făcut. Oricine greșește. Dar nu mai accept de la niște trădători, de la niște vânzători, unii pe care i-am pus în funcție, i-am sprijinit și să vină să dea lecții de minciună, de românism. O să primească răspuns de la mine".

Liviu Dragnea a avut și un mesaj pentru social-democrați: "Nu v-ați săturat să vedeți această țară abuzată? Atâta rău? Oameni care încearcă să împingă România către interesele celor care stau în spate și căpușează. Dacă credem că suntem români, patrioți, stimați colegi nu stați. Eu îmi duc misiunea până la capăt".

"Nu am crezut că va veni în România un președinte mai rău și mai toxic ca Băsescu"

Continuându-și acuzațiile la adresa președintelui Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a spus că nu a crezut că România poate fi condusă de un președinte "mai rău și mai toxic ca Băsescu".

El a mai susinut că șeful statului are de gând să sacrifice orice pentru a obţine un nou mandat, "ca să scape de relele pe care le-a făcut" și le-a cerut social-democraților să se trezească și să nu-l mai lase pe Iohannis să câștige un nou mandat.

"România nu are astăzi nici măcar şeful armatei pentru că nu vrea Iohannis, este ceva fără precedent. De ce credeţi că face lucrul acesta? Orice are de gând să sacrifice pentru a-şi atinge un obiectiv: încă un mandat, ca să scape de relele pe care le-a făcut. Credeţi că noi putem să-l lăsăm pe Iohannis să mai ia încă un mandat, încă cinci - şase ani cu acest om care-şi urăşte propria ţară? Atunci, fraţilor, haideţi să vă treziţi cum ştiu eu PSD şi cum ştiu eu Gorjul. Colegi primari, preşedinţi de organizaţii, membri PSD, simpatizanţi PSD, PSD este poporul român la o scară mai mică, haideţi să ne aducem aminte lucrul acesta. Singurul partid care poate apăra interesele României şi care se poate bate cu oricine pentru această ţară este PSD", a mai spus Dragnea.