Un polițist din Maramureș a strâns 40 de amenzi pentru parcarea neregulamentară a mașinii în Baia Mare. Sancțiunile nu au fost plătite deoarece, fiind vorba despre o mașină înmatriculată în străinătate, încă se fac cercetări, transmite Mediafax.

PolitistiFoto: Facebook / Politia Romana

Un autoturism aparținând unui polițist, parcat neregulamentar în mod repetat, în Baia Mare, a adunat 40 de amenzi de la Poliția Locală. Sancțiunile nu au fost plătite deoarece, fiind vorba despre o mașină înmatriculată în străinătate, încă se fac cercetări.

Mașina înmatriculată în Republica Cehă, lăsată de mai multe ori în ultimul an pe o stradă din Baia Mare, chiar peste drum de sediul IPJ Maramureș, unde există și indicatoare care interzic parcarea, a fost observată de localnici, care s-au întrebat dacă situația a fost sancționată în vreun fel de autorități.

Mai mulți băimăreni spun că mașina aparține unui polițist care a lucrat la fostul serviciu „Doi și un sfert”, informație confirmată și de surse din interiorul Poliției.

Ofițerul de serviciu de la Poliția Locală Baia Mare, Ghiță Bumbar, a declarat, pentru corespondentul Mediafax, că în acest caz au fost aplicate în total 40 de amenzi pentru parcare neregulamentară, dintre care 38 anul trecut și două în acest an.

„S-au aplicat anul trecut 38 de amenzi și anul acesta 2 amenzi, la acea Skoda cu numere de Cehia. Amenzile nu sunt plătite pentru că deocamdată nu cunoaștem proprietarul. Dacă era înmatriculată în România îl găseam, pentru că avem baza de date națională, dar nu avem acces la baza de date internațională. Se fac cercetări să stabilim cine este proprietarul”, a declarat polițistul local.

Referitor la cazul semnalat, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș, Florina Meteș, a declarat că, în urma verificărilor, s-a stabilit că autoturismul îndeplinește condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice, este asigurat până în luna iulie 2019, iar șoferul a fost amendat.