Laura Codruța Kovesi spune că și-a depus candidatura pentru conducerea Parchetului European în nume personal, că nu a avut așteptări de la Guvern să o susțină, dar că au fost prea multe coincidențe în dosarul penal pe care i l-a făcut Secția de anchetare a magistraților. Ea a afirmat că s-a început urmărirea sa penală chiar înainte de a merge la audierea din Parlamentul European, iar acum este chemată din nou la Parchet chiar în ziua în care trebuie să meargă din nou la Bruxelles.

Laura Codruta KovesiFoto: Agerpres/EPA

Kovesi a spus, la Europa FM, că a primit foarte multe încurajări de la oameni obișnuiți, pe stradă, prin scrisori, iar de la Guvern nu a cerut și nici nu a avut așteptări.

"Nu am avut așteptări de la Guvern. Mă așteptam la o campanie negativă împotriva mea, dar mă bucur că am avut posibilitatea ca la audierea din Parlamentul European să lămuresc anumite lucruri. Este o procedură onestă să îi dai și celui acuzat posibilitatea de a lămuri lucrurile negative spuse despre el", a afirmat Kovesi.

Ea a mai spus că au fost prea multe coincidențe în ceea ce privește dosarul penal pe numele său deschis de Secția de anchetare a magistraților.

"Este clar că dosarul penal este plin de coincidențe. S-a început urmărirea mea penală chiar înainte de audierea mea din Parlamentul European, deși era dosarul vechi de un an. O altă coincidență este că după ce m-am întors de la Bruxelles am primit citație pentru 7 martie, când iar trebuie să fiu prezentă la Bruxelles. De ce nu în 6 sau în 8? Sunt prea multe coincidențe", a declarat Kovesi.

Întrebată ce va face dacă nu va fi aleasă în funcția de procuror șef european și dacă va intra în politică, Kovesi a răspuns: "O să îmi continui drumul. Deocamdată eu sunt procuror. Îmi place acest lucru. Nu începe viața și nici nu începe cu o funcție. O să analizez lucrurile după ce se va termina procedura".