Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desemnat vineri, prin tragere la sorţi, cei cinci judecători ai acestei instanţe care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile europarlamentare, transmite Agerpres. Unul dintre magistrați a făcut parte din completul care în iunie 2018 l-a condamnat pe Liviu Dragnea la trei ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul privind angajările fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

Biroul Electoral CentralFoto: USER UPLOADED

În urma tragerii la sorţi efectuate în şedinţă publică de preşedintele Instanţei supreme, Cristina Tarcea, au fost aleşi membri ai BEC: Geanina Cristina Arghir, Georgeta Carmen Negrilă, Mirela Vişan, Alina Macavei şi Anca Mădălina Alexandrescu.

Geanina Cristina Arghir este cunoscută în spațiul public pentru că a fost unul dintre cei doi judecători care au decis, vara trecută, condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare cu executare în dosarul DGASPC Teleorman.

În perioada următoare, cei cinci judecători îşi vor alege dintre ei persoana care va îndeplini funcţia de preşedinte al Biroului Electoral Central.

La tragerea la sorţi au fost folosite bile cu numele a 91 de judecători de la Instanţa supremă.

Tarcea a explicat că în schema de personal de la Instanţa supremă figurează 100 de judecători, însă la extragere nu pot participa magistraţii cu funcţii de conducere, iar doi judecători se află în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile.