Viorica Dăncilă a anunțat joi seară, la Antena 3, că l-a invitat pe vicepreședintele SUA, Mike Pence, în România, iar acesta a acceptat invitația, promițând că va veni în prima jumătate a anului.

Mike PenceFoto: Flickr/ Michael Vadon

”Acesta a spus că are această invitație pe birou și va da curs acestei invitații. M-a surprins plăcut acceptarea invitației. Pentru România este un eveniment foarte important”, a declarat Dăncilă la Antena 3.

Premierul a mai spus la Antena 3 că a vorbit, joi seară, la telefon cu vicepreședintele american timp de jumătate de oră.

Premierul a spus că au vorbit despre relația bilaterală excelentă, evoluțiile pozitive înregistrate în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două state, dar și despre importanța dezvoltării tuturor domeniilor acoperite de parteneriatul strategic.

Potrivit acesteia, vicepreședintele a apreciat modul de genstionare de către Guvernul României a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, dar și rezultatele obținute.

”Premierul Viorica Dăncilă a transmis mulțumiri vicepreședintelui Pence pentru sprijinul acordat de SUA consolidării cooperării bilaterale pe dimensiunea de securitate, dar și în cadrul NATO, mai ales în contextul evoluțiilor curente din mediul de securitate. Totodată, a accentuat importanța dezvoltării în continuare a tuturor domeniilor acoperite de Parteneriatul Strategic, în special cel economic. A reconfirmat importanța acordată de Guvernul României consolidării relației transatlantice, obiectiv urmărit constant de țara noastră. De asemenea, în discuție au mai fost abordate subiecte de actualitate din agenda internațională. În vederea aprofundării relației bilaterale și a dialogului politic, Prim-ministrul României a adresat invitația vicepreședintelui SUA de a vizita țara noastră”, arată și un comunicat de presă al Guvernului.