Laura Codruța Kovesi ar urma să fie chemată din nou la audieri la Secția de anchetare a magistraților, în dosarul în care este suspectată de luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu, au precizat surse apropiate anchetei. Audierea la controversata secție specială este programată în 7 martie, zi importantă pentru fosta șefă a DNA, pentru că la Bruxelles vor fi deciși reprezentanții Parlamentului European la negocierile cu Consiliul, pentru desemnarea procurorului șef european.

Codruta Kovesi la aeroportFoto: AGERPRES

Surse judiciare au precizat, pentru Mediafax, că Laura Codruța Kovesi va fi din nou chemată la audieri de procurorii Secției de anchetare a magistraților, în dosarul în care are calitatea de suspect. Aceleași surse spun că audierea va avea loc în 7 martie.

Secția pentru investigarea faptelor din justiție susține că Laura Codruța Kovesi ar fi cerut și primit în 2011, când era procuror general, suma de 268.689,36 de lei de la Sebastian Ghiță pentru extrădarea din Indonezia a omului de afaceri Nicolae Popa. Ea a fost chemată la audieri în plină candidatură la șefia Parchetului European.

În 7 martie, când ar fi programată noua audiere a fostei șefe a DNA, la Bruxelles ar urma să aibă loc conferința săptămânală a președinților, care va decide reprezentanții Parlamentului European la negocierile cu Consiliul pentru desemnarea procurorului șef european.

Laura Codruța Kovesi a câștigat votul în Comisia LIBE pentru șefia Parchetului European. Fosta șefă a DNA a obținut 26 de voturi, urmată de candidatul Franței, Jean-François Bohnert (22 de voturi) și cel german, Andrés Ritter, care a obținut un vot. Acesta este mandatul cu care Parlamentul European va merge să negocieze cu Consiliul UE cine va fi viitorul șef al Parchetului European.