Președintele american Donald Trump a spus că, deși a fost ”puțin ocupat” cu summitul pe care l-a avut cu liderul nord-coreean, a urmărit audierea fostului său avocat Michael Cohen și a observat că acesta a mințit foarte mult, dar nu a spus că ar fi existat o înțelegere cu Rusia.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Este incorect și este foarte interesant (că audierea a avut loc chiar în timpul summit-ului de la Hanoi, cu liderul nord coreean Kim Jong Un). Nu am putut vedea prea mult pentru că eram puțin ocupat. Puteau să programeze audierea peste două zile, nu în timpul summit-ului. A mințit mult, dar e interesant că nu a mințit și în legătură cu înțelegerea cu Rusia”, a spus Trump, întrebat de jurnaliști cum comentează faptul că fostul său avocat l-a descris ca fiind ”un escroc, trișor și un rasist”.

Trump e evitat să răspundă punctual la acuzațiile aduse de Cohen în timpul audierii de miercuri din Camera Reprezentanților, dar a insistat asupra faptului că fostul său avocat nu a declarat că ar fi existat o înțelegere cu Rusia în timpul campaniei din 2016.

”Am fost impresionat pentru că a zis că nu a existat niciun fel de înțelegere cu Rusia. Adevărul este că nu a existat niciun fel de înțelegere cu Rusia (...). Așa cum am zis de mai multe ori, este o vânătoare de vrăjitoare și este foarte grav pentru țara noastră. Vom vedea ce se va întâmpla”, a comentat Trump, în conferința de presă susținută la Hanoi, la finalul summit-ului cu Kim Jong Un.

Ce mărturisiri a făcut Michael Cohen la audierile din Congres

Donald Trump este un escroc, un rasist și un trișor, a spus fostul său avocat, în cadrul audierilor.

  • Michael Cohen a spus, în fața congresului, că Donald Trump știa despre scurgerile de informații care au dus la scandalul din jurul contracandidatei sale, democrata Hillary Clinton, legat de mailuri. ”Dl. Trump știa dinainte despre dezvăluirile pe care urma să le facă Wikileaks”, a mărturisit Cohen, în fața congresului.
  • Trump a scris un cec de 35.000 de dolari, bani pe care i-a plătit în numele acestuia pentru a mușamaliza scandalul legat de legătura sa amoroasă cu vedeta de filme pentru adulți Stormy Daniels.
  • Trump a mințit în legătură cu afacerile sale din Rusia - Președintele american a știut și a coordonat discuțiile privind construirea unui Trump Tower în Moscova, în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2016.
  • Trump este un rasist. ”Mi-a spus că oamenii de culoare nu vor vota niciodată pentru el pentru că sunt mult prea proști”, a mai mărturisit Cohen.
  • Trump nu se aștepta să câștige alegerile prezidențiale. ”Această campanie va fi cea mai mare campanie de publicitate din istoria politică”, ar fi spus președintele.

De asemenea, potrivit fostului său avocat, președintele american spunea că fiul său, Don Trump, nu are discernământ.

În condițiile în care a spus despre președinte că este un ”escroc”, membrii congresului l-au întrebat pe Cohen cum s-ar descrie pe el însuși. ”Un fraier”, a fost răspunsul acestuia.