Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunțat oficial, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, includerea pe lista proiectelor strategice pentru a fi dezvoltate în parteneriat public-privat a unei căi ferate de mare viteză Ploiești-Suceava, pe o distanță de 505 km. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, nu a putut spună, la finalul ședinței de guvern, nici cu cât ar trebui să circule trenul, nici în ce an vom avea această cale ferată de ”mare viteză”.

Viorica DancilaFoto: AGERPRES

“Numărul proiectelor de investiții strategice pe care le vom demara în parteneriat public-privat ajunge la 22. Linia ferată de mare viteză Ploiești-Suceava va avea o lungime de aproximativ 505 km și va reduce semnificativ timpul de legătură dintre Capitală și principalele orașe de pe traseu”, a spus premierul Dăncilă, potrivit Mediafax.

Ea a mai declarat că va fi creată și posibilitatea realizării unor conexiuni cu Republica Moldova.

”Acest proiect strategic de investiții urmează să fie pregătit în perspectiva atribuirii în parteneriat public-privat de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză”, a conchis Dăncilă.

Pe de altă parte, întrebat cu cât ar trebui să circule trenul pe această linie de ”mare viteză” și în ce an vom avea acea linie, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, nu a putut spune decât că ”proiectele de investiții strategice în parteneriat public-privat cuprind mai multe etape” și că ”în perioada următoare Comisia de prognoză va veni cu studiul de fundamentare și atunci vom avea mai multe informații”.

Citește și: